вторник, 8 декември 2015 г.

Седем години ЧЕЗ опитва да ликвидира Радко Ханджиев - делото е вече насрочено!

Седем години ЧЕЗ опитва да ликвидира Радко Ханджиев - делото е вече насрочено!

Публикувано на 07.12.2015 @ 21:41

/Поглед.инфо/ Делото на нашия автор Радко Ханджиев срещу произвола на ЧЕЗ най-после е насрочено след 18-месечни протакания. Първото заседание е на 10 декември 2015 г. за 14:00 часа в Софийския градски съд (Съдебната палата в центъра на София). Делото е под № 9662 по описа на СГС, 1-во гражданско отделение, 9-ти състав за 2014 г.

Припомняме, че Радко Ханджиев седма година е без ток. Електрозахранването в дома му е прекъснато от ЧЕЗ под фалшивия предлог, че дължал 309 лева.

Три години бяха необходими на друг съдебен състав, за да обезсили заповедта за изпълнение и отхвърли претенцията, след като ЧЕЗ не представи нито едно доказателство в подкрепа на твърденията си, че Радко Ханджиев бил длъжник.

Въпреки влезлия в сила акт на съда, ЧЕЗ отказва да възстанови електрозахранването в дома на Радко Ханджиев. За обстановката в дома на Ханджиев и физическите му терзания след прекъсването на тока в дома му се разказва в краткия документален филм, излъчен по БНТ преди 2 години

http://bnt.bg/bg/productions/120/edition/27270/malki_istorii_3_dekemvri_2012_istorijata_radko_handjiev

Сегашното дело, което от година и половина чака насрочване, е заведено по иск на Радко Ханджиев срещу ЧЕЗ.

Вече има няколко съдебни решения, потвърдени от върховната ни съдебна инстанция (ВКС) срещу енергийни монополисти, които ефективно плащат обезщетения на пострадалите в размер на десетки хиляди левове.

Известни са опитите на ЧЕЗ да подкупва длъжностни лица от законодателната, изпълнителната и съдебната власти. Затова се обръщаме към колегите журналисти, правозащитниците и всички, които се противопоставят срещу потъпкването на човешките права, да присъстват на първото съдебно заседание по дело № 9662 по описа на СГС, 1-во гражданско отделение, 9-ти състав за 2014 г., което трябва да се проведе на 10 декември 2015 г. от 14:00 часа в Софийския градски съд.

Заседанията на съда са публични!

Източник: Поглед.инфо, http://bulgarski.pogled.info/news/69810/Sedem-godini-CHEZ-opitva-da-likvidira-Radko-Handzhiev-deloto-e-veche-nasrocheno

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог