сряда, 14 ноември 2018 г.

Молба до ОПГ СРС за допълване на нищожно решение, правно основание чл.250 ГПК.

Молба до ОПГ СРС за допълване на нищожно решение, правно основание чл.250 ГПК.

При нас пристигна тази молба, входирана с № 5181617 в СРС за допълване на идиотско нищожно, незаконно, невалидно решение на първоинстанционният съд. Подадена е въззивна жалба, разбира се, но с посочената молба задължаваме съда да се произнесе по собствената си гавра, наречена Решение.....: http://93.152.175.226/Acts/GetActContent?blobid=849963


До:    СОФИЙСКИ РАЙОНЕН СЪД
72-ри състав, II ГО,
гр.д. 11979 / 2017 г.

М О Л Б А
На основание чл. 250 от ГПК
от                                ответник , ЕГН                  , GSM             
с адрес: София,           жк.                , ул.                    , №    ,
и от                              , ответник, ЕГН                               ,
с адрес: София,            , жк.                , ул.                 , №   , вх.     , ет.    , ап.   

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО ПРЕДСЕДАТЕЛ,

На основание и в срок по чл. 250 от ГПК, правим настоящата Молба за Вашето най-компетентно допълване на Решение №489659 от 18.09.2018 г. с оглед затвърждване на мотивите в него.
1.             Моля на основание чл. 250 ГПК да допълните Вашето Решение с изрична констатация каква е ролята на Ищеца? Предвид, че глаголът „доставя“ и определението „доставена“ са употребени позитивно в контекста по отношение на ищеца цели 11 пъти, че ищецът доставя, че топлинната енергия е доставена. И един път в контекст с ответниците, че оспорваме да е доставяна ТЕ в имота ни. Доставчик ли е ищеца на Топлинна енергия или не е?
2.             Моля на основание чл. 250 ГПК да допълните Вашето Решение по отношение на твърдението, че между страните съществува облигационно отношение възникнало въз основа на Договор за продажба на топлинна енергия при Общи Условия (стр. 2 горе) – Основателността на главния иск е предпоставена от установяване наличието на облигационно правоотношение по договор за продажба на топлинна енергия между страните..“, Моля да посочите номерът на Договора, както и неговите клаузи:
2.1.        Къде е Мястото на смяна собствеността върху стоката / границата на собствеността, тоест точката  на продажбата,
2.2.        Кои са страните в тази точка на продажбата,
2.3.        Кое е Средството за търговско измерване (СТИ) в тази точка,
2.4.        Каква е договорната цена на единица топлинна енергия,
2.5.        Какви са изискванията към качеството на услугата,
2.6.        Редът и условията за прекратяване на договора.
Както и да представите копието от договора с топлопреносното предприятие за присъединяването на сградата. Нито ние, нито СЕС такива не притежаваме!
3.             Моля на основание чл. 250 ГПК да допълните Вашето Решение по отношение на твърдението Ви, по чл. 153, ал.1 от ЗЕ, а именно, да посочите установеното ясно и конкретно по какъв точно начин и къде собственият ни имот е присъединен? Съгласно чл. 153 ЗЕ насрещна страна по правоотношението с топлопреносното предприятие за продажба на топлинна енергия са собствениците и титулярите ..присъединени към абонатна станция...“ – стр 2 горе.
4.             Моля да конкретизирате с точен цитат от Закона за енергетиката на съответният отменен (17.07.2012г) член 153, ал. 1 от ЗЕ вашето твърдение на стр. 2 горе, че Съгласно чл. 153 ЗЕ насрещна страна по правоотношението с топлопреносното предприятие за продажба на топлинна енергия са собствениците и титулярите на вещно право на ползване в сграда - етажна собственост, присъединени към абонатна станция или нейно самостоятелно отклонение, които се явяват потребители на топлинна енергия и като такива са задължени да заплащат нейната цена. Моля вместо да преразказвате, да препишете отмененият състав едно към едно, за да ни стане ясно дали Решението е валидно и днес или текстът е бил валиден само преди 17.07.2012 г.
5.             Моля въз основа на същия чл 153, ал. 1, който цитирате, да обясните по какъв начин клиент на ТЕ става потребител на ТЕ? По силата на договор или без договор? Всички сме клиенти на ВиК, на ЕРПтата, но когато не консумираме, няма потребление, не сме потребители и не плащаме. Влизайки в магазин, ние веднага ставаме клиенти на магазина, но ако нищо не закупим, не сме потребители и нищо не плащаме, нали? Дефиницията за Битов Клиент я има в Закона за енергетиката ДР §1,т.2а – той КУПУВА за собствени битови нужди. А ако не купува, битов клиент ли е? Вие можете ли да купувате без да плащате, позволено ли е това? Всяка покупка става с договор. „Покупка“ без договор, ерго без плащане, не се ли нарича кражба? А принудително плащане без да сте купували не е ли също кражба или дори рекет? А доставка без договор непоръчана доставка ли е по чл.62а, ЗЗП и Р 2006/2004? Има ли противоречие със ЗЗП и Р 2006/2004?
6.             Моля да мотивирате как по силата на закона „клиентът“ ерго „собственикът“ („ползвател на имот“ не е равно на „ползвател на ТЕ“, понеже „имот“ не е равно на „ТЕ“, нали) е задължен да заплаща доставената и потребена топлинна енергия! Не противоречи ли на ДФЕС чл.101-чл.108 – нерегламентирана държавна помощ или ищецът има Сертификат от ЕК? Може ли да заплаща само доставената, но непотребена ТЕ? Може ли да заплаща доставена и подарена? А недоставена, но потребена ТЕ (която  доставена от другиго)? Когато сме в магазините, но не купуваме, задължени ли сме да заплащаме доставките на магазините, тоест да заплащаме, че щандовете не са празни?
7.             Моля да конкретизирате с цитати на конкретните състави от конкретните закони от Нормативната уредба това ваше твърдение Съобразно нормативната уредба, възникването на облигационното отношение по продажба на ТЕ, ..., е обусловено от придобиването на правото на собственост...“ Ние сме собственици на много имоти в различни градове и села от векове. Колко дължим за тях на новопоявилия се ищец?
8.             Много моля да мотивирате и обясните смисълът на чл. 153, ал.6 от ЗЕ. Къде и как се „клиентва“ ТЕ отдадена от СИ, когато в имота и общите части радиаторите са демонтирани, ерго няма потребление, ерго сградните инсталации в имота и в общите части са затапени и не работят. И след като демонтираните радиатори и затапените сградни инсталации не работят и няма потребление, няма и потребители. От това следва ли, че дори и да сте клиенти по дефиницията на чл.153, ал.6, не сте потребители?
9.             Моля да обясните защо „услугата сградна инсталация“ не противоречи на Директива 27/2012/ЕС, в чл. 9, т.3 и на задължителният действащ (вр с чл. 140, ал. 1, т. 2 от ЗЕ) стандарт БДС EN 834, параграф А4, където няма дефинирани „услуга СИ“.
10.          Има или няма дефиниция, в чл. 150 от ЗЕ че ОУ „имат функцията на Договор“, както твърди ищеца. Тъй като не сте взели отношение в Решението по тяхното твърдение от ИМ, моля да го направите, за да знаем дали сме задължени.
11.          Тъй като все пак цитирате чл. 150 от ЗЕ, то моля конкретно да ПОСОЧИТЕ в Решението си в кои именно „най-малко в един централен и в един местен ежедневник“ са публикувани ОУ на ищеца в различните им версии, започвайки от актуалните най-последни ОУ!
12.          Моля Ви най-законосъобразно да мотивирате кредитирането на СТЕ като „обективно и компетентно“ при положение, че вещото лице, което сте назначили Бойка Стефанова Валева-Тодорова:
а) няма 5 годишен стаж по специалността „топлинно счетоводство“, каквато специалност дори не съществува в законите и кодовете със специалностите.
б) регистрацията и по БУЛСТАТ 5705121078 е едва от 24.10.2011 като ЕКСПЕРТ КЪМ СЪДА И ПРОКУРАТУРАТАРазвиваща дейност, с Основна дейност по НКИД 2003 – „Архитектурни и инженерни дейности и технически консултации“, нямащи нищо общо с „топлинно счетоводство“, нито „топлотехника“, нито дори със „технология на машиностроенето и металорежещите машини“, както е регистрирана в списъците на вещите лица!
в) След като в.л. не е независимо от съда лице, както трябва да е по закон, а е експерт към съда, Мотивирайте правно основанието за нейното неотвеждане?
г) Живее на топлофициран адрес гр. София, ж.к Борово, 1680 София, Район Красно село, ул. „Ген. Стефан Тошев“ 26, бл 223а, вх.Д, ет.5, ап.81, GSM: 0887-506125; e-mail: bvaleva@mail.bg, където е и централният офис на „Топлофикация София“ ЕАД!
13.       Моля Ви да мотивирате, че Решението Ви не е повлияно от свързаността Ви с ищеца, след като живеете в топлофицирана сграда и в собствен топлоснабден апартамент в гр. София, ж.к. „Белите брези“, бл.26, ет.5, ап.21 където сте и член на УС на ЕС и представлявате ищеца ТС пред съгражданите си и тях пред ищеца ТС, както и че работите в СРС, чиито сгради са топлоснабдени от ищеца и където представлявате ищеца пред гражданите и гражданите пред ищеца!
14.       Моля да вземете отношение по подадените 6 броя Сигнали по чл.205, ал.1 от НПК за престъпления по НК в кориците на делото. Прикривате ли ги или ги поддържате?
Гр. София                                    С Уважение:   / П1 /   / П2 /
08.11.2018 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог