понеделник, 20 април 2015 г.

ЕНЕРГО-ПРО продължава да краде, като монтира умни електромери

ЕНЕРГО-ПРО продължава да монтира умни електромери

13 Февруари 2015 15:08

Специалисти на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи монтираха електромери с дистанционен отчет на труднодостъпни и отдалечени стопански обекти в Дряново. Така наречените "умни електромери" от една страна гарантират точност в отчета и контрол на измервателният уред, а от друга - спестяват време, средства и човешки труд. Освен това, показанията на "смарт" електромерите могат да се отчитат 24 часа в денонощието.

Повечето подменени електромери в района на Дряново са в охранявани обекти, в които през празнични и почивни дни няма осигурен достъп. Друга част от сменените уреди са в отдалечен на 20 километра от града район и през зимата достъпът до тях е затруднен, а понякога и невъзможен.

"Предимствата" на „смарт" електромерите са, че те създават удобство за клиентите - отпада ангажимента на собствениците на имоти всеки месец да осигуряват достъп на отчетника, когато електромерът е разположен в охраняем обект. Едновременно с това се намаляват разходите на компанията за ежемесечно посещение на адреса от отчетник. Освен това създават и огромно удобство за монополите, безпроблемно, невидимо и неконтролируемо да бъркат в паметта на електромерите и да надписват безпрепядствено сметките на поразия с което да извършват чиста кражба от потребителите!! Дистанционните уреди дават ежедневна картина на потреблението и ясен енергиен баланс на една сграда. Това създава условия за ефективно планиране на потреблението и оптимизиране на разходите за електроенергия. Тези Лични данни обаче са собственост на потребителите, а не на ЕРПтата, което означава, че монополите извършват кражба и престъпление по смисъла на Закона за Защита на Личните Данни ЗЗЛД!!

За съжаление "умните електромери" са все още твърде скъпи изделия и масовото им инсталиране би довело до значителни първоначални разходи. Ето защо през есента на 2013 г. Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, след като анализира предполагаемите инвестиционни разходи в национален мащаб и възможното им отражение върху цените в енергетиката, взе решение все още да не се ускорява процеса на масово въвеждане на "умни" електромери у нас. Експертите в сектора очакват в близките няколко години цените на използваните при производството компоненти на "смарт метри" значително да се понижат, което ще направи технологията на «умните» електромери много по-достъпна и предпочитана.

Източник: http://www.infostock.bg/infostock/control/bg/news/63049-energopro-prodalzhava-da-montira-umni-elektromeri

Ето и отговор на непознат за нас Потребител, логично пострадал съгласно направените от нас твърдения в червен шрифт:

Ужилен (13.02.2015 19:18) 1 / 0
С умен електромер миналата година Енерго ПРО се опитаха да ме окрадат с 1000 лева за 2 месеца! Внимавайте, манипулират се и дистанционно!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог