сряда, 8 април 2015 г.

Унижение! България е изолирана от съседите си от регионалната енергийна схема

Унижение! България е изолирана от съседите си от регионалната енергийна схема


Публикувано на 08.04.2015 @ 09:32
Васил Василев

/Поглед.инфо/ България е отхвърлена и изолирана от съседите си от регионалната енергийна схема, каза председателят на Фондация „Братя Василеви" Васил Василев в интервю за Радио „Фокус".

„Това, което става днес в Будапеща, е поредното унижение, което ни нанасят, като държава. Предишният шамар беше, когато министър-председателят на суверенна България - тогава Пламен Орешарски, стоеше като смачкан послушник пред някакъв американски депутат и под негова диктовка, без капка достойнство каза, че България се отказва от „Южен поток". А сега унижението е още по-голямо, защото е трайно и е колективно", посочи Василев. Според него политиката на държавата противоречи на националните интереси.

Руският газ не е спрял въпреки това, отбеляза Василев: „Той тече и ще си тече, докато Европа има нужда от него. Тази безразсъдна държавна политика препречва нашия път към Европа и нашите възможности да покажем, че Европа има нужда от нас".

Според него отсъствието на българския представител на днешната среща в Будапеща, където външните министри на съседните ни държави обсъждат проекта за газопровода „Турски поток", ще убеди съседите ни да започнат енергийна политика, без да се съобразяват с България. „Това което ще последва, е, че ще ние ще плащаме много по-скъпо същия руски газ, с много по-сериозни вреди за нашата икономика. Не само че ще зависим за руския газ от Турция, а ще бъдем изолирани и отхвърлени от всичките си съседи като ненужна страна", отбеляза Василев.

Източник: Кросс, http://bulgarski.pogled.info/news/63634/Unizhenie-Balgariya-e-izolirana-ot-sasedite-si-ot-regionalnata-energiina-shema


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог