сряда, 16 юли 2014 г.

Проф. Людмил Георгиев: Случващото се с КТБ е част от диктата на олигархичния елит в България

Проф. Людмил Георгиев: Случващото се с КТБ е част от диктата на олигархичния елит в България

Държавата вече не е на мафията, а самата тя е мафия. Изход има, но той зависи от народа

/ 342 преглеждания



Случващото се с КТБ е част от диктата на олигархичния елит в България. Това заяви в предаването "Преди всички" проф. Людмил Георгиев – преподавател по политическа психология в СУ "Св. Климент Охридски".

Този наш политически елит съвсем демонстративно съблече дрехите и се видя какво представлява всъщност. Една държава, в която всекидневно от сутрин до вечер ни занимават с герои като Пеевски и Бойко Борисов, това не е държава. Държава няма, държавата приключи. /…/ Най-лошото е, че това не е представление, това е реалността. Ако беше някакъв холивудски филм, трилър, разбирам, но такава е действителността.
Преди появата на лицето Бойко Борисов в изпълнителната власт на държавата имаше все пак някакъв театър. Но от 4-5 години насам, когато той започна да пребивава в измеренията на държавната власт, театърът се превърна в реалност. По най-железните правила на мутренското, на мафиотското, започна да функционира самата държава. Той трябваше да си има антипод и той се оказа Пеевски. Най-парадоксалното е, че изглежда, че тези двама днешни съвременни герои може би играят заедно.
Диалогът го има, той е ясен, очевиден. Но той не е за стабилността на държавата. Това е за защита на собствените интереси, тук народ няма, държава няма. Банковата, финансовата система сигурно е О.К., другото го няма – няма елит, няма народ. Привидно има държава, но тя е държава, която вече не е на мафията, а самата тя е мафия. Това не е заговор, това е начин на мислене и поведение, коментира проф. Георгиев.
Само се чудя на човек като Пламен Орешарски – защо не си хвърли оставката и да ги зареже цялата тази пасмина. Има нормални хора в този кабинет, повечето са нормални, повечето са специалисти, смята той.

Според Георгиев след изборите нищо няма да се промени: Ще продължава тази агония. Най-трагичното е, че свикнахме да живеем в агония. /…/ Изход има, но той зависи от народа.
Интервюто на Таня Милушева с проф. Людмил Георгиев можете да чуете от звуковия файл.


Безспорно казаното е самата истина! Същевременно, ето какво четем тук: http://starshel.bg/?pos=8&artid=831


ПРОФЕСОРИ ЗА МИЛИОНИ


Голяма дандания се вдигна за това "феодални старци" ли са научните кадри на БАН? Оттам пък се разгоря спор каква изобщо е ползата от академиците и професорите в България, които само получавали заплата, без да си мърдат пръста. Такава постановка е не само обидна за научния потенциал на страната ни, но е и дълбоко невярна. Защото хората с титли у нас се трудят, и то здраво. Да вземем за пример професор Людмил Георгиев, който беше преподавател в благоевградския университет "Неофит Рилски", след това се прехвърли в СУ "Кл. Охридски", но повече е известен като член на Централния съвет на ДПС.
Този специалист по етническа и политическа психология през 2004 г. основава фирмата за туризъм и хотелиерство "Възраждане 1" ООД в съдружие с друг професор - бившия земеделски министър от квотата на ДПС Валери Цветанов, който бе привлечен като обвиняем за 35 незаконни замени на земеделски земи. Третият съдружник във фирмата е тогавашният шеф на САПАРД Мартин Банов. Управител на фирмата е проф. Л. Георгиев. През 2005 г. "Възраждане 1" печели обществена поръчка за строителство в община Сапарева баня и специалистът по етническа и политическа психология проф. Георгиев получава 84 805 лв. за "Корекция и възстановяване на речното корито в Меран дол". Това крупно научно постижение вдъхновява Л. Георгиев през 2006 г. да регистрира втора фирма - "Ренесанс груп" АД, пак заедно с другия ДПС-професор - Валери Цветанов. Двамата имат по равни дялове, но проф. Л. Георгиев отново е председател и изпълнителен директор на акционерното дружество - все пак той е в ръководството на ДПС. А третата фирма, на която проф. Л. Георгиев става управител, е регистрираното през 2008-а "Възраждане 2" ООД, с предмет на дейност колежанско обучение в Колеж по мода и дизайн, собственост на оодето.
Както се вижда и с просто око, учените не си клатят краката в професорските кабинети, не чакат на едната държавна заплата, а мощно разгръщат своя потенциал, защото фирмите им печелят обществени поръчки и развиват дейност. За да не сме голословни, ще ви дадем още един пример. През 2008 г. фирмата на проф. Георгиев "Възраждане 1" печели проект по САПАРД на стойност 1 милион и 300 хил. лева. Този път специалистът по етническа и политическа психология трябва да изготви проект за мандра. Да не забравяме, че съдружник в тази фирма е шефът на САПАРД Мартин Банов. По една истинска случайност, точно когато земеделски министър е проф. В. Цветанов, М. Банов става заместник-шеф на фонд "Земеделие". И като такъв той трябва не само да отсъди дали професорите Георгиев и Цветанов правилно са получили този милион чрез фирмата "Възраждане 1", но и да контролира дали те правилно изразходват парите. Тоест, земеделският експерт трябва да проверява напълно безпристрастно (?) действията на своите фирмени съдружници. Като проф. Л. Георгиев му се явява пряк началник във фирмата, а проф. В. Цветанов му е пряк... министър. При така създаденото положение трябва да обявим г-н М. Банов за най-безпристрастния човек на планетата.
Иначе професорите си ги бива, вместо да чакат в бездействие заплатата си в края на месеца, те с пот на чело секат храсти и кастрят дървета по реките, коригират речни корита, бъхтят се с туризъм и хотелиерство, зидат по някоя и друга мандра и вместо благодарност получават по някой и друг жалък милион. Който след това пък трябва да разпределят нанатък по обръчите с по-висшестоящи...

Сергей Трайков

Остава въпросителната: Интервюто от тази сутрин е самата истина, това всички добре разбираме, виждаме, знаем. Действителността, в която живеем, вече е като аксиома. Обаче, ако написаното във вестник Стършел от Сергей Трайков е истина също, това означава, че ни се подготвя сцената за поредния "месия", който ще ни бъде представен в по-следващото действие, около есента, преди изборите. С което нещата ще стават все по-страшни. А иначе и другата истина я знаем - това, че далаверите на ДПС и ГЕРБ с банките са поредната кражба за набавяне на пари за купуването на гласове, купуването на депутати, постове, комисии, ЕРПта, фотоволтаици, централи. В момента се готви гръцкият сценарии за тотална разпродажба - тази на остатъка от енергетиката ни, АЕЦ Козлодуй, ТЕЦ Марица 2, земята и шистовия газ. А ние, населението, отдавна сме продадени, както сме писали и преди в този блог...

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог