сряда, 23 юли 2014 г.

Червените в София поискаха оставката на директора на "Топлофикация"

Червените в София поискаха оставката на директора на "Топлофикация"


 Публикувано на  21.07.2014 @ 23:14

/Поглед.инфо/ Групата на социалистите в Столичния общински съвет поискаха незабавно оставката на изпълнителния директор на "Топлофикация-София" Стоян Цветанов.

Причината е депозираните близо 80 млн. лв. в КТБ, който в случай на фалит на банката дружеството ще загуби.

Това обяви секретарят на групата на БСП в СОС Гергана Алексова. Социалистите настояват оставката на Цветанов да бъде гласувана в четвръртък, когато е последното заседание на СОС преди лятната почивка.

От БСП поставиха няколко въпроса пред ръководството на "Топлофикация-София", а именно кой е взел решението парите на дружеството да се държат в КТБ, всички пари ли са там, кой ще понесе отговорността, ако тази сума бъде изгубена и има ли "Топлофикация-София" други пари в други банки. Друг въпрос, който столичните социалисти питат, е защо шефът на дружеството не е депозирал част от средствата в Общинска банка, където при екстремна ситуация общината застава като гарант за влога. Алексова припомни, че всъщност решение на СОС за отстраняването на директора на общинското дружество е взел на свое заседание още през януари 2013 г., а в същото време "имаме несменяем директор".

По информация на червените съветници Цветанов ще избяга да отговори на въпросите на насроченото за днес заседание на бюджетната комисия в СОС и ще изпрати друг човек да го представлява.

Социалистите поставиха и много въпроси около връщането на Антоанета Апостолова като кмет на район "Слатина". Те припомниха, че Апостолова бе отстранена от длъжност от столичната кметица Йорданка Фандъкова на 13 декември миналата година, а нейното място зае заместникът й Наталия Стоянова. Става ясно, че всъщност Апостолова е била първо в платена, а после в неплатена отпуска, а Стоянова е встъпила в длъжност на 6 февруари тази година. От БСП питат кой управлява столичния район до 6 февруари, кой е подписвал договори и в качеството си на какъв ги е подписвал.

Съветници попитаха и за изтеклия на 30 юни договор за незаконно поставените павилиони на площад "Радой Ралин" пред бившето кино "Изток" на Плиска. Те предложиха широко обсъждане, на което да се вземе решение за бъдещето на павилионите.

Източник: Дума, http://regionalen.pogled.info/sofiya-grad/news/56562/CHervenite-v-Sofiya-poiskaha-ostavkata-na-direktora-na-Toplofikatsiya

Тези престъпници от Топлофикация, нарушаващи Законите на страната, в ада да горат! Как пък не се намери един Левски, един Бенковски да ги изтрепа до крак!?!?!?
И кому е потребен още един Цветанов????? Ето Ви статия за пернишката терористична организация!

http://fotovoltaikbg.blogspot.com/2014/07/4000.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог