вторник, 3 ноември 2015 г.

Урок по хакерски. Най-големия урок го правят ЕРПтата с Електромерите и ТоплофЪк уредите за дялово преебване с дистанционно манипулиране

Урок по хакерски

Най-големия урок по хакерски го правят ЕРПтата с Електромерите и ТоплофЪк уредите за дялово преебване с дистанционно манипулиране

Автор: Валентин Георгиев 03.11.2015 г.

Ключови държавни сайтове и днес дадоха фира, като отново доказаха колко са неблагонадеждни, а електронното гласуване получи направо нож в гърба. Парламент, правителство, президент, МВР, ДАНС, КЕВР, НАП, ЦИК - хакерските "шамари" се раздават навсякъде, а безсилието на властта стигна само до тривиалното назначаване на поредна проверка на службите, които да гонят Михаля. Да, същите тези служби, които бяха сред ударените... Случката стана в деня на вота, после изигра паралелен балотаж, сякаш за да демонстрира пълната пародия на тези избори. Да сте чули някакви резултати? Камо ли кои са поръчителите.

Изглежда нетът е добро забавление и полезна играчка, но само... докато има захранване! Спира връзката, а после? И хляб не можете да си вземете в големите магазини, дори парите си не може да изтеглите. А какво да кажем за банковите карти, банкоматите, интернет търговията? Но така е с електронните залъгалки, особено когато се превърнат в печеливш бизнес за някои.

Какви избори, какви пет лева, когато хакерите нагледно ти дават урок колко лесно може да се блокира дори най-важен сайт, а камо ли да се извърши и кражба на данни или да се изманипулира информация. Съвършено анонимно. И безрезултатно за широката публика, но с предварително планиран резултат за този, който "поръчва музиката".

А може би трябва да чувстваме утеха, че родните спецове са потърсили помощ от американските експерти по киберсигурност, както театрално обявиха властите ни? Направо ми е чудно защо го правят - та ние нямаме тайни от никого - нито от Вашингтон, нито от Брюксел. Ясни сме им като на длан, нищо че почти всичко в държавата работи "на тъмно".

Дума, http://avtorski.pogled.info/article/68958/Urok-po-hakerski

Търсене в този блог