неделя, 8 ноември 2015 г.

Бум на жалби срещу „Топлофикация“-Русе

Бум на жалби срещу „Топлофикация“-Русе

09:32 | 20 октомври 2015 | | / Редактор Надежда Христова /

Истински бум на жалби от граждани заляха Община Русе срещу топлофикационното дружество в града.

Хората недоволстват, че в различни квартали на града дружеството е извършило строително-ремонтни дейности, заради които улиците стоят разкопани в началото на зимния сезон, съобщи БНТ2.

В някои райони заради аварии няма топла вода. В жалбите си русенци се оплакват, че след появата на „Топлофикация” в различните квартали на града улиците остават разбити.

Дружеството не възстановява след себе си инфраструктурата в срок, а там където е положила асфалт, налице са огромни кръпки върху улици, където не е имало даже пукнатина в настилката. Липсата на топла вода заради авариите допълнително изнервя абонатите на Топлофикация, които в Русе са около 20 хиляди домакинства.

От Община Русе са предупредили Топлофикация да възстанови инфраструктурата за своя сметка и в срок. В противен случай ще бъде санкционирана.

От дружеството заявиха, че до края на тази седмица ще приключат с ремонта на топлопреносната мрежа в целия град и ще асфалтират след себе си. В момента се отстраняват аварии на четири места в града.

Топлофикация – Русе ще пусне парното на своите абонати на 22 октомври. Топлото ще тръгне първо към детските градини и училищата, болниците и социалните заведения и след това към жилищните сгради. Процесът ще продължи около пет дни.

Източник: http://ruse.dir.bg/news.php?id=20337922

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог