петък, 10 октомври 2014 г.

Мафията ГЕРБ замълча за кражбите на фотоволтаиците си

Мафията ГЕРБ замълча за кражбите на фотоволтаиците си


10.10.2014 г 11:15, fotovoltaik.blogspot.com

На току-що проведената пресконференция на ПП Герб в административната сграда на НДК по повод на спечелването на предсрочните парламентарни избори, другарят Буда Методиев Борисов получи въпрос за цената на тока. Той коментира, че "вдигането на цената било изкуствено задържано"! Той каза, че ако едно средно домакинство ще бъде ограбвано с 2-3 лева повече на месец едва ли е от значение за хората. А за тези, за които 2-3 лева наистина са от голямо значение, ще търсели начини за подпомагане, тоест пак другите ще платим чрез данъците си. Тук ББ не се противопостави на самото престъпление на грабеж, защото за всички е известно каква е дейността на енергийната мафия - ЕРПта, ВЕИта, частни ВЕЦове, ТЕЦове, търговци, прекупвачи, заради които цената на тока от 5 стотинки става на 18 стотинки! Буда не изрази мнение, че дори и с 1 лев да ни грабят, грабежа си е чисто престъпление и нищо друго. Той изрази мнение, че новият допълнителен рекет от 2-3 лева не би бил оказал влияние на домакинствата!!! Аз бих добавил - рекетът си е рекет, независимо дали ни рекетират за 2 стотинки, за 200 лева или за 20 милиарда лева. Независимо дали ни краде някой на женския пазар, като ни удря в кантара, дали ни краде ЕРП-то ЧЕZ, EVN или ЕнергоPro или САЩ чрез Уестингхаус и Шистов Шевронов газ, или Канада и Белгия чрез Дънди-Прешъс Метълс и Аурубис, рекетът си е престъпление по всички показатели и правни норми! И тук Будиста, като бивш уличен рекетьор от 90-те, и настоящ рекетьор на държавно ниво, продължава нагло да поддържа и подкрепя публично политиката си на грабеж!

ББ изрази съмнение в ДКЕВР, когато коментира установените от Комисията причини за вдигането на цената на тока и за натрупания последната година дълг в НЕК от 1 милиард, като премълча най- важната истинска причина за това - а именно високите 10-20, а чрез надписване и до 80 пъти по-високите преференциални цени на ВЕИ-тата, които повечето са собственост на ГЕРБ-БСП-ДПС мафията! Единствено се престраши да коментира подписаните договори от "Иван Костов и Р. Овч" за задължителното изкупуване от ТЕЦ Марица Изток 1 и 3, че е нужно държавата да преговаря за свалянето на техните преференциално високи цени. Нито дума за ВЕИ грабежа!

Съмнението в ДКЕВР беше изказано под формата на това, че предстои ДКЕВР да започне да бъде назначаван от Народното събрание, а не да се назначава от правителството, както е към момента. Това щяло да повиши степента  му на независимост, ужким! Демек, предишния ДКЕВР начело с Боян Боев, извършил одитите в ЕРПтата, който установи 2700 типа закононарушения довели до милиони престъпления към милионите абонати, както и 818 милиона лева откраднати от ЕРПтата, който доказа, че източването на НЕК е в следствие първо на незаконните преференциални договори с ВЕИтата и след това и преференциите с Костовите-Марици 1 и 3, бил един вид под въпрос...

Какъв е изводът? Не може да очакваме от едни престъпници, каквито са ГЕРБ с ВЕИтата им, да защитят жертвите-народа, от своите собствени престъпления. "Гавран гарвану око не вади", казва българина. А в ПП ГЕРБ+БСП+ДПС коректната трансформация на това е "Гарван своето око не вади"!

Като доказателство, Буда и Цв. Цв. не отговориха на нито един въпрос, зададен относно подсъдимия и осъдения на втора инстанция Цветанов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог