четвъртък, 23 октомври 2014 г.

Албания изгони ЧЕЗ и възстанови държавното дружество. А тук? Стотици софиянци без ток заради кражба!

Албания изгони ЧЕЗ и възстанови държавното дружество

Публикувано на 23.10.2014 @ 07:42

/Поглед.инфо/ Албанската държава окончателно си възстанови електроразпределителното дружество в страната, което беше приватизирано преди години от ЧЕЗ.

Албания вече притежава 100 от акциите на дружеството, след като през месец юни правителството в Тирана и чешката компания подписаха споразумение.

През 2009 година ЧЕЗ закупи 76 на сто от акциите от тогавашното държавно дружество за 102 млн.евро. През месец януари 2013 година държавният енергиен регулатор в Тирана отне лиценза на ЧЕЗ поради "липсата на инвестиции в енергийната система и невъзможността да гарантира снабдяването с ток". След това решение ЧЕЗ заведе дело в Международния арбитражен съд. Още в самото начало при влизането на албанския пазар ЧЕЗ се оплакваше от огромните кражби на ток и загубата на електричество поради лошата мрежа.

Новото правителство на социалистите начело с премиера Еди Рама през юни месец постигна извънсъдебно споразумение с ЧЕЗ и така бе прекратена процедурата в Международния арбитраж. Властите в Тирана се съгласиха да заплатят 95 млн. евро обезщетение на ЧЕЗ и по този начин си възстановиха на сто процента собствеността на дружеството. Изплащането ще стане на няколко вноски до 2018 година.

"Постигнатото споразумение ще ни даде възможност да започнем реформи в енергоразпределителната мрежа и да започнем инвестиции. Това ще доведе до по-качествена услуга за крайните потребители", съобщиха от албанското министерство на енергетиката и промишлеността.

Тирана / Албания

Източник: БГНЕС, http://svetoven.pogled.info/balkani/news/59149/Albaniya-izgoni-CHEZ-i-vazstanovi-darzhavnoto-druzhestvo
http://www.vestnikataka.bg/2014/10/албания-изгони-чез-и-възстанови-държа/

ПИТАМЕ: КОГА ТОВА ЩЕ СТАНЕ НАЙ-ПОСЛЕ И В БЪЛГАРИЯ!?!?!? Откакто през зимата на 2013 година Албания отне Лицензите на ОПГ ЧЕЗ, българският ДКЕВР откри и докладва за 2700 закононарушения и откраднати 818 милиона лева от Българската енергетика, НЕК и милионите потребители, тоест нас! Една част от тези откраднати пари са направените "Прихващания", така толерантно наречени, други са чрез прехвърляне на поръчки, тоест "Източване" чрез свързани обръчи от фирми, отново така толерантно название на осъществения ГРАБЕЖ. И третото, но не и последното, чрез надписване на сметките от писачът на фактурите "ЧЕЗ Електро" и манипулацията на измерванията на инсталираните противозаконно от "ЧЕЗ Разпределение"  манипулируеми електромери като Средства за търговско измерване.

Според сутришния "Хоризонт" на БНР, днес щяло да има заседание на Енергийната Мафия, която поканена в Министерския Съвет от Служ-ебното правителство на Обратните протеституиращи, я наричат "Енергиен борд" - отново едно "толерантно", реформаторско-демократично название на тези престъпници! Ще обсъждат от какви банки НЕК да тегли заеми, които пари да продължат да бъдат ГРАБЕНИ от енергийната мафия! Пари, които после отново ние данъкоплатците (не мангалите) ще плащаме! Ще плащаме и за кражбите и за мангалите и за изгорелите стотици хиляди електроуреди. Не пак, а отново и отново, докато не излезне заспалото българско племе на площада и веднъж за винаги чрез бунт и линч на виновните да доведем Февруари 2013 до край!

Стотици софиянци без ток заради кражба

http://dnes.dir.bg/news/chez-krazhba-provodnik-17643641

Кражба на проводник в столичния кв. “Гео Милев“ е оставил без ток стотици софиянци. Има и изгорели електроуреди и електромери, съобщиха от ЧЕЗ.
Проводникът е откраднат от силов трансформатор до нулева шина в трафопост, обясниха още от енергодружеството, цитирани от "Фокус".

Кражбата е станала около 7 часа тази сутрин.

Засегнати са блокове 21 и 23 на улиците „Шипченски проход”, „Калина Малина” и „Професор д-р Георги Павлов”. Живущите там са без електрозахранване.

От ЧЕЗ допълниха, че реално потребителите, захранвани от този трафопост, са без заземяване, поради което са изгорели и множество електроуреди и електромери.

Преди юни т.г. кражба на меден проводник остави без ток 19 блока в "Бъкстон", а електроуредите на стотици домакинства изгоряха.
Тогава от ЧЕЗ призоваха компетентните органи да затегнат режима за изкупуване на скрап и да не допускат изкупуване на кабели и други инфраструктурни елементи.

В един от НАШИТЕ БЛОКОВЕ преди години откраднаха големите автоматични шалтери. Стойността на всеки бе оценена на 700 лв! Определено това не беше деяние на цигани, какъвто е общият случай, но определено бяха "цигани" работещи в ЕРПто! И защо не? След като ТОП МЕНАЖЕРИТЕ крадат милиони и милиарди, като за последно, как пък редовия техник да не посегне и той? Тук съмнението също е основателно - ЧЕЗ и мангалите да действат съгласувано, така кражбата се превръща в размита отговорност, а ЧЕЗ излизат по медиите с идеята, че "не достигали пари и затова аварийте ще зачестат"! За мен ЧЕЗ и бандите "берачи" са в съюз и съучастие! 

И докато Енергийната мафия заседава в Министерския Съвет, а целокупният Български народ се крие по домовете си, вместо да пресрещнем тази мафия на жълтите павета и да и турнем кръста/полумесеца/павето веднъж, но окончателно и завинаги, ГРАБЕЖИТЕ в Енергетиката и от всички нас ще продължат с все ПО-НАРАСТВАЩА СИЛА!


****
- Знам много неща! - каза Wikipedia.
- При мен можете да намерите всичко! - похвали се Google.
- Аз съм най-важното нещо на света! - каза Интернета.
- Добре, добре... - тихо отвърна електричеството.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог