понеделник, 13 октомври 2014 г.

Очаквам да докажат, че Левски е обикалял България за да търси шистов газ

Очаквам да докажат, че Левски е обикалял България за да търси шистов газ

Публикувано на 07.10.2014 @ 18:08

/Поглед.инфо/ Колкото по-непредставителен е един парламент - а днешният е максимално непредставителен, толкова повече правителства може да излъчи.

Затова този парламент с осем партии теоретично може да произведе към 24 правителства, на практика не повече от 10, а ще бъдат нужни само първите три-четири, каза политологът Валентин Вацев в интервю за предаването „12+3" на БНР.

Задачите на настоящия политически момент са три:

Първо - трябва завинаги да се реши въпросът с „Южен поток", т.е. да се бетонира и да се забрави, че такъв въпрос е имало.

Второ - да се реши позитивно, и то завинаги, въпросът с шистовия газ. Очаквам, че историческият институт ще открие, че Левски е обикалял България не за да основава революционни комитети, а за да търси шистов газ, а литературният институт към БАН ще намери най-сетне истинските, нефалшифицирани писма на Ботев до жена му, които ще започват със: „Скъпа ми Венето, след шистовия газ, тебе най-много съм обичал".

Третата задача е, че не първото, а второто правителство трябва да бъде военновременно, т.е. следващият министър-председател трябва да бъде в ролята на Богдан Филов, защото от началото на ноември докъм април догодина предстои да има зимно правителство. За него най-добре приляга Бойко Борисов. Няма никакво значение, че от РБ не го обичат. Второто правителство обаче не може да бъде начело с Борисов, тогава България ще трябва да праща български въоръжени сили в Украйна, където НАТО и Русия се очаква да воюват. Това ще започне другата пролет и тогава ще имаме нужда от военновременно правителство, което ще издържи вероятно до есента, до местните избори.
Според Вацев, е напълно възможно БСП да участва в правителство.

Очаквам до началото на следващия месец България да има правителство начело с Бойко Борисов. Най-печелившият в тази ситуация, ако има такъв, ще бъде тази политическа сила, която намери сили да бъде опозиция в този парламент. Това е толкова трудно, че е почти невъзможно. За Борисов е по-изгодно да не е министър-председател.

Източник: Кросс, http://bulgarski.pogled.info/news/58710/Ochakvam-da-dokazhat-che-Levski-e-obikalyal-Balgariya-za-da-tarsi-shistov-gaz

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог