четвъртък, 28 август 2014 г.

Само за 2 седмици може да се стартира отново работата по АЕЦ "Белене", смята Румен Гечев

Само за 2 седмици може да се стартира отново работата по АЕЦ "Белене", смята Румен Гечев


28.8.2014 | 10:00

Българските граждани трябва да знаят, че по-голямата и груба работа по "Белене" е свършена. Ако има решение на българския парламент, проектът може да стартира само за 2 седмици, заяви пред БНТ бившия депутат от БСП Румен Гечев. Той отново категорично напомни, че партията му не се е отказала от проекта „Белене“. Според него грешката на БСП е, че не са успяли да променят кадровата си политика. "Те не са точно грешки, а липса на баланс с партньорите ни през изминалия парламент", обясни Гечев. През последната една година партия Коалиция за България не направи никакви постъпления за да възобнови строежа на АЕЦ „Белене“. В същото време бившият енергиен министър подкрепи започването на строителството на 7-и блок на АЕЦ „Козлодуй“ от американската компания „Уестингхаус“.

"Не успяхме да променим данъчната система и проекта „Белене“ категоричен бе Гечев. Той се оправда с факта, че в парламента му е било необходимо пълно мнозинство от поне 121 гласа, за да се случи това. Той категорично се обяви против взимането на нов заем от държавата. По думите му фискалният резерв е около 8 млрд. лева.  Държавата е оставена в стабилно финансово състояние. Да се твърди, че финансите на българската държава са зле, е абсурдно, каза още Гечев.  В същото време именно бившия финансовият министър Петър Чобанов предлагаще да се направи актуализация на бюджета, за да има финансова стабилност държавата в края на годината.

Според бившия депутат коалиция между БСП и АБВ трябва да се обмисли, защото "една лява партия би трябвало да се коалира с друга лява партия. Всяка коалиция е възможна на принципна основа, ако ние имаме общи стремежи“.

Източник: http://3e-news.net/българия/само-за-2-седмици-може-да-се-стартира-отново-работата-по-аец-белене-смята-румен-гечев_40007

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог