четвъртък, 28 август 2014 г.

ЧЕЗ тероризира Лозен, Перник, бащата на Искра Фидосова, целия народ!

1. ЧЕЗ тероризира Лозен

БГНЕС - 26 Август 10:37

Най-голямото село в България, Лозен ежедневно е подложено на терор от страна на електрическата компания ЧЕЗ, предаде репортер на БГНЕС.


Най-голямото село в България, Лозен ежедневно е подложено на терор от страна на електрическата компания ЧЕЗ, предаде репортер на БГНЕС.
 Лозен се намира на по-малко от 10 км от крайния софийски квартал“Дружба“,с добре работеща инфраструктура и комуникации и няма никаква причина за всекидневния токов терор над няколкото хиляди домакинства.
 Ако има нещо, което стряска лозенчани, то това е ЧЕЗ. Местните хора казват,“че това вече не е дискотека, а пълен мрак - да държиш хората на тъмно и без ток дори и през светлата част на деня“.Токът се спира по всяко време, някога десет пъти през деня за по една минута, някога по два три пъти за по 15 минути до половин час, а през зимата това може да стигне и до половин ден. Когато хората се интересуват кога ще бъде възстановено електрозахранването, от ЧЕЗ обясняват, че“има авария и работят по отстраняването й“,но не знаят кога ще стане възстановяването.
 В самия Лозен не помнят кога са виждали екипи на ЧЕЗ да работят по улиците на селото. От непрекъснатото спиране и пусканена практика повечето домакински уреди стават неизползваеми, защото електрониката помни между пет и седем минути, след което всичко трябва да започне от начало. Така някога едно пране се влачи по цял ден. А тези, които имат домашни пекарни може да си останат с тесто на трапезата. Да не говорим за тези, които работят с компютри. Така, че ЧЕЗ освен с високите сметки подлага лозенчани и на допълнителни разходи за ремонт на техника. Ако не са съвестните местни жители, които да боядисват и затварятвратите на трафопостовете, те отдавна щяха да са изгнили. Сигурно, някъде в сметките за ток е заложена и таксата за ремонти и поддръжка.
 За да има подобно безотговорно поведение очевидно трябва да има голям политически чадър, споделят лозенчани пред репортер на БГНЕС, където и днес имаше спиране на тока за близо половин час.
 През пролетта жителите на най-голямото село в България за пореден път се надигнаха срещу периодичното прекъсване на електрозахранването.“Ще излезем на протест, жалби не сме подавали, но винаги сигнализираме, а никога не ни се дава отговор защо нямаме ток. Разговорите с Колцентъра на ЧЕЗ са ежедневни“,оплакаха се още тогава хората от Лозен. Недоволство и заявки за протест и друг път е имало, отговорните за електрозахранването на Лозен обаче досега не са предприели действия. /БГНЕС

Източник: http://news.bgnes.com/view/1182970
http://novini.dir.bg/news.php?id=17279694

Дали само Лозен е тероризирано? Аз бих добавил Столицата, Перник, Плевен, Благоевград, Самоков, Кюстендил, Костинброд, Костенец, Ботевград, Враца, Видин, абе цяла западна България!

2. ЧЕЗ тормози перничанка

Автор анонимен на 10-Юли-2009

http://zapernik.org/novini/4315.html?page=2

Електроразпределителното дружество \"ЧЕЗ България\" продължава тормоза над перничанката Маргарита Рангелова, като постоянно променя месеците и годините, в които тя им дължала неплатени 3 сметки за ток. Първоначално според енергото Маргарита им дължала 3 сметки от 1997 година, по-късно годината бе от началото на 2000 година, а последните претенции са за последното тримесечие на 2007 година.

 Най-напред дължимата сума бе около 50 лв., след това тя намаля до близо 40 лв., а най-новите претенции са за 21,29 лв.Според \"ЧЕЗ България\" Рангелова им дължи 5,60 лв. от октомври 2007 г. и 1,27 лв. лихва за просрочване, 6,52 лв. за ноември 2007 г. и лихва 1,41 лв. и за декември 2007 г. - главница 5,40 лв. и лихва 1,09 лв. Това компанията е посочила в писмо отговор до областния управител на Перник Иван Димитров и до абоната Рангелова./ В-к Вяра


3. ЧЕЗ тормози бащата на Искра Фидосова, Фидос осъди дружеството за 212 лева

30 Април 2014, Сряда

Независимо дали си роднина на влиятелен политик или не, трябва да отстояваш правата си докрай, казва Фидос Искренов

 Бащата на Искра Фидосова Фидос Искренов осъди ЧЕЗ заради наложена глоба от 212 лева. Повече от две години продължила съдебната сага.
 През 2012 г. от дружеството направили проверка на електромера в туристическата му хижа, която е в прохода Петрохан и експертите установили, че измервателният уред отчита с 18% по-малко ток. Искренов обаче възразил и на същия ден служителите на ЧЕЗ отново проверили електромера. Тогава се оказа, че електромерът ми отчита с 33% по-малко ток и това ме вбеси, каза пред камерата на Нова телевизия бащата на бившата депутатка.
 От дружеството два пъти подменяли електромера му, но противно на очакванията, че новите уреди ще отчетат повече изразходвана електроенергия, те показали още по-ниски стойности. Въпреки това Фидос е глобен. Той завежда дело и се явява пред съда без адвокат, обаче успява да докаже, че несправедливо му е наложена глобата от 212 лева.
 Независимо дали си роднина на влиятелен политик или не, трябва да отстояваш правата си докрай, каза още Фидос Искренов.
http://www.flagman.bg/article/62092

4. ЧЕЗ тормози стотици хиляди граждани в цяла западна България. 

ЧЕЗ товари сметките ни с циганския ток -
http://fotovoltaikbg.blogspot.com/2014/01/blog-post_25.html
Технология на геноцида /Документален разказ за престъпленията на ЧЕЗ - 
http://fotovoltaikbg.blogspot.com/2014/01/blog-post.html 

ЧЕЗ - организирана престъпна група! - 
http://fotovoltaikbg.blogspot.com/2014/01/blog-post_7810.html


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог