събота, 9 август 2014 г.

Половин България остава без ток според курвата Екатерина Захариева

Половин България остава без ток

Няма пари да се оправят жиците през зимата

08.08.2014 18:24   Автор: Vsekiden.com

Половин България може да остане без ток, защото енергийните дружества нямат пари да оправят жиците и да поддържат далекопроводите. И ако сега все още не се стига до грандиозни проблеми с електропреносната мрежа, то през есента и зимата положението може да стане страшно и да няма кой да оправи тока, ако бури и снегове предизвикат повреди. За всичко това предупреди служебният министър на икономиката Екатерина Захариева.

Захариева каза, че заради огромните дългове може да се наложи енергийните дружества да спрат работа в края на есента. Така много български семейства ще се окажат на тъмно и студено. Най-застрашена е Североизточна България, където дружеството „Енерго Про" е в много лошо финансово състояние. Захариева не каза колко точно са задълженията на енергийните дружества, но не изключи възможността тези дългове да се поемат от държавата. Служебният кабинет е наредил анализ на целия сектор „Енергетика". Вече се мисли какво да се предприеме, за да не останат цели градове и села на тъмно и студено. Едва ли обаче ще се размине без по-висока цена на тока, който започна да поскъпва от 1 юли т.г.

Най-вероятно новата цена ще бъде определена освен от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране и от нова държавна структура, която служебният кабинет възнамерява да създаде. Това ще е Енергиен борд. Освен че трябва да каже откъде са дупките в бюджетите на енергийните дружества и енергетиката въобще, този борд се очаква да даде предложения за решаване на проблемите в сектора. В него ще участват както български, така и международни експерти. Министър Захариева не уточни кога ще бъде направен енергийният борд.

Екатерина Захариева каза още, че за една година, откакто тя не е министър, какъвто беше и в предишното служебно правителство, дупката в енергетиката от 1 млрд. лв. се е увеличила до 3 млрд. лв. През юни стана ясно, че дълговете на Националната електричеса компания са натрупани от високите цени, на които държавната компания изкупува тока от слънчевите панели и които са почти 10 пъти по-високи от цената, на която се изкупува еленергията от АЕЦ „Козлодуй". Тези задължения са 1,5 млрд. лева. Натрупването идва и от това, че не са платени договорени суми за замразения проект на втората атомна централа край Белене - 784 млн.лв., и към по-малки проекти, като общия дълг за строителни дейности възлиза на 1,4 млрд. лева.

Източник: http://www.vsekiden.com/155908

Коментар: Сега виждаме, за кого са се загрижили Презервативът ПлEVNелиев и Курвата му Захариева. Както коментирахме в предишната статия, тук също се вижда, че основният приоритет на Протестърският "служ-ебен кабинет" са кражбите на престъпните ЕРП-та от джобовете на българските домакинства! Ха сега гурайте #ОСТАВКА, копелета мръсни!! Докато сте още живи..., че току виж "бежанците" от Африка ви лепнат някоя Ебола, докато разрушавате оградата по турската граница!!!! Току виж някое Американо-Майданско паве ви лупне по Тиквата, току виж, БО-СТАН коалицията вземе, че бъде размазана от Малайзийските Авиолинии с помощта на "Фалшив Флаг" операцийка оглавена от Криско Вагинин!!! Ха познайте кои ще са първите не-оцелели?

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог