неделя, 10 август 2014 г.

Как се крадат милиони за седмица или колко часа все още „грее” слънцето над България?

Как се крадат милиони за седмица или колко часа все още „грее” слънцето над България? 


Защо щяло да има режими на тока съгласно US Protester-ите от Софийския Майдан, назначени от режима на Ирландската пастирка ПлEVNелиев за еднолично служебно правителство?


Уважаеми читатели,

Преди една година написахме статията "Как се прави милион за седмица или колко часа „грее” слънцето над България?" - Кратък разказ за грабежа в енергетиката
http://bulgarski.pogled.info/news/47809/Kak-se-pravi-milion-za-sedmitsa-ili-kolko-chasa-gree-slantseto-nad-Balgariya

След реакция на олигарсите от Българската фотоволтаична асоциация и от уволненият вече Иво Лефтеров от ЕСО, за да не се набиват на очи скромни фотоволтаични 80 мегавата в 2:00ч след полунощ, ЕСО инсталира и програмира таймер, който софтуерно да занулява ФЕЦ показателите на страницата си - отначало в 22:00, а после в 20:00ч. В последствие таймерите се пренастройваха периодично във връзка с изменението на продължителността на деня. Това бе много накратко развито във втората част "Още за „слънчевите” милиони или как реагира Октоподът?"
http://bulgarski.pogled.info/news/49085/Oshte-za-slanchevite-milioni-ili-kak-reagira-Oktopodat

Дали нещо се промени от тогава, въпреки мълчанието на бившият министър Драгомир Стойнев? Въпреки многодневните ни наблюдения и проведените цялостни анализи, предлагам Ви да видите две картинки от днес, 9-ти Август 2014 г. , които разказват всичко. Първата е с продължителността на деня и времето на залеза за западния град София.

09.08.2014 г. - http//www.sinoptik.bg

За действието на който и да е фотоволтаик, светлинният поток достига недостатъчност  поне половин час по-рано от самия астрономически залез, който е даден тук. Още повече, че инверторите, които преобразуват постоянното напрежеие и ток от панелите в променливия ток на разпределителната мрежа с нужната синхронизирана амплитуда, честота и фаза, автоматично изключват всичко веднага щом входящата мощност спадне под долната номинална, тоест минимална граница! Та според астрономията залезът днес беше в 20:37ч. Минималната осветеност необходима за фотоволтаично производство се изгубва още преди 20:00ч. Обаче, ВОАЛА, на магичният сайт на ЕСО кражбите не спират:

  09.08.2014 г. - http://www.tso.bg/default.aspx/page-707/bg

Нека сега да се застраховаме, като споделим следното. Данните се предоставят на ЕСО в Реално време от всички електронни постоянно свързани електромери. Така както ние, като интернет потребители, се свързваме със страницата на ЕСО и също гледаме в реално време. За това наше потребление ние не заплащаме нищо, освен може би месечната такса за използване на интернет мрежата. ФЕЦ производителите съгласно няколко закона изграждат мрежите към електромерите си така, че да работят в реално време, защото както знаем, тук не става въпрос за безобидно безплатно предлагане на някаква допотопна аматьорска информация, а става въпрос за телеметрия, съгласно която се пораждат плащания на енергия с милиони левове дневно! И ако с 8 мегавата за 1 седмица се завърта един милион, при 1000 мегавата инсталирани ФЕЦ мощности, един милион лева се завъртат на всеки 1 час и 20 минути, ако работят всичките! И нека не се заблуждаваме, че на някои места нямало техническа възможност при съвременното ниво на технологиите, нали? Все пак със сигурност до всеки ФЕЦ има далекопровод, през който ФЕЦ-ът ужким продава енергията си, нали? Освен ако някои "ФЕЦ-ове" работят БЕЗ далекопровод и без панели дори, както писахме преди. Но дори и така да е, една СИМ карта с неограничен интернет струва 5 лева месечно в мрежите на мобилните съкоОператори, имащи покритие даже в светлото подземно софийско метро и дълбокия зелен океан :)

В подкрепа на тези цифри се изказа и Вицепрезидентът на КНСБ Валентин Никифоров - в предаването "Под Лупа" по ТВ Европа, излъчено на 13.11.2013, в 20:52ч "От енергетиката се източват, тоест крадат по ДВА МИЛИОНА ЛЕВА НА ДЕН"!

Затова искаме отново да попитаме. Другари протестъри, другари "демократи", другарю Ирландска-пастирка, другарю съветник на ББлизнакът на другаря Тодор Живков, другарко Майси Рийс, другарю Обама, другарю Реджеп Таип, другарю Байдън, другарко Нюланд, кога ще отрежете ръцете си, тоест на крадците? В случай, че няма да си (им) ги режете, кажете по колко секунди от денонощието ще имаме ток по време на обещаният вчера деспотичен токов едноличен РЕЖИМ? Нощем или денем ще имаме ток или само ФЕЦ ток, когато слънцето е залязло? Уестингхаус реакторът АР1000, които струва 4 милиарда евро базова цена и е повече от два пъти от цената на един ВВЕР реактор от Белене, а по последни данни цената на този блок е 12 милиарда лева, по-зелен ток ли ще ни произвежда и продава, имайки предвид зеленият цвят на петро-доларите все пак!? Ще произвеждаме ли и ние патрони и мръсни бомби от обеднения уран от отпадъка на АР1000, или ще извличате Плутоният преди това за направа на истински атомни бомби? Или подобно на златните находища, Дънди Прешъс метълс ще краде, простете, демократично изнася всичко зад граница?

С най-съмнителна ненавист, инж. директор на дирекция Директорска.


Коментари: Първи публикуваме разказа на автора, за което му благодарим. Относно темата, по-добър коментар едва ли можем да подлепим към статията.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог