неделя, 4 февруари 2018 г.

Дон Кихот срещу вятърната мелница КЕВР

Дон Кихот срещу вятърната мелница КЕВР

13:15 | 29 януари 2018 | Общество / Автор Красимир Тодоров /

Днес стана ясно, че Върховна административна прокуратура продължава на втора инстанция битката с вятърната мелница КЕВР.

Като истински Дон Кихот, прокурорите настояват, че държавната комисия-регулатор не е спазил изискванията на разпоредбата за регулиране на цените на природния газ. Че от това нищо няма да произтече, е повече от ясно.

Няма такъв случай- прокуратурата да атакува цени, определени от КЕВР и да успее да ги събори. Въпросът е-защо тогава го прави? Ясно е,че чиновниците в регулатора са си опекли работата, спазили са формалните изисквания и са дали цена, която са искали. Това прокурорите не го ли знаят? И ако пак нищо не стане, кой ще плати разходите по безсмислените дела-данъкоплатците или взелият решение прокурор?

Цените си вървят нагоре, вдигат се навсякъде и по всички линии. За последните 1-2 години поскъпна почти всичко, което е свързано с вземане на решения на някокви инстанции. поскъпваха винетките с над 30%, поскъпна билетчето за транспорта в София с 60%, вдигнаха се осигуровките, поскъпна и то със 70% водата в София, както и в някои други региони на страната.

За цените на тока и природния газ е излишно да говорим-те си поскъпват на всеки период за определяне на цените. Има и едно-две изключения при природния газ заради международната конюнктура, но веднага след това поевтиняването се наваксва с лихвите. Това е положението. Затова такива акции на прокуратурата явно не са нищо друго освен балони. вижте ни, колко сме за справедливост. Хубаво като замисъл, слабо като краен резултат.


http://dnes.dir.bg/news/prokuratura-priroden-gaz-kevr-26826521

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог