четвъртък, 16 август 2018 г.

Сигнал по чл. 205 от НПК срещу ОПГ Топлофикация за кражба на Нотариални актове и погазване на ЗЗЛД

Сигнал по чл. 205 от НПК срещу ОПГ Топлофикация за кражба на Нотариален акт и погазване на ЗЗЛД чрез излагането му на публичен показ по гр. д.




ДО
СОФИЙСКИ РАЙОНЕН СЪД
…… с-в, ГО, гр.д. ……. / …….

СИГНАЛ
по гр.д. ……. / ……... на СРС, ГО, …….. състав

от …………………. – ответник и опълномощен от втория ответник с адрес :  София, жк. ……………, ул……………………., №, вх…, ет…., ап….
и ………………… – съветник на ответника
София, ……….., ул…………………
            
Относно: сигнал по чл.205 НПК до районен съдия ……………………… ……………………………………………………………..

УВАЖАЕМА Г-ЖО СЪДИЯ,
Задължение на гражданите и най-вече на длъжностните лица по чл.205, ал.2 НПК е : „Когато узнаят за извършено престъпление от общ характер, длъжностните лица трябва да уведомят незабавно орган на досъдебното производство и да вземат необходимите мерки за запазване на обстановката и данните на престъплението”.
 В ИМ по делото ………. от ……  г. на ищецът Топлофикация София“ ЕАД, представен от юрисконсулт Георги Стефанов Веселинов, като доказателство към ИМ, т.4, страници 27 и 28 в кориците на делото, е приложил незаконно придобит в грубо нарушаване на целия ЗЗЛД и чл. 17 от Конституцията, копие от Нотариален Акт за собственост на наш недвижим имот №……, том …., рег. №………., дело №……./…….. г.. С това се създават огромни рискове за извършване на имотна измама! Хипотезите са две:
-  „Топлофикация София“ ЕАД е откраднала от Агенцията по вписванията копирания Нотариален Акт в ИМ
-   „Топлофикация София“ ЕАД е подкупила служител(и) в Агенцията по вписванията, които са и издали копие на документа.
И в двата случая е налице престъпление.
Нотариалният Акт за собственост не може по никакъв начин да замести задължителният Писмен Договор за предоставяне на услуги (в случая по чл. 149 от ЗЕ и членове 9, 12, 17, 38, 39, 40, 47 и други от Наредбата 16-334). В противен случай всеки продавач или доставчик би могъл да прегази ЗЗД и ЗЗП и да претендира за заплащане на услуги, които предоставя в Република България, единствено на основание, че набеденият притежава собственост намираща се на територията му на действие. По нарушението на ЗЗЛД и чл. 17 от Конституцията са изложени на риск и показ и лични данни на четвърти лица, фигуриращи в нот. акт, за което моля да сезирате Прокуратурата и съответните органи.
Почитаема г-жо Съдия ………………………, приканваме Ви най-учтиво да спазите императивната разпоредба на чл.205, ал.2 НПК и да информирате компетентните органи за извършеното престъпление.
София, ........04.2018 г.                С най-голямо уважение :   

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог