четвъртък, 11 декември 2014 г.

Гладна кокошка просо сънува - Идиотов мечтае да продава газ и на Украйна!

Гладна кокошка просо сънува - Борисов мечтае да продава газ и на Украйна!

Публикувано на 11.12.2014 @ 07:47

/Поглед.инфо/ София да построи газов хъб на своя територия вместо Турция, е предложил премиерът Бойко Борисов, цитиран от РИА Новости.

Това е станало на заседание на кабинета. Борисов е лансирал идеята газоразпределителният център да се намира по крайбрежието на Варна - на мястото, където газопроводът "Южен поток" трябваше да излиза от Черно море. Оттук газът щял да се разпределя под наблюдението на Еврокомисията.

Борисов заявил, че България може да помогне на Русия да построи до границата газопровода "Турски поток" (както стана известно, че ще се нарича). По-рано турският министър на енергетиката заяви, че Анкара ще поеме разходите само по онази част от газопровода, която ще мине през нейната територия, но не и по тази, която ще мине по дъното на Черно море от Русия към Турция.

Борисов обсъдил идеята си вчера с членовете на българското правителство и не е срещнал възражения. Българският премиер е наредил да бъде изготвено писмо с предложението до вицепрезидента по енергетиката на Еврокомисията Марош Шефчович и председателя на Евросъвета Доналд Туск.

Както става ясно от стенограма на правителственото заседание, Борисов даже размишлявал за доставки на газ на Украйна. "Бихме могли да продаваме газ и на Украйна, ако там има проблеми или е криза", е заявил пред министрите си българският премиер.

Източник: БГНЕС, http://bulgarski.pogled.info/news/60648/Gladna-kokoshka-proso-sanuva-Borisov-mechtae-da-prodava-gaz-i-na-Ukraina
http://dnes.dir.bg/news/boyko-borisov-krajat-zhen-potok-18009808

Остава и да попитаме: Шистов гъз ли? Предлагам да ви фракираме задниците с плЕВНелиев и Дебил Добрев и всичките пумиари продажни там, да ви изхвърлим в една дълбока яма, а когато се разложите и започнете да отделяте газ, може да ви засилим към Топлофъкация!

Ето какво коментира Валентин Георгиев точно по темата:
http://avtorski.pogled.info/article/60658/Hab-za-bolni-mozatsi

Хъб за болни мозъци

Автор: Валентин Георгиев 11.12.2014

/Поглед.инфо/ България ще предложи на ЕС да финансира газов хъб (център) на входа на "Южен поток" на наша територия, от който руският газ да се разпределя към други страни... За поредната гениална идея на Борисов разбрахме от стенограмата на правителственото заседание в сряда. Според него нямало основание да получим отказ на това предложение, освен ако в ЕС не са "лицемерни". Е, няма що - след като изпуснахме питомното, сега ще гоним дивото. Само че в опита да се правим на оригинални ставаме все по-смешни. Защото и малоумен да си, трябва да се сетиш, че Европа, ако искаше да имаме такова хранилище, щеше вече да го е построила. Та Брюксел не пожела газопровод, изцяло финансиран от Русия, пък ще прокарва тръби за своя сметка, по които ще тече нещо, което може да бъде спряно в определен момент! Сигурност за проекта ще има тогава, когато всички участници имат интерес. Както при "Северен поток" - с дялове в тръбите и транспорта. А да не забравяме, че според "европейското законодателство" този газопровод ще може да се ползва и от Русия, независимо кой го е построил.

Но дори да пофантазираме, че идеята се осъществи, тогава какво? Германия ще ни праща руски газ, който ние ще "завъртим" по спирала около нас към други държави и ще им плащаме транзит, вместо да го бяхме взели като първа страна по пътя?! Ако всичко беше така лесно, досега да е намерено решение. Неслучайно такива проекти се разработват от проектни компании, и то с месеци. А наш Бойко намери рецепта за десет минути.

Истината е друга, далеч по-горчива, за да си я признаем. Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви, че новият газопровод, който ще премине през Турция вместо отменения "Южен поток", може да бъде наречен "Турски поток". Названието е предложил самият Путин. "Турция и Европа ще купуват толкова газ, колкото им е нужно. По този начин Турция ще стане енергиен център за целия регион", са точните думи на Ердоган. Нещо повече - докато нашите управници още не са стоплили какво става, в Москва вече се създава дружество за новия поток.

Мечтите на Борисов обаче не спират дотук. "Бихме могли да продаваме газ и на Украйна, ако там има проблеми или е криза", четем от стенограмата какво още е казал пред министрите си. Могли сме също да "помогнем на Русия да построи до границата газопровода "Турски поток". А току-виж предложил да продаваме и газ на руснаците.

Не, никак не е смешно. Когато Борисов започне сам да се прави на по-прост от самия себе си и да ръси бисер след бисер, на които сам не вярва, това вече е знак да сме нащрек! Защото с умопомрачителното си словоблудство и скудоумие той просто изгражда параван, зад който протича истинската му дейност. Дали да не очакваме ограбването на следващата банка? Без отново да е ясно кой и как? А може би "изплютото камъче" този път е на депутата му Делян Добрев, според когото е "крайно време да видим какви са находищата от шистов газ - тема, по която не бива да си заравяме главите в пясъка".

И докато се въртим в кръг, сигурно остава едно - засега имаме успешно изграден хъб за болни мозъци. За вътрешна употреба.

Източник: в-к Дума, http://avtorski.pogled.info/article/60658/Hab-za-bolni-mozatsi

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог