понеделник, 8 декември 2014 г.

СИДЕРОВ: ТОВА, КОЕТО СЕ СЛУЧВА С „ЮЖЕН ПОТОК“ Е СЪЩОТО, КОЕТО СЕ СЛУЧИ И С АЕЦ

СИДЕРОВ: ТОВА, КОЕТО СЕ СЛУЧВА С „ЮЖЕН ПОТОК“ Е СЪЩОТО, КОЕТО СЕ СЛУЧИ И С АЕЦ 


08.12.2014

Лидерът на АТАКА Волен Сидеров заяви от парламентарната трибуна, че с проекта „Южен поток“ се случва това, което се е случило с АЕЦ „Белене“ - министър -председателят е имал виждане, че проектът е полезен за България, но после позицията се е сменила. Сега, за газопровода „Южен поток“ също има обрат, който е резултат от външен натиск. „В случая с проекта „Южен поток“ България стана жертва на една война. Войната е между САЩ и Русия. Няма какво да си кривим душите. Опитите да бъдат представени чрез специално написани анализи фактите, така че „Южен поток“ не е изгоден за България, аз ги посрещам с иронична усмивка. Няма как един газопровод, от който България ще получава транзитни такси, да не е изгоден да страната. Няма как едно трасе, което ни прави важен европейски фактор, да не е изгодно за страната“, допълни Сидеров.

Той заяви, че министър-председателят си противоречи – казва, че няма дългосрочни договори и финансов план, и това предстои да се направи, но в същото време казва, че е неизгоден. Сидеров беше категоричен, че няма факти, от които да се заключи, че той е неизгоден. „Следователно тук се търси внушение. Аз го разбирам много добре. Целта е от трибуната на НС да се направи внушение, медиите да го подхванат и до всеки български дом да стигне внушението „Разбрахте ли? Той бил неизгоден този проект, дай да го забравим.“ Това е целта на занятието днес, на това извънредно заседание на парламента.“

Лидерът на АТАКА заяви, че мащаба на проблема е много голям – става дума за това на коя страна ще застане България при този сблъсък, защото това е геополитически сблъсък. Той заяви, че има едно прибързване България да застане на грешната страна, както през 1941 г., когато заставаме на страната на хитлеристка Германия.

Сидеров заяви, че ако през 1941-ва година грешната страна е била нацистка Германия, то сега това е САЩ, които играят ролята на световен жандарм и експлоататор. САЩ трудно биха се отказали от тази си роля и когато се появи организация като БРИКС, която застрашава световното им господство, САЩ дават ответна реакция – икономическа война и истинска война, като тази в Украйна.

Лидерът на националистите беше категоричен, че икономическите аспекти на тази война удрят България и естествено ще имаме загуби от спирането на строежа на „Южен поток“. „Очевидно е, че търпим щети, но не смеем да го кажем на глас пред Жан Клод Юнкер, пред величията в Брюксел. Снимаме се с тях, но не им казваме в очите, че водят неправилна политика и че трябва да я коригират, иначе техните собствени народи ще ги свалят от власт. И сигурно ще стане това и то по-бързо, отколкото очакваме“, коментира националистът.

Сидеров заяви, че България трябва да избере къде да застане: „Нашата реална, нашата истинска, нашата историческа позиция е евразийската, не атлантическата. От евразийска позиция аз разбирам пространството, което обхваща всички развити държави на Европа, балканските държави, православният свят, Русия, Беларусия, Украйна и т.н. Всичко това е част от една единна Европа.“

Лидерът на АТАКА заяви, че би искал начело на България да застанат такива лидери като Шарл дьо Гол, държавникът, чиято визия беше за Европа от Атлантика до Урал, политикът който изкара Франция от НАТО, и който беше истински визионер. Сидеров припомни думите на Юнкер, че България е велика нация и призова да направим така, че тази нация да живее достойно.

„България в момента живее зле. Спирането на „Южен поток“ ще снижи нивото на живот. Няма да го повиши. Санкциите срещу Русия го снижават, не го повишават. Затова нашата полемика, на АТАКА е, че тези действия, които са действия от една глобална война пречат на България. И затова ние искаме да призовем днешното управление на България да намери сили в себе си и да се противопостави на натискът, на който е подложен. Знам, че е подлаган на натиск и министър-председателя и правителството. Майсторлъкът обаче е да намериш начин да излезеш от този натиск, да защитиш интереса на народа си. Това няма да стане с анализи, в които от девет кладенеца да вадим вода и да кажем, че видите ли с игра на цифри този проект „Южен поток“ е вреден за България и не носи достатъчно изгоди. Не така. Това ще стане с истинска визия, която ако иска някой от вас, който се представя за политически лидер, винаги съм готов да говоря с него, за да стигнем заедно до една визия, която да работи за България, дори тогава когато сме подложени на натиск. По това се познава големината на един лидер. Не по физическия ръст, а по това дали можеш да застанеш понякога и срещу световните лидери.“, завърши Сидеров.

Източник: Прессъобщение на ПП Атака, изказване на В. Сидеров в парламента днес.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог