понеделник, 8 декември 2014 г.

Сидеров за спирането на „Южен поток“: България си нанесе самоубийствен удар

Сидеров за спирането на „Южен поток“: България си нанесе самоубийствен удар

2 декември 2014, вторник | публикувано от Полина Найденова

България отново си нанесе самоубийствен удар, лишавайки се от 400 милиона евро годишно. Като добавим още 350 милиона евро загуби от санкциите срещу Русия стават милиард и половина лева. Послушанието спрямо Брюксел и Вашингтон не носи ползи, а вреди за страната ни.

Това заяви лидерът на АТАКА Волен Сидеров пред журналисти в кулоарите на Народното събрание днес за спирането на „Южен поток”.

За пореден път Сидеров обясни, че „Южен поток“ е полезен за България и ако той е министър-председател ще го направи, независимо какво казва Джон Макейн или Юнкер.

„Води се война. САЩ водят война срещу Русия. Те няма да спрат”, категоричен е той. По думите му Америка е получила тежък удар от икономическия съюз БРИКС и доминацията на Щатите е под заплаха. „България трябва да определи на коя страна е в тази война. Аз смятам, че трябва да вземем евразийската страна”, категоричен е Сидеров.

Той отправи съвет към Борисов със следните думи: „Когато американците ползват политици, обикновено ги употребяват, понякога даже и ги убиват след това, защото стават неудобни свидетели на американските мръсоти по света”. По думите му послушанието спрямо Вашингтон изобщо не е гаранция за задържане във властта и даде пример с кабинета „Орешарски“.

Според Сидеров печеливш от ситуацията е Турция, която получава нов подарък. Той припомни, че предишният е „Син поток“ от кабинета на Иван Костов. Ще купуваме руски газ с турска надценка – това ще бъде резултатът“, заключи Сидеров.

Източник: http://www.vestnikataka.bg/2014/12/сидеров-за-спирането-на-южен-поток-бъ


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог