петък, 25 май 2018 г.

Протест днес 25.05.2018 г. от 14:00ч. пред Административен съд София - град по първото дело за цената на водата.

Протест днес 25.05.2018 г. от 14:00ч. пред Административен съд София - град по първото дело за цената на водата.

Насроченото открито съдебно заседание ще се проведе от 14:30ч. Административен съд София - град се намира на Адрес1301 София. ул. "Георг Вашингтон" №17 зад Халите.


Следва информация по второто дело от пролетта, за да запълним хронологията на престъпленията!

Административният съд прекрати делото срещу по-високата цена на водата в София


Административният съд прекрати делото по протеста на Върховната административна прокуратура, срещу Решението на Комисията за енергийно и водно регулиране от 15 декември 2017 г. за увеличението на цената на ВиК-услугите от началото на годината. Преди началото на делото пред сградата имаше протестиращи граждани с плакати.

Събралите се пред сградата на административния съд недоволни граждани и общински съветници предположиха каква ще е развръзката още преди началото на делото срещу решението на комисията за енергийно и водно регулиране от края на миналата година за увеличението на цената на водата. Причината е, че предходното дело за първото увеличение още от март 2017 все още не е разгледано.
Борис Цветков: Аз се опасявам и сигурно и така е редно, че съдът ще каже, че по-важното е петгодишното. Това е оспорване на втора стъпка на някакъв процес, ама ако първата стъпка е законна, съдът може да каже да се замрази или отложи, докато не се реши по първият въпрос.
Така и стана, съдия Радина Карамфилова прекрати делото, защото все още няма произасяне по делото срещу първото увеличение.
Милен Ютеров, Софийска градска прокуратура: Делото е спряно благодаря! - А относно другото? -Друго дело е висящо, също няма как де се коментира.
Гражданите, които присъстваха в залата определиха решението на съда като лобистко.
Венцислав Митовски: Регулаторния период е за 5 години и там се дават ценообразуващи елементи основни, които не могат да бъдат изменяни, а всяка година цената се изменя по други показатели, коефициент за инфлация и коефициент за качество, така че всека година има изменение на този регулаторен период. Това че има старо дело, което изобщо не се знае кога ще завърши изобщо не трябва да влияе, защото тук говорим само за цената за 2018-та година.
Гражданите са недоволни и че над година съдията не е дал ход на първото дело, сега то е насрочено за месец май.

Коментари за "Административният съд прекрати делото срещу по-високата цена на водата в София"

Борис Цветков
от Борис Цветков • 14.03.2018
Следващ протест: 15.05.2018 г. (вторник) от 13.30 часа пред Административен съд София град и скандалната съдийка Красимира Желева от 46 състав, която 14 месеца не може да проведе първото открито заседание по делото срещу решението на КЕВР за приемане на бизнес план и увеличение на цената на водата. https://www.facebook.com/events/124953675006395/
Търсене в този блог