петък, 25 май 2018 г.

Вальо Топлото ряпа да яде пред новите далавери на Топлофикация

Вальо Топлото ряпа да яде пред новите далавери на Топлофикация

16 апр 2009 19:35, Видка Атанасова

ТОВА Е ПРЕДИ 9 ГОДИНИ, А СЕГА? СЕГА СЕ КРАДАТ МИЛИАРДИ ОТ ОБШЕСТВОТО.
Следва статията от преди 9 години:

„Вальо Топлото е детска градина в сравнение с това, което се върши в момента в „Топлофикация“.

Това каза Павел Кърлев, председател на Федерацията на потребителите в България (ФПБ).

И в момента „Топлофикация София“ се източва под прикритието на абсолютно ненужни и измислени ремонти за стотици милиони левове, които се калкулират в нашите сметки.

От ФПБ представиха снимки, на които се вижда как между новите тръби, които се поставят при ремонт за над 100 милиона лева, и старите няма никаква разлика.

„Но това са дреболии на фона на това, което се върши“, заключи Павел Кърлев, като увери, че от федерацията могат да докажат това с официални документи, експертни разчети и мониторингов доклад, предоставен на компетентните институции.

Той съобщи, че на 9 април ФПБ е завела съдебен иск срещу „Топлофикация София“ за непочтена търговска практика.

„Разпоредбите на Закона за енергетиката са нарушени с издаваните фактури за януари 2009 г., в които се декларира, че „Топлофикация София“ АД е отоплявала и осигурявала гореща вода за битови нужди на абонатите си 31 дни, което не е вярно“, допълни Кърлев.

По думите му искът е придружен от списък на 145 софийски потребители, които са предоставили своите януарски фактури.

"Опитът да се лансира каузата за спасяването на столичната топлофикация е обречен, защото над 63% от домакинствата в София вече са се отказали от услугата, но все пак са ограбвани с ежемесечни сметки до 150 лева", каза Кърлев.

"Но по-голямата цел е да се отнемат жилищата на хората. Управляващите много се дразнят на факта, че повече от 96% от българите имат собствени жилища и това ги прави по-независими", предупреди той

Това щяло да стане с промените в закона за етажната собственост, които ще позволят на „Топлофикация“ да праща на един блок обща сметка за парно.

"Така ще се стигне до скандали между собствениците на апартаменти и е „елегантен начин да се стигне до "законно" отнемане на жилищата на хората заради неплатени сметки“, обясни адвокатът на ФПБ Незрет Бабучев

От Федерацията предлагат:

– чрез нарочен акт да се обявят за нищожни всички изпълнителни производства срещу абонати на „Топлофикация“ (в момента дружеството преследва 38 хиляди длъжници)

– да се даде възможност на потребителите с отказана услуга да приключат взаимоотношенията си с топлофикационните дружества

– да се ограничи възможността да се краде (42% от топлоенергията в София са откраднати)


– да се утвърдят техническо решение и процедура за топлоизолация на сградните инсталации в жилищата и да се минимизира топлоотдаването

– да се приемат промени в Закона за енергетиката (всяко домакинство да е с индивидуален топломер; който не ползва парно, да не плаща нищо; плащането да е индивидуално, да няма нищо общо)

„Всичко останало е популизъм и демагогия“, заключи адвокат Бабучев.

Автор: Видка Атанасова

Прочети още на: https://www.dnes.bg/zvezdi/2009/04/16/valio-toploto-riapa-da-iade-pred-novite-dalaveri-na-toplofikaciia.69566

1 коментар:

  1. Мојот Сведоштво Здраво на сите. Овде сум за да сведочам како го добив мојот заем од г-дин Бенџамин, откако аплицирав неколку пати од разни заемодавачи кои ветија дека ќе им помогнат, но тие никогаш не ми го дадоа заемот. Додека мојот пријател не ме запозна со г-дин Бенџамин Ли вети дека ќе ми помогне и навистина направи како што вети без никаков облик на задоцнување. Никогаш не мислев дека има уште сигурни заемодаватели додека не се сретнам со г-дин Бенџамин Ли, кој навистина помогна со заемот и ми го смени верувањето. Не знам дали имате потреба од оригинален и итен заем, слободно контактирајте го г-дин Бенџамин преку WhatsApp + 1-989-394-3740 и неговата е-пошта: Lfdsloans@outlook.com ви благодарам.

    ОтговорИзтриване

Търсене в този блог