понеделник, 16 март 2015 г.

Русенец осъди местното енерго дружество за манипулиран електромер

Русенец осъди местното енерго дружество

10:27 | 13 март 2015 | | / Редактор Надежда Христова /
Електромерът на русенеца е сменен без негово знание
Русенец осъди местното енерго дружество "Енерго Про", след като получи 20 хиляди лева сметка за ток за период от 6 месеца.

Неприятната изненада за Владимир Ников дошла, след смяна на електромера му, който се оказало, че е свързан неправилно, съобщи БНТ.

72-годишният мъж има цех за производство на пластмасови детайли и плаща за промишлен ток, като най-високата сметка е била 800 лева. През 2013 г. обаче без негово знание служители на местното енергодружество сменя електромера му и той започва да отчита по-малко консумация. За да компенсира загубата дружеството начислява на Ников по 3000 лева на месец.

Когато мъжът вижда на касата фактура за 20 000 лв. за 180 дни - припада.

"Тези 20 000 лв. ми скъсиха живота. Тази огромна фактура се получава от некадърността на техен служител. Цялата работа е заради неправилно скачен електромер", категоричен е русенецът.

Ников допълва, че дружеството трябва да си търси парите от този, който е сбъркал.

Другият парадокс е, че начислената енергия е за период, в който фирмата на Владимир Ников е преустановила производството си.

"Аз и 24 часа да работя - не може да се получи такова нещо", обяснява мъжът.

Така той завежда дело срещу електроразпределителното дружество и го печели на първа инстанция. В момента обаче решението се обжалва.

Източник: http://ruse.dir.bg/news.php?id=18662490

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог