събота, 21 март 2015 г.

Владимиров към енергийната министърка: Глобете ЕРП-тата и уволнете виновните за режима на тока в бедстващите райони

Владимиров към енергийната министърка: Глобете ЕРП-тата и уволнете виновните за режима на тока в бедстващите райони

20 март 2015, петък | публикувано от Петър Дучев

Народният представител от АТАКА доц. д.и.н. Любомир Владимиров зададе въпрос в рамките на парламентарния контрол на министъра на енергетиката Теменужка Петкова относно колапса на енергийната система и въвеждането на ограничителен режим на електрозахранването в районите, засегнати от обилните снеговалежи в началото на март т. г.

Поради усложнената метеорологична обстановка в България за периода 05-09.03.2015г. енергийната система на страната премина в авариен режим. По данни на министерството на енергетиката, 45 далекопровода за излезли извън строя, 6 подстанции са изключени, над 850 населени места са били без ток, като в голяма част от които е обявено бедствено положение. Следствие въвеждането на „режим на тока“, в настоящата 2015 година, жителите на областите София, Пловдив, Кърджали, Хасково, Смолян, Пазарджик, Благоевград и Стара Загора са принудени да купуват свещи, газени лампи, да се запасяват с консерви, да не могат да се придвижват при нужда между населените места, да липсват мобилни комуникации, да не работят банкомати, да няма хляб, лекарства и продукти от първа необходимост, да не функционират държавните институции, както и общински служители да обикалят и съобщават по мегафони, кога ще има ток.

В партия АТАКА, са постъпили десетки сигнали за бедстващи хора в различни населени места и хижи. За пореден път се доказа, че държавата не е готова да посрещне подобни природни бедствия и да реагира адекватно.

В тази връзка Владимиров пита: „Кои държавни служители, институции и електроразпределителни предприятия ще поемат отговорност за създадения хаос в България, колапса на енергийната система и наложения режим на тока“.

Петкова призна, че създадената ситуация е без аналог през миналите години. Към момента в аварийно състояние са 2 електропровода, а населените места без ток са 28 с общо 964 абоната. Според Петкова това не е „режим на тока, а ограничителен режим”.

Владимиров заяви, че е станало ясно, че в 2015 г. България не може да се справи с природните бедствия. Той беше категоричен, че това което чува като отговор е абсурдно, защото не е възможно в ЕСО и в министерството на енергетиката да не са подготвени за подобна реакция и да вземат превантивни мерки.

„ЕРП-тата също трябва да понесат някаква отговорност и да има санкции за това, че те не са си свършили превантивно работата по електрическата мрежа. От АТАКА искаме уволнени служители от Министерство на енергетиката, от ЕСО и други отговорни институции, за това, че хората стояха дни наред без ток, без мобилни комуникации, без връзка с външния свят“, заключи Владимиров.

Източник: http://www.vestnikataka.bg/2015/03/владимиров-към-енергийната-министър/

Коментари:

Freedomwriters Alltheword казва:
20.03.2015 в 16:35

Започнатият строеж на АЕЦ в Белене през 1987 г., поради "евроинтеграция" на България, е спрян през 1990 г. В същото време ТЕЦ-Марица Изток са подарени на американските "AES Corporation" и "Entergy Corporation". Новите собственици от благодарност за подаръка, изтеглят кредит за рехабилитация на ТЕЦ-Марица Изток-1 и ТЕЦ-Марица Изток-3, а ГАРАНТ за погасяване на кредита, СТАВАТ българските граждани с БЪДЕЩИТЕ си сметки за електроснабдяване. Сумата вложена от американците за рехабилитация е три ПЪТИ по-висока, от сумата вложена за рехабилитация на ТЕЦ-Марица Изток-2, която е технологично идентична с централите 1 и 3, но остава държавна собственост. ТЕЦ-Марица Изток-3, собственост на merican, след тройно по-скъпата рехабилитация има по-малка ефективност, от държавната ТЕЦ-Марица Изток-2: Държавната ТЕЦ има среден разход на пара за производство на единица електроенергия 2,9 тона/MWh. Частната американска ТЕЦ – 3,1 тона/MWh. За поощряване на чуждестранните "инвеститори", ШЕПА български представителни политици договарят от името на ВСЕКИ български гражданин и да купуват за десетилетия НАПРЕД, тройно по-висока а НЕ пазарна цена, за електроенергия от победителите в Студената Война.

Екстремно увеличените сметки за електроенергия през януари 2013 г., които предизвикаха протести и оставка на правителството, бяха резултат от алчността на западните монополисти върху енергоразпределението в България. Характерно за някои животински видове, например риби (Poecilia reticulata, Pterophyllum scalare), е че са толкова лакоми и могат да умрат от преяждане. Освен това при комунизма хората са прями и най-често говорят това, което мислят. За разлика от тях, хората от западните индустриални държави са лицемерни и това, което говорят, няма нищо общо с онова, което вършат. След посещението на Владимир Путин в САЩ през лятото на 2007 г., Джордж Буш се изказа с удивление, че Путин бил прям човек и говорел това, което мислел. Липсата на лицемерие, особено при политик, на Запад прави странно впечатление. Характерно за лицемерието на Запада, е че те самите обвиняват другите в лицемерие – Крадецът вика: Дръжте крадеца!

Това го повтаряме, защото е важно да се ЗНАЕ от ВСЕКИ човек, най-вече от гражданите в източно-европейските държави.
Европейската интеграция е ПРОЦЕС на политическа, правова, икономическа, социална, културна интеграция на европейски държави. Моделът за интегриране на ВСИЧКИ източно-европейски държави е САМО един: Изкупуване на СИМВОЛИЧНА цена на АТРАКТИВНИ отрасли от промишлеността им от американски корпорации или техни ПОДСТАВЕНИ фирми, като ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ за изкупуване са животоподдържащите отрасли: водоснабдяване, енергоснабдяване, обществен транспорт, телекомуникации, жилищата Ви, снабдяване с хранителни продукти. Контрол върху финансите им, включване в контролиран от Запада, нефто-газо-провод, ТЕГЛЕНЕ на кредити и ЗАДЛЪЖНЯВАНЕ към западни банки, спекулации с обработваемата им земя. Евро-атлантическата интеграция се провежда задължително от МАСИРАНА пропаганда. Средствата за МАСОВА информация също биват евро-интегрирани и КОНТРОЛИРАНИ централизирано и се заемат с ПРОМИВАНЕ мозъците на гражданите с евро-атлантически ценности. Едно от най-популярните клишета на евро-атлантическите ценности е "перспективата за всеки да притежава собствен бизнес, да бъде свободен в потребителския си избор и да се придвижва свободно зад граница". С напредване на евро-интеграцията, напредва и СПАДАНЕТО на жизнения стандарт и ВЛОШАВАНЕ на социално-битовите условия в държавите членки на Евросъюза. Паралелно с влошаване качеството на живот в Европейския съюз, се УВЕЛИЧАВА и нуждата от ПРОПАГАНДНИ кадри, които да ПОДТИСКАТ критичните мнения сред гражданите. Възникват и нови професии като астротърфинг, протестър, доброволци, както и нови институции – Неправителствени организации.

Интересен феномен представлява ФАКТЪТ, че бедните НЕ се замислят как биха МОГЛИ да се ОРГАНИЗИРАТ срещу тези, които са ПРИЧИНАТА за безизходното им положение, а се замислят ЕДИНСТВЕНО как да изкарат НЯКАКВИ пари при богатите. Както свинете в кочината НЕ се замислят, че ако ядат по-малко, по-бавно ще се угоят и по-дълго ще живеят. Разликата МЕЖДУ свинете и бедните хора е, че на свинете НЕ им се НАЛАГА да работят, за помията (физическа, ментална и емоционална) с която ги хранят. Нискоинтелигентният човек изхожда от СОБСТВЕНОТО си битие, в преценката си за другите. Свинята в кочината НЕ си мисли, че в гората има глигани, които НЕ ги кастрират и НЕ ги колят. Гладният на сития НЕ вярва. Този, на когото ПРОБЛЕМА е как да отгладува сметките си за електричество, НЕ може да повярва че ИМА хора, на които ПРОБЛЕМА им е как да утроят милионите си. Не може да повярва и че тези с милионите се надсмиват НАД онези, които си МЕЧТАЯТ един ден да се събудят БЕЗ дългове за неплатени сметки.

Воин Боец казва:
21.03.2015 в 16:16

ЗАД ХОРАТА КОИТО ПОДПИСВАТ НЕИЗГОДНИ ЗА БЪЛГАРИЯ ДОГОВОРИ С ЕРП-ТА,КУПУВАЧИ НА МОБИЛНИ ОПЕРАТОРИ И КОНЦЕСИОНЕРИ СТОИ МОЩНА ПРЕСТЪПНА ГРУПИРОВКА КОЯТО ПРОДАВА БЪЛГАРСКИЯТ НАЦИОНАЛЕН ИНТЕРЕС НА ЧУЖДЕНЦИТЕ.ТАЗИ ГРУПИРОВКА Е СФОРМИРАНА В БЪЛГАРИЯ ОЩЕ ПРЕДИ 10 НОЕМВРИ 1989Г.И ДЕЙСТВА ПО ИНСТРУКЦИИ НА ЦРУ И МОСАД.ТАЗИ ГРУПИРОВКА ДЪРПА ЗАДКУЛИСНО И КОНЦИТЕ НА БЪЛГАРСКАТА ПРЕСТЪПНА ПОЛИТИКА ОТ ПОСЛЕДНИТЕ 25Г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог