вторник, 24 март 2015 г.

Русенци могат да останат без топла вода - Де късмет такъв?

Русенци могат да останат без топла вода

12:35  |  23 март 2015  | |  / Редактор Лилия Чалева

Ако дружеството спре работа, абонатите ще останат без топла вода
Сн.: БГНЕС
Има голяма вероятност "Топлофикация-Русе" да спре работа от началото на април до новия ценови период, който е от 1 юли тази година.

Причината е, че заради промените в Закона за енергетиката, влезли в сила от 6 март, се спира изкупуването на принудена и комбинирана електроенергия. Това съобщи изпълнителният директор на дружеството Севдалин Желев, цитиран от БТА.

По думите му заради промените в закона "Топлофикация-Русе" ще загуби близо 12 млн. лева.

Желев обясни, че ако дружеството спре работа, абонатите ще останат без топла вода, а на работните си места няма да отидат 312 служители.

"Продължаваме да водим разговори, за да не стига до това положение", каза Желев.

Сред абонатите на дружеството е пусната и подписка.

"Чрез нея искаме да сезираме омбудсмана на България, за да може той да атакува тази норма като противоконституционна. - Леле забележете, противозаконната държавна помощ била противоконституционна, а рекетирането на потребителите с данък сградна инсталация не било, а? Утре този педерунгел ще напише че и антиканибализма е бил противоконституционен!

Източник: http://rousse.dir.bg/news/-18725703

Коментари:

Брокер  ( нерегистриран )
24.03.2015 08:08
Не знам дали сте обръщали внимание, но някога "ТЕЦ" вдигаше цената на жилището, сега е точно обратното.


цамбур  ( нерегистриран )
23.03.2015 17:44
Какви мръсни игри стават, ние можем само да гадаем.
Дали този "хомо" Лукарски не е марионетка на Иван Костов?
Дали няма пръст и "рязанградския Абрамович" (Домусчиев)?
Дали Ковачки не се е "отчел" на когото трябва, и искат да му вземат ТЕЦа(ТЕЦовете)?
Дали и Мустака (Ц.Василев) няма нещо общо?...
Само те си знаят.
Нас ни интересува да не сме крепостни селяни и феодална собственост. Защото сега сме.


Русенец  ( нерегистриран )
23.03.2015 17:33
Каквото и да се прави в България, ВСИЧКО Е ПРОТИВ ГРАЖДАНИТЕ! Как барем едно нещо, с което да живеем с идея по-добре не сториха изедниците; па не се налапаха; па не се накрадоха! Който следи положението с ТЕЦ-Руде знае, че това си беше супер-печелившо предприятие; работеше без особени проблеми; града ни е топлоснабден. Но не би! Надуха цените като изземваха печалбата на русенците, за да поддържат губещите софийски / а и не само/ тецове; що не спрат топлото в София, а? Една област няма читава от последните няколко години. Какво ли не убиха: образование, здравеопазване, енергетика, осигуряване - каквото се докосне некадърната пасмина, напоследък гербаджийска основно - тъпа, неука, смахната , подла и злобна - и то все "експерти"! Идиоти! Релсите закриха, топлото също, но оня тиквеник свойски ни пояснява колко ми е добре да живея и без всичко това ...


Подписката  ( нерегистриран )
23.03.2015 15:01
Искам да знам къде да се подпиша ЗА затваряне на ТЕЦ-Русе и по възможност, никога повече отварянето му !!!
Наистина съжалявам, че хора остават без работа, но разберете, не се издържа на рекета на ТЕЦ-Русе. Познавам хора, които вероятно ще останат без жилищата си без да са ползвали услугите на ТЕЦ-а. Просто им начисляват загуби по тръбите. Да се закрива един път завинаги !


29  ( нерегистриран )
23.03.2015 14:57
Блазе им на русенци, за три месеца се отърваха от рекета.......


топло-фък  ( нерегистриран )
23.03.2015 14:50
И какво му е противоконституционното в това, че една икономически неефективна структура ще спре да работи, когато излезне на свободна конкуренция без незаконната държавната помощ и задължителните норми за изкупуване? Хем производството им е "високоефективно-комбинирано", хем газ пикаят като котлени горелки, че пазарът ще ги отсвири и "високоефективната" им глупост ще отиде на гробищата? Пуснете си южен поток и се грейте цяло лято, ако искате! Някой да ви е отнел това свободно право???? Или въпроса е за лапачката, за краденето на кинтите от раята и гяурите, нали?


цамбур  ( нерегистриран )
23.03.2015 15:28
Не, не съм на бойлер, на централно парно съм.
А аз мога да кажа, че ти си си свалил топломера и се грееш за сметка на съседите си. Такива със сигурност няма да са доволни, нали ще им секне далаверата.


ЧЕЗтито  ( нерегистриран )
23.03.2015 16:04
Добре, това е чудесно. Значи дори и да има такива със свалени топломери или "уреди за дялово разпределение", и тяхните престъпления ще секнат. Не си ли доволен? Но тук става въпрос за генералното престъпление, което се извършва именно от монополиста! И това не е само в Русе, а във всеки по-голям град. Това престъпление е крепостничеството наречено данък сградна инсталация, което в тонове български и европейски закони е състав на углавно тежко престъпление граничещо с фашизъм и геноцид.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог