вторник, 11 август 2015 г.

Япония рестартира първия ядрен реактор след трагедията. Тук рестартираха Пръмова и Борисофф!

Япония рестартира първия ядрен реактор след трагедията. Тук рестартираха Пръмова и Мутробуда!

06:53 | 11 август 2015 | По света / Редактор Виктор Стефанов

Служители на ТЕПКО в минута мълчание - 11 март 2015 г.
- 4 г. след трагедията във Фукушима
Сн.: EPA/БГНЕС
Ядрен реактор беше рестартиран тази сутрин в Япония повече от четири години след трагедията от март 2011 г. във Фукушима.

Катастрофата с АЕЦ "Фукушима" доведе до спирането на всички централи в страната от септември 2013 г.

Реактор 1 на централата Сендай, на 1100 км югозападно от Токио, в префектура Кагошима, беше рестартиран в 10,30 ч. местно време (01,30 ч. по Гринуич), съобщи говорител на компанията "Кюшу Електрик Пауър" - КЕПКО (Kyushu Electric Power), предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Ядрото ще влезе във верижна реакция от 23,00 ч. (14,00 ч. по Гринуич) и от петък ще започне да генерира електроенергия, която ще бъде пусната в търговска експлоатация от началото на септември.

Искам рестартирането да бъде извършено при пълно гарантиране на сигурността, която трябва да бъде приоритет, заяви снощи премиерът Шиндзо Абе.

Рестартирането бе определено като грешка от Наото Кан - премиер по времето на катастрофата във Фукушима, впоследствие станал един от най-ревностните антиядрени активисти. Той беше сред около 200-те демонстранти, дошли от различни краища на страната, които организираха вчера протестна акция пред централата. За днес е планирана демонстрация пред резиденцията на премиера в Токио.

ТАСС припомня, че през юли 2012 г. след напрегнати преговори между правителството и властите на префектура Фукуи беше възобновена работата на два блока в АЕЦ "Ои", но само след година те отново бяха спрени за планова проверка и оттогава не са рестартирани поради твърдата опозиция на местните власти.

Дори и след получаването на разрешение от държавния контролен орган - Комисията за ядрено регулиране, за реално рестартиране операторът трябва да получи одобрението на префектурата и местните жители. КEПКO получи разрешение още миналото лято, но съгласуването с местните власти отне почти година.

На 11 март 2011 г. земетресение с магнитуд 9.0 по Рихтер в североизточната част на Япония предизвика 14-метрово цунами, което заля 4 от 6-те блока на АЕЦ "Фукушима-1". Това предизвика най-голямата ядрена авария за последния четвърт век след катастрофата в Чернобил.

Преди аварията ядрената енергетика осигуряваше до 30% от електроенергийните нужди на Япония. Понастоящем в 20 реактора от 13 други АЕЦ в страната тече проверка, съгласно новите стандарти за безопасност.

Източник: http://dnes.dir.bg/news/japonia-jadren-reaktor-fukushima-tepko-19750385

Ми да, след тежка авария на свръхстар като технология и хардуер реактор, японците рестартират ядрената си енергетика. А тук при напълно модернизирани блокове отговарящи на най-съвременните изисквания и системи за сигурност, които в Блок 1 и 2 ще останат ненадминати като стандарти и надеждност, без да сме имали ядрени аварии, ни ги закриха блоковете. А сега вместо да си ги рестартираме и да отсвирим скъпите ВЕИта, Американските и заводските ТЕЦове, ни рестартираха във властта продажниците от РБ, ДСБ, ГЕРБ, ДПС и БСП... Рестартираха криминалните елементи Милена Пръмова (жълтата гостенка Миглена Кунева), която затвори 3 и 4 блок, рестартираха протежетата на арабския евреин Иван Костофф, който закри 1 и 2 блок преди това. Рестартираха във властта топ-мафиотът, убиец и наркотрафикант Бойко Борисофф. Рестартираха още цяла шайка престъпни имена, които дори няма смисъл да споменавам, защото са публична тайна в България. Елементи, които българското гражданско общество трябва да изключи завинаги. Да шътне-даун и да скрапира завинаги дълбоко под тревата всички национални предатели, които докараха държавата ни до настоящата национална катастрофа, така както те скрапираха и все още скрапират заводи, машини, съоръжения, инсталации! Откраднаха и скрапираха капитал, чиито истински СОБСТВЕНИЦИ сме НИЕ ГРАЖДАНИТЕ, а не те! Без да имат народното пълномощно, те разграбиха и ликвидираха цели отрасли, промишлености, селско стопанство и цялата държавност!

Аз, като съсобственик, бях ограбен и тотално ощетен от този геноцид! Но и не само аз. Ощетен е целият народ. Милиони вече не са на този свят вследствие на този грабеж и терор! Ето защо, както всеки нормален собственик, така и ние следва да защитим имотите си с оръжие от грабителите! И за да няма рецидиви за N-ти път, да ги рестартират от американското или каквото и да е друго посолство, е крайно наложително да бъдат изцяло ликвидирани, терминирани, скрапирани, претопени, погребани на пресовани части, за да може единствения последващ процес да бъде само разлагане и разпадане. В противен случай те ще разложат остатъците от умрялата вече държава и все-още умиращият български народ!

Въпросът вече е на живот и смърт!

Те или ние!

To be or not to be, както е казал великият драматург Уилиам Шекспир!

фотоволтаикбг.

Търсене в този блог