петък, 7 август 2015 г.

Свърши се! Световната банка ще консултира БЕХ

Продадоха енергетиката изцяло! Бай бай НЕК, ЕСО, Козлодуй! Бай -Бай Бългериа...

Световната банка ще консултира БЕХ

Veline Nascimento - 7 август 2015, 14:20

Запомнете тази гербоамериканска калинка

Теменужка Петкова: Малко сме
поизостанали, но ще разберем
какви са най-новите практики
БГНЕС
Представители на Българския енергиен холдинг /БЕХ/ и на Световната банка /СБ/ подписаха договор за консултантски услуги.
ЧЕЗтито - поредната схема за източване на НЕК. С Белене помним HSBC нали? Банката дето финансираше наркотрафика. Но въпреки положителния доклад за Белене, той свърши в кошчето, Белене бе терминиран, а обръчите от фирми около властта източиха още 2 милиарда след това!

Подписването се състоя в сградата на БЕХ в София в присъствието на министъра на енергетиката Теменужка Петкова.

Консултантските услуги на международната финансова институция предвиждат цялостен преглед на финансовото състояние на българския енергиен сектор и набелязване на стъпки за преминаване към пълна либерализация на пазара на електрическа енергия до края на годината.

Кому е нужна тази идиотщина, след като имаме вече десетки доклади, на ДКЕВР има два одитни доклада, от 2012 и 2014. Имаме най-съвременен доклад от сегашната Комисия за наблюдение на ДКЕВР в Народното Събрание. Имаме доказани 818 милиона лева кражби от ЕРПтата, имаме 2700 престъпления от малката представителна извадка. Имаме очевидни престъпления с ВЕИтата и Американските ТЕЦове Марица 1 и 3, които крадат по 2 милиарда годишно общо. Ако на управляващата мафия все още не и е ясен закона на Ом, и не и е ясно как се краде, не знаят #КОИ са 180-те ДЕПУТАТА в НС с интереси в Енергийната мафия - да си вдигат гълъбите при ИДИЛ, да им резват тъпите ТИКВИ и да се приключва! Ако не да ги приключваме #ние!

Вярвам, че навременното подписване на споразумението ще позволи бързо и качествено представяне на доклада на Световната банка, който ще помогне на правителството да подготви своята стратегия за финансовото стабилизиране на сектора и за определяне на политиките за либерализацията му, каза Блага Джурджин - постоянен представител на СВ за България, която подписа договора от името на банката.
Вярвам, че както и досега, банката ще представи продукт от най-високо качество, добави тя.

Споразумението ще даде основата за либерализирането на енергийния пазар, като имаме амбицията то да се случи в много кратки срокове, каза след подписването Жаклен Коен - изпълнителен директор на БЕХ.  Опааа! КОЕН - поредната еврейска измет, дето Адолф помилва... #Коя е тази Жаклен, та е назначена за ДИРЕКТОР НА БЕХ?
По думите му докладът на СБ ще даде отговор не само за либерализирането на пазара, а и за обективен анализ за състоянието на сектора.

И какво ще се промени бе? ЕРПтата ли ще престанат да са монопол? Какво се промени след всички досегашни доклади? Оня освинения Цацаратор щеше да им мие очите! Е, изми ли ги? Всичко е ясно - имаме поредната ПиАр акция съчетана с поредното източване на средства от затъващия НЕК! Доклада на Св. Банка ще бъде копи-пейст преписан от досегашните доклади, че дори може би и от този блог, защото едва ли ще разкрият нови престъпления (гарван гарвану око не вади), затова ще копират всеизвестните вече "тайни". Единственото допълнение, което може да бъде развито в секретния доклад (едва ли ще стане обществено достояние) е какви нови схеми за източването на НЕК може да се въведат, с които да се оправдае на ново ниво все по-престъпното вдигане на цените на тока!

Договорът е много важен за нас, защото е свързан с един от най-важните приоритети на правителството в сектор енергетика - либерализацията на пазара, каза министърът на енергетиката Теменужка Петкова. Малко сме поизостанали в сравнение с останалите страни-членки на общността, но предимство е, че ще видим какви са най-добрите практики и какво от тях ще е най-полезно за българския процес на либерализация, добави тя.

Не, тъпанарко, не сте "поизостанали"! Това не е от некадърността ви, макар че я допускам силно. Това е основно заради алчността Ви да ГРАБИТЕ по НАЙ-ПРЕСТЪПНИ НАЧИНИ! А забавянето е за да се измислят новите схеми на ГРАБЕЖ при "либерализиран пазар" или най-малкото да не бъдат пресечени сегашните или да бъдат заместени с новите! Точно такива "добри практики" очакват да научат тези боклуци!

По думите й подписването на днешното споразумение е най-важната стъпка в процеса на либерализация, тъй като ще се избере най-подходящия модел, по който това да се случи, след като се разгледат и анализират няколко варианта, с техните предимства и недостатъци.

Основна задача на СБ е да анализира финансовото състояние на сектор енергетика, с фокус върху НЕК и нейното състояние след либерализирането на пазара, посочи министърът. Тя отбеляза, че СБ трябва да предложи и подходящ компенсаторен механизъм, който да предотврати генерирането на нов дефицит в НЕК, след либерализацията.

Компенсаторен механизъм на грабежа, както описахме по-горе!

Министър Петкова подчерта, че енергийното министерство и правителството стоят твърдо зад този проект, ще съдействат с всичко необходимо, което включва и законодателни промени до ноември, които да са основа за либерализирането на енергийния пазар.

Хайде бе, да не повярваш! Още колко стотици пъти ще кърпите Закона за енергетиката? Преди 2 седмици беше ПЕТОТО КЪРПЕНЕ само за 2015! До настоящия момент още от ЗЕЕЕ и ЗЕ до сега имаме над 60 лобистки "законодателни промени"!

Подписаният договор е за срок от шест месеца, като след три месеца от СБ ще представят междинен доклад. Той ще бъде обсъден с всички заинтересовани страни. Да се чете "С ВСИЧКИ ЕНЕРГИЙНИ МАФИОТИ", без да се намеква за потребителски интереси. Потребителите не са грабещите акули стоящи зад този енергиен фашизъм, който бе създаден още по времето на Иван Костов с дейното участие на сегашния председател на Комисията за Енергиен и Воден РЕКЕТ (КЕВР), акушерът на енергийния октопод, създателят на ЗЕЕЕ, Иван Иванов, заложил първите и най-големи кратери в ЗЕЕЕ, спомогнали за създаването на Октопода.

Освен тази синя пъпка Иван Иванов, нека не забравяме дейното участие на жълтата гостенка Милена Пръмова, на виолетовия труп Иван Костов подписал последния си ден договорите с американските замърсители и грабители AES и Kонтур Глобал и закрили блокове 1-4 на АЕЦ Козлодуй, на четвърт-еврейското копеле Соломон-сополон Паси. На Милко Ковачев, Шиляшки, тройната коалиция и разбира се - върха на унищожението тумора ГЕРБСП - Мутрата РБоСтан, ЕВН прокуратора Трайков, Добрев, Каратиста, Айсел и  Чумата лAйxмет Доган, турското лайно Близашки, курвите Светла Тодорова, Евгения Харитонова, Шушулов, Семерджиев, резняците Милен Велчев, Николай Василев, Р. Овч., подписалите подаряването на ЕРПтата от НДСВ (66% дял) и ГЕРБ (остатъка 33% дял), както и всички 180 ДУПЕДЕРАТИ с ВЕИ интереси!

Източник: http://banks.dir.bg/2015/08/07/news19727490.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог