сряда, 28 май 2014 г.

ЕРП-тата надписвали сметките ни с по 20 лв.

ЕРП-тата надписвали сметките ни с по 20 лв.

Предишна подобна статия : http://fotovoltaikbg.blogspot.com/2014/05/20_16.html

май. 17 Интересни Новини, Общество

Електроразпределителните дружества надписвали сметките за ток на домакинствата месечно с по 20 лв. Това заяви народният представител от БСП Таско Ерменков, който е член и на енергийната комисия в парламента. „850 млн. лв. са установените неправомерно направени приходи от ЕРП-тата. Разделени на 1 млн. потребители за 4 г., значи, че всяко домакинство всеки месец е плащало по 20 лв. неправомерно”, пресметна той. Според него има нарушения на дружествата, които трябва да бъдат санкционирани, но без глобите да доведат до ново надуване на цените на тока за потребителите. „Ако се отнемат лицензи, причината ще е в нарушенията”, категоричен бе Ерменков и подчерта, че случаят ще бъде показателен дали след толкова много години върховенството на закона ще бъде приложено.

Соцдепутатът отхвърли категорично обвиненията, че предприетите мерки срещу злоупотребите на енергодружествата са част от предизборната кампания. „Числата не са плод на една седмица работа и едва ли можем да свържем дейността на ДКЕВР с изборите”, посочи Ерменков. Данните от одита на регулатора сочат, че дружествата ЧЕЗ Разпределение, ЕВН и „Енерго-Про” имат общо 2700 нарушения. Най-много от тях са свързани с подмяна на електромерите. Друга шашма е била отчитането на консумирана електроенергия за период по-дълъг от утвърдения от ДКЕВР, което също е довело до набъбване на сметките.

Междувременно вчера Фейсбук избухна срещу фалиралия енергиен олигарх Иво Прокопиев след ранобудните му медийни изяви. Той се появи почти едновременно в сутрешните блокове на две национални телевизии, за да коментира лъсналите скандални мейли с опорни точки в подкрепа на ЕРП-тата, които разменял с главните редактори на изданията си.

Вместо дa търкa нaровете в зaтворa…

Иво Прокопиев (дължaщ сaмо нa държaвaтa едни 600 млн. лв. и укрил се в Сингaпур порaди този фaкт) е кaнен в сутрешните блокове нa две от нaционaлните ТВ! Тaковa мaлоумие и подигрaвкa с нaродa нямa и в нaй-корумпирaните aфрикaнски диктaтури! Добър ден, Ке нефлaн-дия!”, написа в социалната мрежа възмутен зрител. Друг потребител пък пита „дали повечето поборници като Прокопи имат българите за рая, която е длъжна да прави него и подобните на него още по-богати, или еничарите като Прокопи с лекота размахват хладнокръвно и усърдно ятагана на личностното превъзходство в защита на монополите и с внушенията поощряват икономическия геноцид над народа ни”.

Самият Прокопиев пък се оплака в ефир, че било скандално по време на предизборна кампания да се „размахва лична кореспонденция като жълт вестник”. Той определи инструкциите, които спуска към журналистите от медиите си, като обичайна работна кореспонденция

Фалиралият олигарх побърза да се оправдае, че не бил адвокат на ЕРП-тата, но в същото време за пореден път се обяви яростно в защита на лицензите им.

Междувременно пък стана ясно, че докладът на ДКЕВР е причина и ръководството на Националната агенция за приходите (НАП) да започне данъчна проверка на ЕРП-тата.

петел; http://www.silnabulgaria.com/tag/ерп/

Етикети:20 лв., ЕРП, надписвали, сметки

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог