сряда, 28 май 2014 г.

КЗК удари ЕРП-тата

КЗК удари ЕРП-тата

май. 13 Важни Новини































Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е предявила на „ЧЕЗ разпределение България“ АД, „ЕВН България електроразпределение“ ЕАД и „Енерго-про мрежи“ АД твърдения за нарушение на закона за защита на конкуренцията – злоупотреба с господстващо положение на дружествата като се определят и налагат необосновано високи цени на достъп до стълбовната електроразпределителна мрежа за ниско напрежение, с което се предотвратява, ограничава и нарушава конкуренцията. Това съобщиха от КЗК.

Пазарният анализ на комисията е установил, че всяко ЕРП е предприятие с господстващо положение в границите на лицензионната си територия.

От КЗК считат, че включването на разходи в наемната цена на стълбовната електроразпределителна мрежа, които са част от лицензионната дейност, необосновано натоварва цената на услугата с добавена стойност и естествено води до нейното увеличение.

Поради това процесните цени са необосновано високи и имат експлоатативен ефект върху електронносъобщителните оператори и техните клиенти, смятат от комисията.

Подобна статия тук: http://novinar.bg/news/kzk-prediavi-tvardeniia-za-zloupotreba-s-gospodstvashtoto-polozhenie-na-erp-tata_NDY0NTszMA==.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог