сряда, 9 септември 2015 г.

24 милиарда не стигнаха. Правителството взе още 150 млн. лева дълг

Правителството взе още 150 млн. лева дълг

15:34 | 8 септември 2015 | Бизнес / Георги Брандийски

Предложените книжа са на стойност 150 млн. лева,
а среднопретеглената доходност е 0,49%
Сн.: БГНЕС
Жигулката е супер!
Правителството пое нов държавен заем от 150 милиона лева под формата на ценни книжа. Парите са нужни за плащания на дълг, който през този месец е 1.1 млрд. лв.

Финансовото министерство преотвори емисията от 3-годишни държавни ценни книжа с падеж през януари 2018 г.


Предложените книжа са на стойност 150 млн. лева, а среднопретеглената доходност е 0,49%.

Тя е доста по-ниска от доходността, постигната през май - 0,68%, което означава, че лихвата върху дълга, поет с новата емисия, е по-ниска спрямо тази през май.

Общият размер на подадените поръчки е достигнал 323 млн. лева, което съответства на коефициент на покритие от 2,15. Близо две трети от емисията е изкупена от банките.

Правителството трябва да погаси вътрешни облигационни задължения за 1.1 млрд. лв. през септември, показват данните от месечния бюлетин на Министерството на финансите за състоянието на държавния дълг. Толкова голяма сума, възстановявана на местните институционални инвеститори в рамките на един месец, е имало единствено през декември 2014 г. Тогава правителството трябваше да върне 1.2 млрд. лв., които бяха взети лятото на същата година, за да бъде подкрепена ликвидно Първа инвестиционна банка.

Средствата, необходими за плащането на предстоящите големи задължения, ще дойдат от фискалния резерв и от планирана нова вътрешна емисия за 300 млн. лв., съобщава "Капитал Daily". Днешната емисия е част от този 300 млн. лв. дълг.

Източник: http://dnes.dir.bg/news/dalg-mf-emisia-dtzk-19978283

Явно 16-те милиарда от пролетта и 8-те милиарда от миналата есен, както и 1 милиард сега заради ВЕИтата и Американските Централи завлекли НЕК, не стигат за закупуването на изборите и мургавелите! Явно така са се увлекли в грабежа, че сега им се свиди да върнат поне тези 150 милиона, поне за да не прави толкова голямо впечатление новия позорен заем и мръснишката дългова спирала, в която ни вкараха тези престъпници! Бегом при Филип плЕВНелиев, гадове!

Търсене в този блог