сряда, 9 септември 2015 г.

Заради пришълците, Горивото за отопление и фасовете ще поскъпнат от догодина

Заради пришълците, Горивото за отопление и фасовете ще поскъпнат от догодина

13:57 | 9 септември 2015 / Редактор Георги Брандийски

Ведомствата, които използват горива за отопление,
ще бъдат компенсирани през разходната част на
бюджета, обеща Горанов
Сн.: БГНЕС
Пропанбутанът и дизелът за отопление да не са с преференциална акцизна ставка, вдига се и акциза на цигарите, реши днес МС.

Промените в законите ще бъдат предложени за гласуване в парламента.

Горанов коментира след заседанието на МС, че причините за увеличението на акциза при някои горива са многото злоупотреби.

По думите му ведомствата, които използват горива за отопление, ще бъдат компенсирани през разходната част на бюджета - например Министерството на образованието, което се очаква да бъде най-засегнато.

В момента акцизната ставка за газьол за транспортни нужди с определени кодове е 645 лева за 1000 литра, а ако същият вид гориво се използва за отопление и е предварително маркиран – акцизът е 50 лева за 1000 литра. В проектозакона на финансовото министерство двете ставки се изравняват.


По идентичен начин ще се промени и ставката за маркирания керосин. За тежките маркирани горива увеличението е от 50 на 400 лева за 1000 литра, а за втечнения нефтен газ за отопление – от нулева ставката се увеличава до 340 лева.

Ще прекратим порочната практика за злоупотреби с горивата за отопление и с маркираните горива, ще съберем митата и акцизите, и през разходната част на бюджета ще компенсираме всички, които имат нужда", коментира премиерът Бойко Борисов. Очакваният ефект за бюджета е в размер на 71 млн. лева.

"Това е тема, която ще ощети група хора. Досега никой не е посмял да бръкне в тази рана, а се правят страхотни злоупотреби", е коментирал премиерът.


О да, ще ощети детски ясли, градини, училища, крайните потребители, жилищни блокове и сгради с локално отопление, няма що! Ще видим зимата колко народ ще изпищи отново. Явно терористите от ГЕРБСПФ+ДПСДСБДЦ+АБВгз събират пари за Пришълците-терористи от Ислямска Държава! Естествено, не за да се изгради оградата по границата и да се подсили липсващата армия...аутсорсната към NATO-North Atlantic Terroristic Organization.

Преди дни премиерът Бойко Борисов обясни, че училища и детски градини купували гориво с намален акциз, а цените при търговете били по-високи от пазарните. Още тогава той обеща тези търгове да станат централизирани и разликата от акцизите да влизат в социалните заведения.

Източник: http://dnes.dir.bg/news/goriva-tzigari-vladislav-goranov-mf-aktziz-izbori2013-19988753

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог