събота, 5 септември 2015 г.

АТАКА спря фалшивия напън на Кунева да бори корупцията

АТАКА спря фалшивия напън на Кунева да бори корупцията

„Това е все едно педофил-рецидивист да предложи закон за защита на детето”, възмути се Сидеров

4 септември 2015, петък | публикувано от Стела Кирилова

Кунева не можеше да повярва, че законопроектът и не получи подкрепа
С решаващите гласове на АТАКА депутатите не подкрепиха на първо четене в четвъртък Закона за пре­дотвратяване на корупцията сред лицата, заемащи висши държавни длъжности, предложен от вице­премиера Меглена Кунева. Националистите останаха до последно в залата, въпреки че закъсняваха за протеста срещу откриването на щаб на НАТО в София.

Дори и след прегласуването на Кунева не `и достигнаха 10 гласа, за да прокара проекта си. Тя гледаше втрещено, докато осъзнае провала си. Предлагам да приключим с дебатите на това позорно, театрално зрелище, което в момента се разиграва, призова от трибуната Волен Сидеров. „Обсъждаме закон против корупцията, предложен от кого? От лицето Меглена Кунева. Меглена Кунева ще се бори с корупцията! Ами това е все едно сериен убиец да предложи закон за защита ценността на човешкия живот. Това е все едно педофил-рецидивист да предложи закон за защита на детето”, възмути се лидерът на АТАКА.

„Кунева е национален предател. Това е човекът, който предаде интересите на България при преговорите с ЕС. Това е човекът, който излъга българското общество, че АЕЦ „Козлодуй“ трябва да бъде затворен защото имало такова решение на Европейската комисия. Направихме проверка, няма такова решение”, продължи Сидеров

Той припомни, че реформаторката нанесе щети за милиарди на България. Вместо да бъде съдена за нанасяне на щети в невероятно огромен размер на България, Кунева предлага един некадърно и бездарно написан закон, а както казва един голям български поет Любомир Левчев „бездарието е фашизъм“, допълни националистът. Според него проектът е един фашистки закон и с него се прави ново Гестапо.

Кунева няма място в това правителство, категоричен бе Сидеров.

Много съжалявам тези, които я предложиха и гласуваха за нея. Това е човек, който трябва да бъде разследван и да обясни каква длъжност получи в банка „Париба“, срещу колко пари, след като загроби българската атомна централа. Колко получаваше като еврокомисар? 20 000 евро! Този човек сега ще ми говори за разследване, за корупция, за имущества и т.н.

Сидеров призова реформаторите да разследват първо Кунева, която беше във всички партии. При ней­ното участие в управлението за жълти стотинки бяха продадени БТК и Енергото, припомни националис­тът.

Ние държим тя да бъде разследвана и когато бъдат доказани всички нейни имущества, приходи, доходи и каквото е имала през годините, тогава, ако обича, някой да предлага от нейно име нещо, каза още лидерът на АТАКА.

Източник: http://www.vestnikataka.bg/2015/09/атака-спря-фалшивия-напън-на-кунева-да-2/

Търсене в този блог