вторник, 1 септември 2015 г.

БЕХ тегли нов кредит, за да се разплати НЕК с US централите. Танковете обезпечават плащането.

БЕХ тегли нов кредит, за да се разплати НЕК с US централите. Не пак, а отново, нали?

16:01 | 18 август 2015 / Редактор Veline Nascimento

Теменужка Петкова се надява до края на следващата
седмица процедурата за кредита да започне
До края на следващата седмица се очаква БЕХ да започне процедура за осигуряване на кредит за парите, които НЕК дължи на двете американски централи Марица Изток.
Това каза министърът на енергетиката Теменужка Петкова, цитирана от БНР.
В последните месеци задълженията на Националната електрическа компания към двата ТЕЦ-а са се повишили и вече са близо 900 милиона лева.

Разплащането с ТЕЦ "Марица Изток 1" и "ТЕЦ Марица Изток 3" трябвало да стане максимално бързо, за да свалим цената, която плащаме на тези централи за разполагаема мощност, каза Теменужка Петкова.

Кукло, по-правилно е да ги изкупите обратно тези котли за 1-2 милиарда и да приключвате с тази далавера, която краде по 1 милиард всяка година от България!!!!! А за целия БЕЛЕНЕ цената беше 4 милиарда евро, като за двата реактора всеки по 1000 МВт, цените бяха по 1 милиард лева за реактор!!!!! Само че при тези ниски цени за АЕЦ и за тока от него няма как да крадете нали? Господ ще ви свети маслото на Вас, рано или късно!

Очаква се, след като НЕК си изплати дълговете, да влезе в сила и споразумението с двете компании. Договорката предвижда намаляване на таксата, която НЕК плаща на двата ТЕЦ-а да държат мощностите си в готовност за работа.

С намаляването на цените за мощност НЕК ще спестява годишно 96 милиона лева общо за двете централи. В рамките на оставащия срок на договора общата спестена сума щяла да е близо 1 милиард лева, каза още министър Петкова.

"НЕК до първи август изчакваше решението на КЕВР, тъй като кредитът ще бъде изтеглен от БЕХ, но, на практика, платецът на този кредит трябва да бъде НЕК. Също така изчакахме и финализирането на преговорите с "Контур Глобал", които продължиха малко повече от предвиденото"
, обясни министър Петкова.

По думите ѝ БЕХ в момента подготвя документите във връзка с обявата за избор на банка или банки, които да осигурят кредитният ресурс. Обявата ще бъде публикувана на сайта на БЕХ до края на август, ще бъде изпратена до официален вестник на ЕС, така че да бъде привлечен максимално бързо кредитен ресурс, заяви Петкова.

Г. Генчев: Има опасност за енергийната сигурност на страната

Има опасност за енергийната сигурност на страната, предупреди председателят на миньорския синдикат към КТ "Подкрепа" в "Мини Марица-изток" Генчо Генчев.

Според него е възможно точно преди есенно-зимния сезон "Мини Марица-изток" да спрат добива и подаването на въглища към централите от комплекса.

В момента четирите централи от комплекса "Марица-изток" дължат общо към 370 милиона лева на мините. Същевременно дългът на мините към техните доставчици е близо 85 милиона лева. Двете американски централи дължат над 230 млиона лева, като от Мините споделиха, че най-калоричните и качествени въглища се заделят именно за американските централи, тъй като за тяхното разпалване е нужен по-малко мазут, следователно по-малки разходи. Ето това чрез мазута е поредната схема за грабеж от държавната централа! Не е ли това нова преференция от националните предатели разпоредили това срещу съответната "почерпка"? Ето фактите в това видео:


Тази задлъжнялост е една от причините за несигурността на енергийната система, обяви Генчо Генчев.


Източник: http://dnes.dir.bg/news/kredit-nek-beh-temenujka-petkova-izbori2013-19812454


Кико ки ( нерегистриран )
18.08.2015 21:18
Абе нека някой да ми каже, дали усети реално нещо да се подобри в живота му, след катобзадлъжняхме с тия шестнадесет милиарда. Нека който му се е подобрил социалния статус, да каже от какво е доволен. Искам поне един, ама честно да напише тук, аз вече усетих положителния ефект от тоя заем и живея все по добре, така както ми обеща Бойко Борисов. За това му вярвам. Чакам и дано да сте повече, даже дано да сте много, за да разбера, че явно в мене е проблема


Питър Пан ( лоялен )
19.08.2015 08:29
Цинично е да наричаш това -спестяване.Сумати години си им плащал по нереално високи цени и сега понеже леко си ги мръднал на долу му викаш спестяване.Че това си е пладнешки обир и нищо друго.Вместо да ги вкараш всичките на топло и то доживотно ти ги милваш с перце!


БЕХ, КОЙ ще я натегли ! ( нерегистриран )
19.08.2015 06:56
КОЙ, КОЙ ще я натегли, тая,
презряла сочна теменужка ?

НОВА мълчи, Койчо и Койка отмарят, слет портестите,
довели на влас "блянуваното" правителство на Борисов Две.

проф. Жоро Лизняшки

АВ ( нерегистриран )
19.08.2015 11:29
Ще се задейства ли някога правосъдната системя в България, за да потърси отговорност от Костов и неговата престъпна клика, които загробиха народа с милиарди, плащани на тези американски централи? Сключиха престъпния договор, взеха си огромните комисионни и оставиха народа десетилетия да пълни гушите на американските компании!


Паисий Х ( регистриран )
18.08.2015 21:07
мдааа... пак ще вземаме заем за да наливаме пари на бедните американци!
   
   
Потресаващо ( нерегистриран )
18.08.2015 20:36
Още кредити на наш гръб, за да плащаме ГАРАНТИРАНАТА печалба и изкупуване на електроенергия от хамереканските тецове... Ако не е губещ НЕК, ще е БЕХ, т.е. държавата, т.е. ние!? А кога ще предоговорите позорните непазарни договори с мариците, Теменужке? Или от Кравария ви казват да не ги закачате? Уж свалихме комунизма, но това не важи за хамереканските тецове!
   

Гражданин ( нерегистриран )
18.08.2015 20:30
Ох тия 16 млрд лв докато не ги натъкмим, то не бяха БЕХ, ТЕХ, та танкове в Ново село, та учения , ще ни разкажат .....докато не ни заробят, после - ....песента българина е мързелив


Кико ки ( нерегистриран )
18.08.2015 17:31
900 милиона. За такава сума Теменужке, ще ти построя три ТЕЦА, та да ти натеменужат теменугата. Ако това не е далавера, здраве му кажи. Благодарен съм и на цигането Костов, че го натресе на българите да плащат софрата на американците до десто коляно.


Шегобиеца ( нерегистриран )
18.08.2015 17:29
Който е сключвал договорите той да плати сега!


ШегоУбиец ( нерегистриран )
18.08.2015 20:25
ХА сега Ванчо Косовото да го закарат с белезници в БНТ и да го накарат да обясни в емисията в 20.00 ч. кой му внуши да подпише тези предателски договори, или каква комис. е получил за това си волеизявление! Прокуратурата, няма ли да се самосезирате?!

Абдула ( нерегистриран )
18.08.2015 17:07
Стойността по прехвърляне на танкове, манкове, войници, уйници е в пъти по-малка от стойността, която ще краднат от "богатия" български народ. Явно се страхуват, че скоро на народа ще му писне от костовите малоумщини и ще заличи тези хамериканоидни централи. Причината да ни окупират с техника и жива сила са централите, а повода е Русия. Разбира се, повода е съчинение по психиатрична диагноза, но глупаците гласуващи за ГРОБ не го асимилират.

селянин ( нерегистриран )
18.08.2015 17:04
за костоф никакъв съд - директно с казмата у черепа

( нерегистриран )
18.08.2015 16:39
Разбирате ли къде отиват заемите които вашият пожарникар взима а за догодина се гласи да вземе още толкова а на вас даже и просешката тояга ви е много. А между другото се сетих. Лошият Путин вече има 72 милиарда активи на братска Америка и може да ги замени за един щат когато си поиска а тоталитарен Китай активи за 1,2 трилиона и може да ги замени за половин Америка а вашата държава на кой ли вече е продадена и все още живеете по милост. Та такива неща с либералната пазарна икономика драги ми лумпени.

Милтън Фридман и чикагските момч
18.08.2015 16:41   ( нерегистриран )
Всуе се стараеш,мен ме преподават 25 години в България,представяйки ме за Бог.Мозъци,способни да ти разберат логиката,не останаха- всички черепи са пълни с повърнатото от моите адепти.

НЕЕЕЕ ( нерегистриран )
18.08.2015 16:39
ДА ГО ПЛАТЯТ -ИВАН КОСТОВ И СОРОСОИДИТЕ

Дaнчo ( лоялен )
18.08.2015 16:36
"Националната електрическа компания към двата ТЕЦ-а са се повишили и вече са близо 900 милиона лева." - само заради това костофф не просто трябва да бъде съден ... трябва директно да увисне на бесилото!

От износители ( нерегистриран )
18.08.2015 16:31
на ел.енергия, сега сме заплашени зимата да оставаме и без ток.
Да му се не видиш и на приватизацията и на демокрацията.

Брадли /но не Купър/ ( нерегистриран )
18.08.2015 16:30
Май танковете на американците в Ново село са за подсигуряването на послушното плащане на тези сметки,а не за руската заплаха.


45 години ви стигаха ( нерегистриран )
18.08.2015 16:24
Как Иван Костов не е подсъдим за тези договори? Това ли е демокрацията? На мен ми изглежда като демокраДция.

наясно ( нерегистриран )
18.08.2015 16:27
Т.нар. "демокрация" - "власт на народа" е само маска за "демонокрацията" - власт на демоните.

Определение за ( нерегистриран )
18.08.2015 20:42
демокрация: " Демокрацията е два вълка и една овца, гласуващи да решат какво ще има за обяд'" Маршал Фриц
   
И още едно ( нерегистриран )
18.08.2015 21:12
Демокрацията е маса глупаци, управлявана от шепа негодници.


черноглава шуменска овца
18.08.2015 16:22   ( нерегистриран )
Гавра с българите.

пчелар ( нерегистриран )
18.08.2015 16:28
  То да беше само тая овца, "с мед да я намажеш". Цялата ни т.нар. "българска" политическа "класа" е за изриване, на боклука.
   
Тази не е овца, ( нерегистриран )
18.08.2015 18:32
а е пача.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог