вторник, 15 септември 2015 г.

КРИБ-мафията дава енергийни договори на прокурор

КРИБ-мафията дава енергийни договори на прокурор

10:00 | 12 септември 2015 / Редактор Георги Брандийски

Домусчиев настоя за публичен регистър на
производителите на скъпа енергия, така че да се види
”Кой кой е” в този бизнес
Сн.: БГНЕС
Адвокатите ни подготвят два сигнала до прокуратурата – за договорите с американските централи и за ВЕИ-тата. Депутати лобират за скъпия ток. 
Това каза председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България Кирил Домусчиев пред Нова телевизия.

Той допълни, че следващата седмица най-вероятно ще има готовност сигналите да бъдат внесени до главния прокурор. „Първият е свързан с това кой как и защо подписа договорите с ТЕЦ "AES Гълъбово" и ТЕЦ "Контур-Глобал Марица Изток 3”.

Шефът на КРИБ обоснова намерението на организацията с увеличената обществена добавка, която оскъпи тока за бизнеса с около 13%.

Домусчиев попита нормално ли е заради тези договори и анексите да няма виновни, след като с тях се загробила цялата индустрия. "Искаме да има наказан”, коментира той.

На въпрос не е ли ясно кой е подписал договорите, той отговори, че за бизнеса е ясно, но настояват прокуратурата да се произнесе дали това е нормално.

„Всеки управник ще трябва да знае, че ще ходи в затвора за такива неща. Тази сметка ще продължаваме да я плащаме още 15 години. Предоговарянето е символично, продължаваме да плащаме всичките сметки. Виновни са не американците, а този, който е дал баницата”, допълни още Домусчиев.

По думите му, вторият сигнал е свързан с ВЕИ-тата. „Имаше проверки, но има ли наказани? Какво показват тези проверки? Няма и един доклад за това”, заяви Домусчиев.

Той отново припомни, как фотоволтаици са произвеждали ток нощно време. Даже и луна не е имало, ядоса се той. Оранжерии пък произвеждали ток от когенерация в най-големите жеги.

Шефът на КРИБ обвини директно депутати, които са лобирали за скъпия ток. Той посочи, че синът на Рамадан Аталай има бизнес с фотоволтаици, а бащата на съпартиеца му от ДПС Венцислав Каймаканов произвежда скъп ток от оборски тор, който щял да бъде новата "бомба" в цените на електричеството.

Домусчиев настоя за публичен регистър на производителите на скъпа енергия, така че да се види "Кой кой е" в този бизнес.

"Тогава ще лъснат имената и на сина на Аталай, на бащата на Каймаканов или на Прокопиев и секретарката му", каза Домусчиев.

Той подчерта, че следващият протест на работодателските организации ще е масов и този път ще е изцяло в София.
„За да видят всички тези, срещу които е насочен протестът, че няма да оставим така нещата. Както всички проблеми в енергетиката продължават да се радикализират, така и ние се радикализираме”, посочи председателя на КРИБ, като добави, че това не е привично за бизнеса и буржоазна революция няма да правят.

"Тя е направена доста отдавна", лаконичен бе той..

„Не виждам да се случва нещо ново по всички въпроси, които сме дискутирали и сме правили предложения през годините и по-активно това лято. Нищо не се е променило. Няма сериозни реформи, не се правят проверки, договорите уж се предоговориха, но продължаваме да плащаме по старите цени”, заяви той.

През март енергийното министерство успя да предоговори договорите с двете US централи, от което НЕК ще спестява около 100 млн. лв. на година. За целта обаче НЕК трябва да плати дългомвете към ТЕЦ, а те към мините. Към момента БЕХ търси заем за това разплащане, което трябва да стане през ноември.


Източник: http://dnes.dir.bg/news/tok-tzena-kiril-domusчiev-vazobnovyaemi-energiyni-iztochnitzi-vei-izbori2013-us-tzentrali-20014834

Към заглавието - всички знаем #Кой е Домусчиев. Знаем и че от същия КРИБ КРъг бе назначено първото ГЕРБерастко правителство, които излъчиха и демента помак - Педеросен ПедалЕВНелиев, също прокуриста на ЕВН Трайчо Трайков стана енергиен министър... Същите отрочета на КРИБ срещу които сега от КРИБ протестират. Явно франкенщайнчетата излязоха извън контрола на създателите си. Всичко, което казва Домусчиев, според тази статия, е ВЯРНО и поставените въпроси и действия са правилни. Всичко това, естествено, е борба на много обикновени граждани извън елита на КРИБ! Тази борба се води вече от десетина-15 години! Но... явно вече Енергийната мафия с грабежите си е успяла да си навлече врагове дори и сред собствените си създатели! Нека припомним, че наскоро и друг Капо на мафията - Р. Овч, даде доста интервюта срещу нея...... Сега чакаме да влезе и убитият в съдебната зала, нали?....

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог