събота, 25 януари 2014 г.

ДКЕВР ще проверява сметките за пОрно

ДКЕВР ще проверява сметките за парно - Проститутките ще проверяват сметките на порното.


Мафията продължава да НЕ зачита конституционното право на всеки гражданин да избира свободно иска или не иска да бъде потребител на кръвопиеца Топлофикация! Мафията не желае да премахне РЕКЕТЬОРСКАТА СГРАДНА ИНСТАЛАЦИЯ! Мафията не желае да установи правата на абоната като страна, така че всеки абонатен радиатор и всеки водомер да премине на индивидуален договор със собственика му! Мафията продължава да доставя не до радиаторите, а до непритежаващата правна същност "абонатна станция"! Ами, абонатната станция и без това си е на топлофикация, да си я таксуват, фактурират, да си я съдят, да си я разстрелят в Гуантанамо ако искат!


Не мога да се сдържа, ето статията със съответната доза мощен топлофикационен ПиАр!

ДКЕВР се е самосезирала и ще провери сметките за топлинна енергия, защото били необосновано високи. Експерт предложи отделно измерване на топлата вода.
Членът на ДКЕВР Еленко Божков заяви, че е получил сметка за 238 лв., след като по това време на годината винаги плащал по 150-160 лв. за отопление
А месеците са изключително топли, отбеляза той.

Еленко Божков изрази учудване, че "Топлофикация София" е оттеглила днес с писмо до ДКЕВР предложението си за промяна на общите условия на дружеството, предаде БТА.

Сега ще сме принудени да минем към нестандартни стъпки, но ще променим общите условия, категоричен е Еленко Божков.

В новите общи условия ще отпадне начисляването на лихва при забавяне на плащането на прогнозните сметки за парно по време на отоплителния сезон. Ще бъдат коригирани и различни други срокове и параметри, заяви Божков.

Топлата вода в абонатните станции на топлофикациите да се измерва отделно посъветва депутатите от комисията по енергетика проф. Никола Калоянов от Техническия университет в София.
В комисията се състоя обсъждане на нужните промени в Закона за енергетика.

Именно липсата на отделно измерване е една от причините за високите сметки за парно, смята професорът.

Друга причина, според него, е прогнозната сметка за топлинна енергия, която често е по-ниска от реално консумираната енергия. Така при изчисляване на изравнителната сметка, когато даден клиент има да доплаща, при следващия отоплителен сезон му се залага по-висока месечна прогнозна сметка и така той плаща повече всеки месец в сравнение с предходния отоплителен сезон, обясни експертът.

Към високите сметки за ток принос дава и енергията, която се отдава от сградната инсталация, отбеляза проф. Калоянов.

По повод високите сметки от "Топлофикация София" вече казаха, че в случаи на значително разминаване с реалното потребление абонатите могат да поискат, с решение на домсъвета, от топлинния счетоводител проверка на заявените нулеви прогнозни дялове в сградата, както и междинен отчет на уредите.

Целта - да се извърши корекция на прогнозните дялове.

Източник
http://dnes.dir.bg/news/dkevr-parno-15995593

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог