събота, 25 януари 2014 г.

ЧЕЗ съди енергийния регулатор за поевтиняването на тока

ЧЕЗ съди енергийния регулатор за поевтиняването на тока


January 3, 2014


ЧЕЗ ще заведе дело срещу Държавната комисия за енергийно и водно регулиране заради намаляването на цената на тока. Това съобщи говорителят на компанията Барбара Пулпанова пред чешката информационна агенция CTK.

В края на миналата година енергийният регулатор намали цените на тока, като при дневната тарифа спадът е с около 0,9 на сто, а при нощната тарифа – с десет на сто. За да постигне намалението, енергийният регулатор намали с 2 на сто технологичните разходи на ЕРП-тата, като за ЧЕЗ намалението бе от 10 на 8 процента. Експерти коментираха, че решението на енергийния регулатор практически ще се отрази с два – три процента върху сметките за ток или при сто лева сметка за ток, ще спестим два-три лева.

Новите цени на тока са валидни от полунощ на 1 януари. Междувременно от ЧЕЗ обявиха, че сметките за ток, които клиентите ще получат през януари, ще съдържат две цени на тока – от датата на предишното отчитане до 30.12.2013 г. – по старите цени и след това до края на отчетния период по новите. След тази фактура сметките ще придобият стария вид с новите по-ниски цени. Не е ясно обаче дали те ще бъдат преизчислени и на потребителите ще им се наложи да доплащат, ако съдът отмени последното намаляване на цените на тока.

Източник: http://samokovest.com/чез-съди-енергийния-регулатор-за-поев/

Коментар от студиото: От колонизацията насам имаме следните увеличения на цената на тока: При Кобурготски +95.13 % При Станишев + 13.48 % При Борисов + 17.76 %. Това прави 126.37% общо! И е на гърба на потребителите. Необосновано, като причините са многобройни - гарантиране "печалбите" на ЧЕЗ мафията и на другите ЕРПта, гарантиране "печалбите" на Румънци и Французи след затварянето на блокове 1-4 на АЕЦ Козлодуй от Костов и Пръмова, за пълнене джобетата на КРИБ, Прокопиев, Борисов, Бориславова, Плевнелиев, и на почти всички депутати "гушнали" ВЕЦове, ТЕЦове, "преференциални" ФЕЦове, ВяЕЦове и прочие, гарантиране на "печалбите" и на всички неслучайни фирмички около Белене, НЕК, входно-изходни преточващи дружества... Това показва, че реалната цена на електроенергията следва твърдо да се НАМАЛИ НАПОЛОВИНА! И това пак няма да компенсира абонатите за източените 3.8 милиарди лева ежегодишно изтекли извън българската икономика!!! Престъпника щял да съди кого? Дъщерната си фирма?!? Защо не, ако след подобен театър откраднат още пари от "българската държава", която пък ще ги източи от нас през данъците ни и ще си ги раздели с ЧЕЗ с огромна усмивка на задника, простете, устата!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог