сряда, 28 януари 2015 г.

България щяла да издаде разрешителните за ”Южен поток”

България ще издаде разрешителните за ”Южен поток”

Е, нема такъв първоаприлски майтап на гол задник. Сигурно на 1.Април ще ги издаде, ама на високосно кукуво лето.


07:02  |  19 декември 2014  / Редактор Виктор Стефанов

България ще издаде необходимите разрешителни за строителство на газопровода "Южен поток", за да започнат подготвителните работи по проекта.

След срещата на върха на ЕС премиерът Бойко Борисов цитира председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер, според когото България трябва да извършва подготвителните дейности за газопровода, особено в морската част.

Така, по обяснението на Борисов, руската страна няма да има никакви основания да казва, че по наша вина проектът спира, "защото ще ни осъдят и ще ни вземат парите, както по други такива проекти", предаде БТА.
 
България вече може спокойно да си изпълнява ангажиментите по предварителните дейности, не зад гърба на ЕК и на европейските партньори - на всички важни хора в ЕС им е обяснено, че ако не е така, трябва да се подготвим и да плащаме милиарди, поясни Борисов.

Премиерът заяви, че от ЕС му е казано по подготвителните дейности за газопровода България да издаде необходимите разрешителни, защото в противен случай влиза в нарушение на двустранните спогодби и би могло "след това да плати целия масраф".

Затова сега министерствата на земеделието и храните, на културата, на младежта и спорта, и на регионалното развитие, имат ангажимент да издадат документите, тогава вече ще чуем "Газпром" дали прекратява проекта. Ако го прекрати, това вече е по тяхна вина, не по българска, категоричен е Бойко Борисов.

Премиерът е уточнил пред своите колеги от ЕС, че руските тръби вече са в България и страната ни ще понася глоби, ако не спазва поетите ангажименти. Той съобщи, че е получил огромна подкрепа от абсолютно всички, пълно разбиране и категорично решение, че на България трябва да се помогне да се справи с тези енергийни проблеми.

Междувременно компанията "Южен поток транспорт" е съобщила вчера на компаниите за доставка на тръби по проекта да прекратят доставките.

По думите на Борисов отговорът, който е очаквал за това какво нашата страна да прави по "Южен поток", е бил междуправителственото споразумение да бъде изпълнявано, за да не последват съдебни санкции и за да не се плащат пари, както по проекта за АЕЦ "Белене". Оттам нататък всички други ангажименти са на ЕС, добави премиерът.

Той съобщи още, че е запознал своите колеги с проблемите на нашата страна освен с "Южен поток", но и с идеите за изграждането на разпределителен газов възел край Варна, с възможностите за възобновяването на проекта "Набуко-Запад".

Хората разбраха какъв е проблемът и в какво жестоко менгеме се намираме с удължаването на живота на реакторите в АЕЦ "Козлодуй", с арбитража в Женева по АЕЦ "Белене", посочи министър-председателят.

Източник: http://dnes.dir.bg/news/boyko-borisov-evropeyski-sauz-krajat-zhen-potok-18076987

Коментари:
54321  ( нерегистриран )  19.12.2014 10:16
Символа на Хелуин отново плещи глупости. Бях написал нещо, което ДИР ми изтриха (то никога досега не се е случвало, когато се пише истината за този оранжев символ). ЛИНИЯТА РУСИЯ- ЕВРОПА МИНАВАШЕ ПРЕЗ БЪЛГАРИЯ. РУСНАЦИТЕ СЕ ОПИТАХА ДА ПУСНАТ ВЛАКА АЕЦ-БЕЛЕНЕ, НО НИЕ ГОРДО ЗАСТАНАХМЕ НА РЕЛСИТЕ И ЗАПОЧНАХМЕ ДА ПЛЮЕМ В ЛИЦЕТО НА МАШИНИСТА. ПОСЛЕ СЕ ОПИТАХА ДА ПУСНАТ ВЛАКА БУРГАС-АЛЕКСАНДРУПУЛИС И НИЕ ОТНОВО ЗАСТАНАХМЕ ГОРДО И ПРЕДИЗВИКАТЕЛНО, ВЪПРЕКИ ИЗЦАПАНИТЕ СИ С КАФЯВО МАЗАЛО ГАЩИ И АРОГАНТНО ЗАПОЧНАХМЕ ДА ХРАЧИМ ПО МАШИНИСТА. И ТОЗИ ВЛАК БЕШЕ СПРЯН. СЕГА РУСНАЦИТЕ СЕ ОПИТВАХА ДА ПУСНАТ ВЛАКА ЮЖЕН ПОТОК, НО НИЕ ОТНОВО СЕ ПОДИГРАВАХМЕ, ПЛЮЕХМЕ И ХРАЧЕХМЕ ПО МАШИНИСТА, КАТО СИ МИСЛИХМЕ, ЧЕ ТОЙ ЩЕ НИ ЧАКА ДА СИ КУПИМ БИЛЕТ НА ЦЕНА, КОЯТО НИЕ КАТО ПЪТНИЦИ ЩЕ МУ КАЖЕМ. СЕГА, КОГАТО И ПОСЛЕДНИЯ ВЛАК ЗАМИНА НИЕ ТИЧАМЕ СЛЕД НЕГО, СПЪВАМЕ СЕ ПО ОБРАСЛИТЕ В ТРЕВА ЛИНИИ И ПЛАЧЕМ СЪЩИЯ МАШИНИСТ ДЕТО СЕ МЪЧИХМЕ ДА УНИЖАВАМЕ ДА СПРЕ ВЛАКА И ДА НИ НАСТАНИ ВЪВ ВАГОН ПЪРВА КЛАСА. НЯМА КАК ДА СТАНЕ ВЕЧЕ! ВЛАК РУСИЯ- ЕВРОПА ЩЕ ИМА И ТОЙ ЩЕ МИНАВА ПРЕЗ ТУРЦИЯ, ГЪРЦИЯ, МАКЕДОНИЯ, СЪРБИЯ И ОТ ТАМ В ЦЯЛА ЕВРОПА, НИЕ ЩЕ СТОИМ С БИЛЕТЧЕТАТА СИ В РЪКА НА ГАРАТА, НО ВЕЧЕ ВЛАК ОТ РУСИЯ ПРЕЗ НАШАТА ТЕРИТОРИЯ НЯМА ДА МИНЕ. АКО ИСКАМЕ ДА ПЪТУВАМЕ ЩЕ ХОДИМ ДО СЪСЕДНИТЕ ДЪРЖАВИ, НА ТЕХНИТЕ ГАРИ ДА ЧАКАМЕ. А СИМВОЛА НА ХЕЛУИН И ЛИЧНИЯ МУ ПРЕЦЕДЕНТ МОГАТ ДА СИ КАЧАТ БРОНИРАНИТЕ КОЛИ И ДА ОТИДАТ ДА ЖИВЕЯТ КЪДЕТО СИ ПОИСКАТ ПО СВЕТА, ЗАЩОТО ОТКЛОНЯВАНЕТО НА РУСКИТЕ ВЛАКОВЕ Е ПОРЪЧКА, ЗА КОЯТО ТЕ СА ВЗЕЛИ ДОСТАТЪЧНО ПАРИ.


Горския  ( нерегистриран )
19.12.2014 10:56
Цензорите от дир.ус, кое е извън темата или е спам? Всичко е ФАКТ!
ББ не е като онова от тефтерчетата!
 ____
Значи така,накратко:
1. ББ в доклад на ЦРУ преди много години беше храктеризиран като "удобен" и "манипулируем".
2. Вербуван от същите служби и след това назначен за управител на българия. Как? С демократични избори естествено, но под демократични се има предвид управляеми от щатите такива (за което бяха и предназначени костинбродските бюлетини, примерно).
3. Имаше един проект, изгоден за България, при това геополитически - Бургас - Александрополис. Но проекта не бе изгоден за щатие, нищо че са на друг континент. Пудела ББ изпълни заповедта им и спря проекта. Загубите? Да, да не мислите, че щатите ни компенсираха загубите - неее, получихме потупване по рамото и конгратюлейшън. Неустойките останаха за България и в частност всеки един от нас ще ги плаща през целия си живот. Да, държавата изтегли заем от наше име, за да си плати зулумите, но с наши пари!
4. АЕЦ Белене - също жизнено важен за България проект, гарантиращ сигурност и независимост в следващите 50 години. Но, щатите пак не им хареса. Отново използваха пудела си. Резултата е налице - нов заем да им плащаме зулумите! За какво според Вас са предназначени тия 8 милиарда, които ще теглиме? Да плащаме неустойки! Ние! За прищевките на щатите!
5. Южен поток! Абсолютно същия сценарий, но с една подробност - с това бе сложено началото на окончателния край на България! Вече и поколенията са без значение, щото заема, който следва да се тегли, не могат го изплатят и внуците ни! Защо питате? За да угодим на щатите! За да си живеят по-добре и в бъдеще!  Амин!


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог