събота, 31 януари 2015 г.

Сидеров от НС: Борисов, изгони чуждите монополи от България!

Сидеров от НС: Борисов, изгони чуждите монополи от България!


30.01.2015 г.

Сидеров от НС: Борисов, изгони чуждите монополи от България! 

Лидерът на АТАКА Волен Сидеров заяви от парламентарната трибуна, че преди дни на бизнес форум премиерът Бойко Борисов е казал, че от България са изтекли 27 млрд. долара за последните 10 години, чрез т.нар. инвеститори. „Поздравявам министър-председателя за това изказване. Очевидно е направил справка с книжката „Планът Сидеров“. И тъй като този текст съм го писал аз, веднага ще ви кажа, че премиерът е направил своята справка от стр. 8 на управленската програма на АТАКА“

Лидерът на националистите заяви, че в управленската програма на АТАКА е записано, че „в касите на чужди компании българите са оставили за храна, дрехи, бензин, ток, вода и банкови услуги 28,257 млрд. лева. Много близка сума до тази, която премиерът цитира”.
На същия форум Борисов заявява също, че ако има проблем с руски инвеститори, лесно ще ги реши, но какво да прави ако тези инвеститори са от европейска държава или от САЩ.

„Ще дам някои други данни, които на следващите бизнес форуми премиерът може да ги използва най-спокойно. За периода 2008 – 2012 г. чуждите банки у нас са прибрали само от такси 4 293 млрд. лв. И това правителство, и предишното - служебното, както и мнозинството в НС решиха да вземат заем над 3 милиарда, за да спасяват една банка. Както ви казвам, банките само в периода 2008-2012 г. са спечелили 4 милиарда, които баба и дядо плащат, за да си получат пенсията. Трябва да добавим и златодобива. Фирмата „Дънди прешъс металс“ изпомпва всяка година от Челопеч по 100 тона злато. За последните 10 години това е на стойност около 8 млрд долара. А годишните приходи на „Аурубис“, която експлоатира бившия медодобивен комбинат „Пирдоп“ са 4 милиарда долара. Това се нарича колонизация. Когато изпомпваш ресурсите на една държава, когато извличаш огромни печалби от нея, а в същото време населението живее 10 пъти по-мизерно и бедно отколкото другите европейски държави”, добави Сидеров.

 „След като премиерът е стигнал до истината, че от България се изнасят милиарди какво следва? Едно е да си коментатор и да кажеш тези факти, друго е да си министър-председател и да имаш цялата изпълнителна власт”, смята лидерът на АТАКА и попита какво ще направи Борисов. „Ще вземе ли лицензите на ЕРП-тата? Чух, че изказал недоволство към „Енерго-Про“. Това недоволство аз го изказвам от 2003 г., откакто ЕРП-тата станаха притежание на чужди фирми и не съм спрял да призовавам да се развалят договорите, да се върне Енергото в български ръце и да спрат да качват цената на тока”, продължи националистът.

„Къде е логиката да си министър-председател и да недоволстваш срещу „ЕнергоПро“. Вземи му лиценза! Можеш да го направиш по всяко време! Има достатъчно основание!”, категоричен е Сидеров и припомни, че всички, освен АТАКА, са гласували против мораториум за увеличение цените на тока.

„Сега е втори път министър-председател, изказва уж недоволство, обаче пак нищо не прави. Това ми дава основание да мисля, че и това правителство ще завърши както предишното”, смята още председателят на АТАКА.

Той беше категоричен, че ако Борисов се осмели да изгони американските фирми, които държат „Марица-Изток” 1 и 3 веднага ще бъде извикан от американския посланик Марси Рийс и ще му се скара с думите „ало, какво правиш, искаш ли Майдан да ти спретнем и да те свалим”.


Това е много тъжно, защото се оказва, че българският министър-председател и българското правителство не смеят да защитят националните ни интереси, каза Сидеров.

Той обясни, че „Планът Сидеров против колониалното робство” е единствената алтернативна партийна програма, предложена на политическата сцена досега. „Не го казвам, за да се изтъквам, това е реалността. И този план е единственият начин, по който може да се промени нещо в България. Т. е. да се изгонят чуждите колонизатори и богатствата на България да бъдат в български ръце. Тогава ще видим, че можем да бъдем средно-европейска по стандарт държава. Но не и с това управление, с тази коалиция и с тези колониални васали, които в момента управляват България”, заключи Сидеров.

Източник: Новините по ТВ Алфа, Пресслужбата на ПП Атака. http://www.ataka.tv

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог