петък, 9 януари 2015 г.

Спечелено дело срещу Общите условия на EVN

Спечелено дело срещу Общите условия на EVN

15:20  |  12 декември 2014  | Общество  / Автор Лилия Чалева

Решението е в сила от 8 декември
Сн.: БГНЕС
Сдружението за правна помощ на потребителите в Пловдив спечели и на втора инстанция делото срещу общите условия на ЕВН Електроснабдяване ЕАД. 

Апелативните магистрати потвърдиха решението на Пловдивски окръжен съд, с което се преустанови прилагането на оспорените от сдружението клаузи от Общите условия на електроснабдителното дружество, предаде БНР.

Това означава, че считано от 8 декември т.г. потребителите на ЕВН не дължат такса включване при спиране на електрозахранването на абонатите.

Освен това ЕВН -Електроснабдяване не може да прекъсва снабдяването с ток, без предварително да е уведомил потребителя за това.

По думите на председателя на сдружението Димитър Деков това означава, че потребителите на EVN вече не дължат такса за включване при спиране на електрозахранването на абонатите, предаде БНР.

Нещо повече, дружеството не може да прекъсва тока, без предварително да е уведомило потребителя за това.

Адвокат Деков беше е категоричен, че решението на Пловдивския апелативен съд трябва да влезе в сила, считано от 8-и декември, дори да се стигне до обжалване пред трета съдебна инстанция.

От EVN призоваха потребителите да не се заблуждават. Говорителят на компанията Петър Костадинов беше категоричен, че след като се запознае с мотивите на съда, дружеството ще обжалва.

Той допълни, че докато по делото не се произнесе Върховният касационен съд, Общите условия остават в сила.

Източник: http://dnes.dir.bg/news/obshti-uslovia-evn-elektrosnabdjavane-elektrosnabditelno-drujestvo-18027465

Коментар: Да не сте си помисляли, че ЕВН и плЕВНидиотът няма да обжалват дори и пред Конституционният съд, а ще възприемат решенията на Окръжния и Апелативните съдилища в полза на потребителите? :)


лаик  ( нерегистриран )
12.12.2014 22:09
Преди 2г.,на село,смениха трифазния електромер с цифров такъв. Как го бяха параметризирали - сметки под 60лв нямахме,при консуматори:2-3 ел. крушки,хладилник,телевизор...Купих си "частен" електромер и го монтирах на къщното си ел. табло,след техния електромер...За месеца сметката ни беше под 10лв...Дойдоха , тихомълком си смениха техния,подменения го сложиха в една торба,пломбираха я,щели да го пращат на експертиза...След 4-5 месеца се обадиха,че проблем няма,независимо ,че вече и по техния електромер плащахме не повече от 10лв.,просто данните вече съвпадаха,при положение,че в ел. инсталацията по начало не бяха открити проблеми-нарушена изолация,комшийско подвързване, и т.н. ... просто прежалихме тези явно надвзети 500-600лв. Да им са хаир на EVN-a!


Да Ви е честит капитализма  ( регистриран )
12.12.2014 23:24   ( регистриран )
А ВИЕ НЕ ЗНАЕТЕ МАЙ ЧЕ ЦИФРОВИТЕ ИМАТ ИНСТАЛИРАН СОФТУЕР КОЙТО СЕ МАНИПОЛИРА ЧЕСТОТНО ПО МРЕЖАТА И СМЕТКИТЕ В ОПРЕДЕЛЕН РАЙОН СА В ЗАВИСИМОСТ ОТ ПРИХОДИТЕ КОИТО ИМ ТРЯБВАТ!! ОСОБЕНО ПРЕДИ ИЗБОРИ!!! ВСЕКИ МОНТЬОР ОТ ЕНЕРГОТО ЩЕ ВИ ГО КАЖЕ!!!


спец по ЕВН измами  ( нерегистриран )
12.12.2014 18:57
Плащаш такса на измамниците от ЕВН и те ти осигуряват часовника. Но той си е тяхна собственост независимо, че цената му е вкл. в таксата.
 Това е на мегдана.
Все пак си имаме ЕВН- Енерго Вече Няма.
ЕРП - енергийни рекетьори за пари!

Малко опит  ( нерегистриран )
12.12.2014 22:59
Първа серия
 В началото на зимата часовникът на блока се повреди и започна да измерва всичко като дневна. Откриваме това и се оплакваме. От Енергото се съгласяват и го подменят. След малко новият часовник отново почва да отчита всичко като дневна. Обяснението на Енергото: "Ами тия китайски боклуци, но ние ще го подменим." Слагат 3-ти поред часовник. Докато трае това отива цяла зима на дневна.
 Втора серия
 Брат ми се оплаква в Енергото от завишената тарифа. Отговарят му:"Гражданино, имате право, ще пишем осреднено колко би трябвало да сте потребили нощем, ще пресметнем разликата между нощна и дневна и ще я извадим от сметката ви." Март месец брат ми плаща уравнената сметка, три пъти пита всичко ли е приключено и три пъти го уверяват, че това е окончателно пресметнато и платено.
 Трета серия
 Спират ни току-що платения ток. В Енергото като фокусник вадят неплатена фактура. "Но тази фактура е от февруари, - казва им брат ми - а аз си изчистих с вас сметките през март. Тогава фактурата къде беше?" "Това, гражданино, е скрита фактура" - отговаря авторитетно служителката (не се майтапя!) Почват се едни сметки на киловати и цени, при които се оказва, че зад "скритата фактура" стои следното: Енергото е изчислило разликата между дневна и нощна енергия и не я извадило от сметката, а я ДОБАВИЛО.
 Четвърта серия
 Платили сме цяла зима на дневна + разликата между нощна и дневна + 70 лв. за включване. И няма сила в държавата, която да озапти Енергото.

Лисичето  ( нерегистриран )
12.12.2014 18:33
 Половинчати мерки срещу престъпниците !
 Дори вкс да потвърди решението и то да влезе в сила окончателно , в което много се съмнявам , това ще е нищожна победа на фона на пладнешкия грабеж на всики ерд. Окончателно трябва да им се отнеме лиценза и да се изритат от България . Юридически основания за това има , колкото си искаш.Ако не знаят как се прави , " управленците " да питат Албания , която би шута на чез преди години : ))
 Деликатният момент е , че едни продажни бангии трябва да връщат едни яки комисионни ...


Ударен от ток  ( нерегистриран )
12.12.2014 18:13
 Българин-мерзавец ще обжалва-ближе задниците на навлеците от Eвропа дошли да грабят от българите!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог