сряда, 15 април 2015 г.

Русия се отказва от транзита на газ през Украйна и България естествено

Русия се отказва от транзита на газ през Украйна

Публикувано на 14.04.2015 @ 06:40

/Поглед.инфо/ Руската федерация ще се откаже от транзита на газ през Украйна след 2019 година.

Това заяви министърът на енергетиката на Русия Александър Новак. По думите му договорът с Украйна за транзит на руски газ, който изтича през 2019 година, няма да бъде удължаван.

Източник: Кросс, http://svetoven.pogled.info/russia/news/63764/Rusiya-se-otkazva-ot-tranzita-na-gaz-prez-Ukraina

И аз да бях на тяхно място, и аз щях да ги изрежа! Точно както окупираната, колонизирана и  подкупена България беше изрязана!

Москва: "Турски поток" може да минава през Гърция, Македония, Сърбия


Публикувано на 15.04.2015 @ 09:26

/Поглед.инфо/ Газопроводът "Турски поток" не е изключено да минава през Гърция, Македония, Сърбия и Унгария до Австрия, заяви руският министър на енергетиката Александър Новак.

Според него чрез газопровода се планират доставки на руски газ за потребителите в Турция, но проектът може да продължи през територията на Балканите до Австрия.

"Знам, че страни са заинтересувани от този проект. Например, доставките на газ до австрийския газов възел "Баумгартен" са възможни през Гърция, Македония, Сърбия и Унгария", подчерта Новак, добавяйки, че Москва води интензивни преговори с държавите, които биха могли да бъдат транзитни територии.

Както съобщи сръбското радио b92, в края на април или началото на май се очаква Новак да посети Сърбия като Белград съобщи, че сред темите на разговора с руския министър ще бъде включено и разширяването на "Турски поток". /МИА

Москва / Русия

Източник: БГНЕС, http://svetoven.pogled.info/russia/news/63792/Moskva-Turski-potok-mozhe-da-minava-prez-Gartsiya-Makedoniya-Sarbiya


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог