четвъртък, 9 април 2015 г.

”Енерго-Про” обвинили адвокат, че ги източва


”Енерго-Про” обвини адвокат, че ги източва

13:28  |  27 март 2015  | |  / Редактор Надежда Христова /

Престъпникът от ЕнПро Стефан Абаджиев

"Енерго-Про" алармира за скандална схема за източване на дружеството от варненски адвокат, сключвайки договори дори с мъртъвци. Адвокатът отхвърли обвиненията.

Изпълнителният директор на "Енерго-Про" Стефан Абаджиев заяви по ТВ7,  че варненският адвокат Красимир Тодоров е успял да отнеме около 2 млн. лв. от дружеството чрез фалшифициране на документи и пълномощни.

От ЕРП-то твърдят, че безскрупулният подход на Тодоров стигал дотам, да присвоява дългове на мъртъвци. Той разполагал с информация за това към кои клиенти дружеството има дългове и прехвърлял тези дългове на фирми.

От "Енерго-Про" са идентифицирали една от "къртиците", която е осигурявала достъп до конфиденциалната информация на Тодоров. Течът обаче не спира.

По думите на Абаджиев, адвокатът използвал много умело "вратички в закона" и успявал да разбие един дълг на десетки фирми, което води до реализиране на също толкова дела за електроразпределителното дружество и съответните разходи по тях.

Шефът на енергодружеството даде пример с дълг от 1 354 лв. като компанията реално изплаща около 28 000 лв.

"Енерго-Про" следи дейността на адвоката от 2012 г. , като Стефан Абаджиев твърди, че делата на Красимир Тодоров са хиляди и загубите на дружеството са за около 1,2 млн. лв на година.

Адвокат Красимир Тодоров отрече да е извършвал въпросните измами. По думите му "Енерго -Про" води война срещу него и иска да го елиминира. Той обаче заяви, че е спокоен, защото законът е на негова страна и разполага с документация за всички извършени дейности от него. Освен това е подготвил още 100 нови дела срещу дружеството.

Източник: http://varna.dir.bg/news.php?id=18754251

Коментари:


адвокат  ( нерегистриран )
27.03.2015 17:20
"Да бе мирно седяло, не би чудо видяло"
Много е лесно да се пресекат всякакви опити за "източване" на енергодружеството - просто то да си плати навреме задълженията!
Ако си ги беше платило, нямаше да има сега за какво да се оплаква!
А да се налага "данък" на съвестните абонати си е...
А бе я да ходя да напиша и аз няколко дела срещу тях, а да не си губя времето да пиша коментари тук, които да се трият!!!


марш от България  ( нерегистриран )
28.03.2015 20:10
те тези измамници и рекетьори не си плащат задълженията а чакат хората да умрат


Стамат  ( нерегистриран )
27.03.2015 17:05
Лъжа ли е че Енергото ни лъжат в сметките и са програмирали електромерите да отчитат в конкретни дни повече? НЕ. А щом го триете за кой ли път значи тотално го потвърждавате.


Стамат  ( нерегистриран )
27.03.2015 17:08
В интернет дори има програма с която може да се разбие системата на за дистанционно отчитане + целия софтуер за манипулации. Търсете и ще намерите.
Явно май пак трябва да се мине на старичките и надеждни шайбови електромери, които не може да се управляват с програма.


:-)  ( нерегистриран )
27.03.2015 13:00
От написаното става ясно, че от три години този адвокат ги бие по канчето хубостниците. Явно съвсем законно, щом за такъв период не могат да го спрат. Проблем за тях е, не че ги осъждат за злоупотреби, а че някой намира информация да ги покаже. Проблем за тях не е да спрат въпросните злоупотреби съответно и делата срещу тях, а как да избият парите за глоби от клиентите си. Ако този хубостник наистина е употребил думата "данък"... Цаца, спиш!


Васил  ( нерегистриран )
27.03.2015 12:11
 Какъв е този данък от честно дружество!!! Я да се самосезират компетентните органи, да не ги насезираме гражданите мародерствани от тези монополисти гладни!!!!!!!!!

 
beb0k  ( нерегистриран )
27.03.2015 11:13
Енерго-Про "Заради това компанията налага данък за останалите абонати", до колкото знам само държавата може да да изисква и взема данък, да не би компанията да иска заради това си изказване да влезе директно под ударите на закона за защита на държавата ???

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог