сряда, 15 април 2015 г.

Борисов разчерта и на Оланд "приказката за газовия хъб"

Борисов разказа и на Оланд приказката за газовия хъб


Публикувано на 15.04.2015 @ 07:32

/Поглед.инфо/ Над 2000 експоната ще бъдат в Лувъра, защото България е държава, която лежи върху три епохи. Хората трябва да познават България, да я виждат колкото може повече, защото действително нашата родина е богата на история и култура и това е пътят ни към Европа - по-доброто ни опознаване.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов на брифинг с френския президент Франсоа Оланд. Три епохи, от които последната начело с простака-мутра е пагубен и ще сложи окончателен край на родината ни!

Премиерът отбеляза, че сътрудничеството между България и Франция е много добро. Франция винаги се е намесвала в тежки за България моменти, отбеляза той.  Да, за да ги утежни още повече! Нека не напомням френския колонизатор Веолия, продаващ водата ни на 1,76 лв за кубик, по-скъпо отколкото в Йорданската и Израелската пустиня тамошното водно дружество продава водата за 0,76 стотинки! Франсетата купуват водата от язовир Искър за 0.01 стотинки на кубик, герерирайки хипер-свръх-печалби, каквито няма нито в наркотрафика, оръжейния и фармацевтичния бизнеси!!! За онези "Мистрали" няма да коментираме, нали, все пак има "секретност" в грабежа от Българската Армия, нали?!
От думите на Борисов стана ясно, че двамата с френския президент са обсъдили газовият хъб, как цялата газопреносна система на България да се използва за да се изгради един подобен газов хъб.
"Много съм щастлив, че президентът Оланд ме разбра, над една карта половин час му чертах къде и какво може да се случи. Намерихме необходимия мотор, който да ни помогне в осъществяването на тази идея".
"Чакаме ви с нетърпение в България", каза в заключение Борисов.

Ма той могъл и да "чертае", бре! Рисува като 3 годишно дете! Не е "чертал" с туш върху паус, нали? :) Не е "чертал" с АутоКАД - Боже мой! Най-ми е Чертал, Чертевски, етот Черт чужой!

От своя страна френският президент благодари на българското правителство, което помагало на страната му да се справи с голямата заплаха, наречена тероризъм. Хахахаха!!!!
„Да се справим с тези терористи, които транзитират към конфликтните зони. Трябва да се борим и срещу радикализацията в интернет и срещу придвижването на европейски граждани към конфликтни места.  - Ама разбира се! А "добрите" американци може да се движат към Донбас, към Либия, Сърбия, Египет, Сирия, Йемен, Украина, Русия, да окупират вражеска България с над 200 танка и тежка техника. Не случайно НАТО = North American Terroristic Organization, нали? Кефи ме и "радикализацията" в Интернет - заради статуси във Фейсбук на наш артист е отказана изява! Заради коментар в Туитър на руска пианистка, живееща с Канада, и бе отказано да свири в концерите, макар името и да не беше заличено от постерите поради изключителната бързина с която бе наложен новия болшевишки цензурски терор от демократичните Канада и България!!
Говорихме за Шенген и смятам, че ще намерим добрия баланс между това, което трябва да бъде направено от България. Запознати сме с географското положение на България. Говорихме и за ситуацията в Украйна", каза Оланд.
„Не искаме България да бъде жертва на ситуацията в Украйна. Франция е готова да помогне на България, за да може тя да бъде в най-добрата ситуация в този конфликт. Ще говоря с Русия, с Украйна, за да допринесем в полза на България.  - Хахаха, аз пък ще говоря с отвъдното чрез медиуми....
„Говорихме за диверсификацията. Желаем френските фирми да бъдат ангажирани в този процес.", каза още френският президент.  - Да бе! Верно ли? Как ли ще "диверсифицираме" Веолия? Чрез втора френска фирма ли??? Как ще "диверсифицираме" проваления Южен Поток и затихващите "украински потоци"? Като ще купуваме РУСКАТА газ от Турция през френска фирма ли?!?!?!? Мерси БОКУ! За такава "Френска любов" ще Ви го кажем по нашенски - Да ни ядете КУРОВЕТЕ!!! Простете френския ми изказ!
Той благодари на Борисов за посещенито му във Франция и заяви, че в близко бъдеще планира да посети България.

Източник: Кросс, http://svetoven.pogled.info/evropa/news/63785/Borisov-razkaza-i-na-Oland-prikazkata-za-gazoviya-hab

Ето коментара и на Александър Симов:

Парижкият романс на Борисов

Автор: Александър Симов 14.04.2015 | Видяна 1059 пъти


/Поглед.инфо/ След като напълно погреба идеята за "новия" Бойко Борисов и със серия от медийни изяви в стил "поток на съзнанието" даде да се разбере, че "старият" всъщност никога не си е тръгвал, премиерът реши, че България му е тясна и e време да завладее Европа със своята новооткрита харизма. Именно поради тази причина е добре човек да се концентрира върху съобщението от пресцентъра на ГЕРБ за срещата Борисов-Никола Саркози в Париж вчера. От нея човек остава с усещането, че първата работа на френския политик е била да клекне в краката на балканския управленец и да зацелува обувките му.

"Ти си най-оцеляващият", "ти нямаш загуби, а само победи" бил казал Саркози, вероятно опиянен от любов към местните ни политически реалности. Не ме разбирайте грешно - не смятам, че съобщението е лъжливо и е напълно възможно Саркози да е изрекъл всичко това, но разкано от пресцентъра на ГЕРБ, събието изглежда повече като любовна среща в кафене в Монмартър, отколкото нормален политически разговор. Иначе как да си обясним подчертаването на фрази на Саркози като: "Още когато те видях, знаех, че ще станем приятели. Много обичам България".

Всъщност наблягането на тези тежки фрази е вид подмяна. Тя замества политическото със сапуненото и така замъглява коварното усещане, че повечето от подкрепата, която получава българската държава, е единствено на думи.

Но, ако бъдем честни, Бойко Борисов не се нуждае от друго. За него постигането на реален национален интерес е някаква незначителна подробност, досаден шум между фразите, които разбира - "Конгратюлейшънс" и "Знаех, че ще станем приятели". Точно заради това насрещните му думи са не по-малко разпенени от романтика. Пред Саркози той заявява, че има добри отношения с Оланд, с Манюел Валс, със самия Саркози - изобщо, че Бойко Борисов е любимец на целия политически модел на Франция. Майстор на получаването на топли думи. Политик, чиято дейност спира до прессъобщението като розов роман. А след това пустота.

Пустота политическа, управленска и обществена.

http://avtorski.pogled.info/article/63774/Parizhkiyat-romans-na-Borisov

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог