четвъртък, 23 април 2015 г.

Над 7 500 заявки за проверка на електромери са подадени в Института по метрология. При новите модели електромери става въпрос за СОФТУЕРНА намеса

Над 7 500 заявки за проверка на електромери са подадени в Института по метрология

При новите модели електромери става въпрос за СОФТУЕРНА намеса, намекна Соколова 

публикувано на 21.03.13 в 08:15

Интервю със слушател и с Цветанка Соколова
ftp://files.bnr.bg/Horizont/Aktualni/2103elek.mp3
Слушател на програма "Хоризонт" сигнализира в предаването "Преди всички": Надписват сметките за ток по много хитър начин, така че дори да бъде занесен електромерът в лаборатория, да не може да бъде хваната измамата.

При съвременните техники по много и най-различни начини може да се манипулира електромерът дистанционно. Подаване на сигнал по силовата мрежа, примерно на дълги вълни, където почти никой не следи диапазона, кратък импулс на определена честота, примерно в електромера има приемник
(бел. ред. В Електронните софтуерни електромери този "приемник" се реализира с няколко реда програмен код) на въпросната честота, един цифров импулс е напълно достатъчен да стартира вирус, което аз наричам "прецакай клиента". По някакъв начин се стартира софтуер враждебен, спрямо клиента и крадлив. Защо подмениха електромерите? Електромерите трябва да бъдат дадени на независима лаборатория извън Чехословакия, Германия и Австрия. Прокуратурата трябва да обвини ръковоствата на електроразпределителните дружества в организирана престъпна група, която се занимава с кражба чрез измама в условията на рекет. Рекет, защото ако не си платиш измамата, т.е. некоректната сметка, ти изключват тока. Ако се сравнят количествата на закупена и количествата на продадена електоренергия от дружествата - ясно ще се види. Ако случайно съвпадат тези показатели - значи нарушенията са и в ЕРПтата и в НЕК.

Затова настояваме не само за проверка на електромерите, но най-вече за проверка на софтуера в тези електромери! Нужен е пълен ОДИТ на всяка софтуерна версия за всеки модел на всеки производител!!!!
Необходим е одит за софтуера на електромерите:
http://fotovoltaikbg.blogspot.com/2015/03/blog-post_27.html

7 хиляди 513 заявления за проверки на електромери са постъпили миналата година в Института по метрология, като 1 084 от исканията са подадени от граждани, а останалите от енергоразпределителните дружества, каза в предаването Цветанка Соколова - началник отдел в Института по метрология. (БИМ)

По-често отчитаните проблеми с електромери са технически дефект или се отнася за манипулирани уреди, като при по-новите модели електромери става въпрос за хардуерна намеса, каза още Соколова. Тук сме сигурни, че другарката Соколова е имала предвид Софтуерна намеса, но "политическата и коректност" спрямо ЕРП-тата, които им плащат подкупите, са я принудили да каже "хардуерна". Но новите електромери са софтуерни, затова сме сигурни, че става въпрос именно за софтуерна намеса! Защото за хардуерните намеси, които се правят от два века, е неоходимо нарушаване на целостта на пломбите и отваряне на капаците на уреда. Със софтуерните електромери пломбите нямат значение, защото проникването вътре в системата на новите електромери става чрез софтуера, тоест БЕЗ ДА СЕ ЗАСЯГАТ пломите! Друг СЪЩЕСТВЕН въпрос е, че пломбите се режат и подменят от самите ЕРП-та с техни си пломби, а не се пломбира от независима гражданска организация, която също да осъщестява независим обективен контрол върху хардуерните намеси! Тоест всякакви хардуерни намеси също са по вина на самите ЕРП-та! - бел. ред. Интервютата на Таня Милушева по темата можете да чуете от звуковия файл.

Участникът споделя, как ЕРП-тата са демонтирали 4000 много по-съвременни, по-висококачествени и по-високоточни американски електронни електромери, собственост на потребителите, фирмите, за да монтират своите си чешки и български такива, имащи зловредните софтуерни компоненти за надписване на потреблението!!!! За тези менте-електромери ЕРП-тата също притежават и всички пароли за пълен системен дистанционен или инфрачервен достъп, както и оптични глави, терминали, терминален софтуер и прочие!!!

В звуковия файл на интервюто, всички наши твърдения и искане за незабавен одит на софтуера на електромерите са изказани от участника съвсем компетентно, но интересно защо тези важни аспекти са спестени от текста на публикацията!?!?! Дали е от журналистическа некомпетентност и некадърност в преписването или се цели да се "спести" на ЕРП-тата "неудобството"?!?!? Изслушайте файла, около 12 минути е:
ftp://files.bnr.bg/Horizont/Aktualni/2103elek.mp3

Източник: https://bnr.bg/post/100058694/nad-7-500-zayavki-za-proverka-na-elektromeri-sa-podadeni-v-instituta-po-metrologiya

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог