понеделник, 2 февруари 2015 г.

Добивът на шистов газ предизвиква рак

Добивът на шистов газ (може да) предизвиква рак

Публикувано на 23.01.2015 @ 05:24

/Поглед.инфо/ Добивът на шистов газ по метода хидравлично разбиване на пластовете може да предизвика ракови заболявания и да доведе до отравяне на почвите, предупреди Карл Албрехт, учен от Южноафриканската асоциация за онкологични изследвания.

Хидравличното разбиване се осъществява с вкарването в подземните пластове под налягане на смес от вода, пясък и химикали, за да бъде освободен шистовият газ. Най-опасните химикали, използвани в този процес, са формалдехидът и бензолът. Бензолът е силен канцероген, който (може), например, лесно да попадне в белите дробове и да предизвика левкемия (рак на кръвта) при децата, предупреждава експертът.

Освен това химикалите могат да прекратят напълно растежа на селскостопанските посеви и да окажат въздействие върху животновъдството. /ТАСС

Претория / РЮА

Източник: БГНЕС, http://zdraven.pogled.info/news/61779/Dobivat-na-shistov-gaz-mozhe-da-predizvikva-rak

Коментар:
Това "може да" е добавено от "политическа киректност" или "толерантност" към концерните газови и петролни вампири.. Затова нека да се чете без тези думички. Иначе със сигурност "може да" умрете от либералщина, слободия, анархия и колонизацията на родината ни. Може да умрете и ако танковете на НАТО заскърцат из софийските улици, а Кримките ракети долетят до новите НАТОвски бази, Наци-САЩисткото посолство и старите им 4 бази.

Кратко разяснение:
NATO = North-Atlantic Terroristic Organization
съвременни NAZI = North-Atlantic Zionists and Islamics.
САЩизъм = Фашизъм
Адолф Меркел,
Барак Хитлер.. всъщност Барак е от кликата насъскала и спонсорирала Хитлер... което е още по-зле.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог