понеделник, 9 февруари 2015 г.

ОПЕРДАШИХА ДИРЕКТОР НА ЕНЕРГО-ПРО ВЪВ ВАРНА, СКОРО – В ЦЯЛАТА СТРАНА

ОПЕРДАШИХА ДИРЕКТОР НА ЕНЕРГО-ПРО ВЪВ ВАРНА, СКОРО – В ЦЯЛАТА СТРАНА

6 февруари 2015, петък | публикувано от Стела Кирилова

НОРА СТОИЧКОВА

Шефката на ДКЕВР отказа да отнеме
 лиценза на Енерго-Про, въпреки
констатираните нарушения


Шефът на „Управление на договорите” в Енерго-Про Светлозар Гавазов е бил набит във вторник вечерта, съобщи сайтът Varnautre.bg. Инцидентът е станал около 19 часа в района на дома на пострадалия в кв. „Трошево” във Варна. Две неизвестни лица са извършили побоя над 27-годишния мъж. От ударите пострадалият е получил разкъсно-контузни рани. Провеждат се процесуално-следствени действия за установяване на извършителите и причините, довели до на­падението.

Единственият възможен коментар на това събитие, свързано с, меко казано, странното поведение на Енерго-Про на пазара на доставките на ток, е, че щом няма справедливост, идва ред на „контузно-разкъсните рани” и „процесуално-следстве­ните, действия.

А че справедливост няма – няма никакво съмнение.

В началото на седмицата Светла Тодорова, председател на ДКЕВР, свика нарочна пресконференция, на която обяви резултатите от проверките заради двойните фактури на Енерго-Про.

"Енерго-Про не са спазили утвърдените от ДКЕВР общи ус­ловия", заяви Тодорова и обясни, че има несъответствия с общите условия при отчитането и фактурирането на последните сметки. На дружеството ще бъде връчен констативен протокол. Минималната санкция е 20 000 лв.

Комисията няма да отнема лиценза на Енерго-Про, каза председателят и Светла Тодорова. Според нея „не е на лице толкова тежко нарушение, че да се отнема лицензът на Енерго-Про заради двойните фактури”. Тодорова коментира, че отнемането на лиценз е най-тежко наказание и се прилага в случаите, когато с действието дружеството е нарушило сигурността на снабдяване или при системно нарушение на Закона за енергетиката или на други актове.

Мрънкането и половинчатите мерки на регулатора предизвикаха отново депутата от АТАКА Магда Ташева да поиска оставката на сегашния състав на ДКЕВР, както и рестарт на процедурата по отнемане лиценза на дружествата. Като допълнителен мотив Магда Ташева посочи, че разполага с информация за злоупотреби за 2 млрд. лв. в ЧЕЗ.

С тези си изключително неубедителни участия по комисии и пресконференции Тодорова вероятно очакваше да й се размине предстоящото уволнение от поста. Двойните фактури, които получиха 67 000 абонати в Североизточна България, наостриха цялата държава срещу ДКЕВР, включително Борисов, който подозира всеки критичен анализ като удар срещу собствената си политическа кариера.

Източник: http://www.vestnikataka.bg/2015/02/опердашиха-директор-на-енерго-про-във/

АТАКА-ШУМЕН НА ПРОТЕСТ СРЕЩУ ВИСОКИТЕ СМЕТКИ ЗА ТОК

6 февруари 2015, петък | публикувано от ATAKA

Членове и симпатизанти на АТАКА се събраха в Шумен,
за да протестират срещу двойните фактури от чешкото ЕРП
Членове и симпатизанти на АТАКА, както и жители на Шумен излязоха в събота на общоградски протестен митинг срещу високите сметки за ток и двойните фактури на Енерго-Про в града. Националистите показаха на собствениците на грабителското енергодружество, както и на съгражданите си, че са винаги на „фронтовата линия”, когато бедният български данъкоплатец е ограбван и унижаван. Припомняме, че преди броени дни десетки хиляди потребители на чешкия колонизатор получиха като „подарък” от регионалния енергиен монополист двойни сметки за ток. Държавната комисия за енергийно и водно регулиране за пореден път отказа да отнеме лиценза на Енерго-Про под претекст, че това не било достатъчно нарушение, затваряйки си очите за стотиците други престъпвания на закона от страна на дружеството. В края на септември и началото на октомври м. г., дни преди ДКЕВР да увеличи цената на тока с 10 на сто, АТАКА инициира всенародни протести срещу поредното ограбване на българите. По улиците на София и Варна минаха многохилядни митинги, водени от Волен Сидеров, с настояване електроенергията да не поскъпва, защото няма основание за това. Протести имаше още в Сливен, Пловдив, Сандански и Благоевград.

Източник: http://www.vestnikataka.bg/2015/02/атака-шумен-на-протест-срещу-високите-3/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог