събота, 28 февруари 2015 г.

ДКЕВРекетиране ще се казва КЕВР и ще се избира от собствениците на фотоволтаиците

ДКЕВРекетиране ще се казва КЕВР и ще се избира от парламента, тоест от собствениците на фотоволтаиците

15:55  |  26 февруари 2015  / Редактор Георги Брандийски

Парламентът ще назначава членовете на Комисията за енергийно и водно регулиране, които ще бъдат увеличени от 7 на 9. Регулаторът се разделя на две.
Това приеха окончателно депутатите с промени в Закона за енергетиката.

С промените Комисията ще бъде разделена на две – за енергетиката и за водоснабдяването и канализацията, предаде БНР.

Заседанията на регулатора са открити и закрити. В случаите, когато се оповестява защитена по закон информация, заседанията се провеждат при закрити врата, като на тях могат да присъстват само членовете на комисията и страните по съответното производство.

Народните представители също така промениха името на енергийния регулатор от Държавната комисия по енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) на Комисия по енергийно и водно регулиране (КЕВР). Можеше да си я кръстят Парламентарна Кохорта за ЕВН (енергийно и водно народно) Рекетиране - ПКЕВНР! Все едно, пак е противозаконна по 3-ти енергиен пакет!

Бюджетът на КЕВР ще бъде в размер на 30% от средствата, които регулаторът събира от лицензионни такси, които са средно на година около 12 милиона лева.

Комисията ще трябва да публикува на интернет страницата си предложенията на енергийните и ВиК операторите за промени в цените, протоколите от проведените заседания, включително начина, по който са гласували членовете на Комисията и мотивите на всеки гласувал "против". Тоест всички ще гласуват "ЗА" увеличенията на цените на "парламентаристите"!

Големите фирми ще получават държавна помощ за скъп ток  ОПААААААА!

С друга промяна в Закона за енергетиката парламентът задължи министерствата на енергетиката, на икономиката и на финансите да разпишат правилата по какъв ред да бъдат облекчавани големите енергопотребители от екодобавката към цената на тока. ОПААА- Нерегламентирана Държавна помощ!

Таксата "задължение към обществото" замени таксата "зелена" и "кафява" енергия, както и така наречените "невъзстановяеми разходи". Дрън-дрън та пляс.

Промени, свързани с правата на потребителите - Още ли потребителите имат права? Явно след промяната са сведени до нула!

Парламентът прие на второ четене и текстове от промените в Закона за енергетиката, свързани с правата на потребителите.

Крайният снабдител ще информира клиента, заедно с фактурата за последния месец на всяко шестмесечие, когато отчетената консумация на електрическа енергия или на природен газ за това шестмесечие е по-висока с над 50 на сто от отчетената консумация за съответното шестмесечие на предходната календарна година, предаде БТА. - Горкият краен потребител, щяли да го информират най-дебилно, като че ли той няма да усети, че сметките му са надписвани с 1000 лева отгоре! Уважаеми клиент на ЧЕЗ/ЕВН/ЕнергоПро/Топлофикация, поради алчност за повече кражби сме ви надписали по 1000 мегавата месечно в манипулируемия електромер и топломер с дистанционно манипулиране. Затова ще забележите нарастване на сметките си, което винаги е само нагоре! Дори третата производна на цената е положителна, тоест и растежа на растежа е възходящ! Дори и да си санирате, този икономически тренд няма да се промени, защото трябва да бележим ръст пред акционерите и углавниците в Управителните си съвети. С Уважение, Рекетьорският монополист.

Потребителят може да поиска от оператора да се извърши метрологична експертиза на електромера. Експертизата ще се извършва от Българския институт по метрология. Разходите са за сметка на оператора, в случай че експертизата докаже неизправност на средството за търговско измерване. - Да но умните електромери никога не грешат! Надписването не е по погрешка, не е случайно, а е единствено по команда и целево! Така че уредът винаги ще бъде "изправен"!

Когато се докаже, че измервателният уред е изправен, разходите за експертизата са за сметка на клиента. - Без съмнение, естествено!

Когато по инициатива на крайния снабдител ще бъде преустановено снабдяването на клиента с електрическа енергия или природен газ, крайният снабдител е длъжен да уведоми потребителя не по-късно от три дни преди датата на преустановяване на снабдяването. - Уважаеми клиент, поради желанието ни да Ви тероризираме възможно по-успешно, след 3 дни ще Ви оставим на тъмно и студено, за да се почувствате как ще Ви върнем 1000 години назад! И за да Ви покажем, че Вие сте важен клиент и ценим Вашето мнение, ще Ви оставим да си живеете в по-миналото хилядолетие вовеки. Тъй като сте ценен клиент за нас, сме се погрижили да не можете да получите ток или газ от никое друго дружество, понеже сме монополисти! А когато умрете, все едно няма да имате нужда от ток и газ! И като хвърлите топа Вие и Вашите деца, ние с Уважение и Преклонение ще Ви вземем апартамента, двора, имуществото Ви, роднините Ви, защото то е Важно за нас! С Уважение, рекетьорският монополист.

Източник: http://dnes.dir.bg/news/energetika-dkevr-zakon-promeni-izbori2013-kevr-18572230

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог