понеделник, 9 февруари 2015 г.

БЪЛГАРИ, ГОТВЕТЕ СЕ ЗА БИТКА В ЗАЩИТА НА КОНСТИТУЦИЯТА!

БЪЛГАРИ, ГОТВЕТЕ СЕ ЗА БИТКА В ЗАЩИТА НА КОНСТИТУЦИЯТА!

17 октомври 2014, петък | публикувано от Стела Кирилова

ГОТВИ СЕ ЗАГОВОР ЗА ФЕДЕРАЛИЗАЦИЯ НА „МУЛТИКУЛТУРНА“ БЪЛГАРИЯ ЧРЕЗ НОВ ОСНОВЕН ЗАКОН

Едуард Евгениев


Докато партиите привидно стиковат мнения за съставяне на работещ кабинет, остава напълно неизяснен един много важен въпрос. Този въпрос е: защо в края на краищата паднаха и правителството на Борисов, и правителството на Орешарски? 

Разликата между изгладуваните февруарски протести и “протестите” на презадоволените реформатори е очевидна и ясна за всички. Но какво беше общото между двата протеста, които формално или неформално събориха две все пак конституционно издържани правителства?

Експрезидентът Първанов и експремиерът Борисов
 отдавна мечтаят да ликвидират заложените в
 Конституцията защити на българската независимост
Има нещо, за което днес никой не говори, но за което утре ще се разкрякат именно първо реформаторите, а след тях и цялото политическо блато. Това нещо ще избоде очите на всеки, който има памет, по-дълга от една предизборна кампания. И затова, защото АТАКА е единствената националноотговорна партия, ние сме длъжни първи да оповестим подготвяния от чуждите централи сценарий.

Този сценарий носи името “Велико Народно събрание”.

В хода на договорките от типа “с ГЕРБ, но без Борисов”, “с Реформаторския блок, но без Корман Исмаилов”, “с ББЦ без не знам кой си”, които не просто са несериозни, но и са поредно хвърляне на прах в очите на хората, ще се окаже пределно ясно, че правителство не може да бъде съставено в така конфигурираното НС. Или, ако все пак правителство бъде съставено, то ще предизвика по-скоро погнуса, отколкото въздишка на облекчение.


Тази погнуса обаче паралелно със сметките за тока и цените на насъщния ще прерасне първо в непоносимост, а след това и в невъзможност да се чака илюзорно подобрение на живота на народа. Правителството ще бъде свалено от народните бунтове и, тъй като в рамките на 43-то НС друго правителство няма да може да бъде съставено, предстои правителствена криза, която ще прерасне в конституционна.

Тогава именно (а ако правителство въобще не бъде съставено – още след седмица-две) господата и дамите от Реформаторския блок първи ще се сетят, че миналата година на всеки втори техен плакат пишеше “Велико Народно събрание” и “нова Конституция”. На писъка, който ще нададат, като ехо ще отвърне г-н Борисов, винаги съгласен нещо да се промени, ако така са му наредили в посолството на САЩ. Ще се присъединят (няма как!) патериците АБВ, ПФ и ББЦ и накрая, някак стеснително на тази идея ще пристане и БСП.

За ДПС няма какво да говорим – те предварително знаят, че приемането на нова Конституция завинаги ще бетонира присъствието на противоконституционната им (но според сегашната конституция!) партия в българската политическа действителност, колкото и скъпо да струва това на българския народ. Просто защото след промяна на Конституцията в духа на мултикултурализма, де юре ДПС ще престане да бъде антиконституционна, продължавайки в същото време да бъде де факто антидържавна партия.

През февруари 2013 г. българският народ въстана
 срещу грабежа на чуждите енергийни монополи.
Само  АТАКА каза, че договорите с тях са
противоконституционни - нарушават член 19 от
 Основния закон. Ловки манипулатори внушаваха
 обратното – че Конституцията е „виновна“ за
 грабежа и приватизационната разруха на България
От АБВ отдавна говорят за президентска република – и може би затова бяха отключени като играч на политическата сцена. Което автоматично присъединява и тях в “новоконституционната” лига.

За свикване на ВНС са нужни 2/3 от гласовете в Обикновеното Народно събрание. И понеже този конституционен консенсус ще бъде сформиран с много повече, всъщност с гласовете на всички без нашите 11 народни представители, то остава само гласуването. Отсега прогнозирам, че въпросът за свикване на Велико Народно събрание ще бъде решен в театрално нощно заседание на парламента, а на сутринта обработеният от медиите български народ задъхано ще благодари и ще хвърля шапки във въздуха.

Затова – длъжни сме да бием обществената камбана, преди да са се разнесли воплите за това, че няма как да се излезе от кризата, ако не се измени Конституцията. Защото манипулаторите на общественото мнение предвидливо имплантираха в честните февруарски протести от 2013 г. свои активисти, които също издигаха лозунгите “Велико Народно събрание” и “нова Конституция”. Така предварително беше обработено съз­нанието на българина, за да може, когато отново излезе на улицата през тази зима, лесно и бързо да бъде “подсетен”, че тъкмо това той винаги е желал и тъкмо в това негово искане никой досега не се е вслушал.

Дори без да притежаваме каквито и да е познания по конституционно право, само на базата на повърхностен исторически анализ можем отсега да прогнозираме какво ще присъства в проекта за нов Основен закон, ако нещата се развият според този външен сценарий. И какво, респективно, ще бъде прието от едно предполагаемо Велико Народно събрание.

Няма как да не бъде ударен чл.2 от Конституцията, който гласи:

“Република България е единна държава с местно самоуправление. В нея не се допускат автономни териториални образувания. Териториалната цялост на Република България е неприкосновена.”

Ако този текст бъде променен, само след едно поколение (а, може би, много по-рано) ще загубим Южна България и Лудогорието. И то не защото някъде тук живеят турци, а защото за неоосманската Република Турция няма нищо по-лесно от това да си купи един референдум. Доказаха го всички избори през последния четвърт век.

Път към това ще отвори промяната на чл.3:

“Официалният език в републиката е българският.”

Воят на високоговорителите от минаретата и новините на “майчин” език бяха само началото. Страшните кадри от село Черна с преоблечените като султански аскер българи, предизборната пропаганда, включваща размахване на ятагани и веене на бойни турски знамена – всичко това вече не може да бъде премълчавано. Това не са снимки на евтина продукция на “Бояна” или вихрен джигитски балет на турне в “Операта”. Това е погазване на националното ни достойнство и пряка заявка на претенции към независимостта на България. Който твърди обратното, е изменник на еднонационалната ни държава.

В духа на европейския отказ от християнските корени на цивилизацията, към която принадлежим, ще бъде премахнат текстът в член 13, който касае мястото на източноправославното вероизповедание в историята и живота на българина. На негово място ще бъде вписано, че България е мултикултурна държава.

Няма как да не бъдат въведени текстове, според които законно ще стане съпружеството между представители на един и същ пол. Както и ще бъде облекчен режимът на осиновяване на деца от съжителстващи еднополови двойки. Какво ще последва нататък може да си представи само болно и извратено въображение, каквото не притежавам.

И това са само част от онези възможни промени, които биха засегнали ценностите, традициите, достойнството и независимостта на българския народ. Най-големият удар срещу държавността и демокрацията в България ще бъде нанесен, като бъдат орязани правомощията на Народното събрание. Безусловно ще бъде приета на въоръжение президентска република, като правомощията на президента ще бъдат раздути до степен на диктатура. Демократичният ред, който все пак в някаква степен се крепи от едно народно представителство, изградено на принципите на плурализма, ще бъде сериозно разклатен, ако което и да е от правомощията на НС се делегира на президентската власт. Излишно е да се обяснява, че много по-трудно се оказва натиск върху 240 народни представители, които освен пред избирателите си носят отговорност и пред своята съвест, отколкото върху само един овластен администратор.

Основната заплаха за мира и спокойствието в България, и за живота и бъдещето на гражданите ще възникне, ако правото да се обявява война и да се сключва мир премине от Народното събрание към президента. Вече и малките деца знаят, че агресията на Запада спрямо Изтока отдавна е в ход. Въпрос на време е НАТО да поиска от нас същото, което поиска Хитлер през Втората световна война. И ако Конституцията бъде изменена, съгласието ще бъде дадено много по-лесно и без юридически усложнения. Говорим за кръвта и живота на хиляди и хиляди българи.

Тази „правителствена криза“, която са ни подготвили, ще радикализира българския народ. Вероятно ще се повтори онзи подем, който наблюдавахме при избора на VII ВНС. Хората ще излязат масово да гласуват, вярвайки в мантрата “Велико Народно събрание”, която ловките прозападни PR-и умело ще внушат като панацея, като лелеян отговор на всички наши нещастия. Само че с оглед на това, че във ВНС ще имаме 400 депутати (а и заради демонстрираната импотентност на 43- то ОНС), ловко ще бъде насадено мнението, че 4-процентната бариера е твърде ниска. По този начин, вдигайки летвата на 6 или дори 8 процента, въпреки радикализирането си, една огромна част от българския народ ще загуби своето представителство.

Днес при над 50% негласували се налага да признаем, че за съжаление над 50% от хората са съгласни със статуквото и делегират на останалите 50% правото да решават съдбините на България. Но при 91% активност, каквато наблюдавахме при изборите за VII ВНС, вдигането на изборната бариера ще лиши от представителство не по-малко от 1/4 от българите. Което ще бъде не просто в изгода на неототалитарните мейджъри. Това ще бъде поредното погазване на демократичния модел, по който уж се развива Европа.

Умелото продуциране и отглеждане на партии като ББЦ, ПФ, АБВ и насилствената консолидация на т.нар. десни имаха за цел само едно – да бъде изтласкана АТАКА от политическия живот на Бълга­рия. Конструкторите на новоконституционното мнозинство не успяха – АТАКА живее и ще бъде и занапред основният двигател на неконформизма в българската политика, на отстояването на чо­вешките права и против надигащия се “демократичен” тоталитаризъм. Казвам основния, но имам предвид единствения. Това трябва добре да чуят и левите интелектуалци, които стоят встрани от политиката, и всички честни националисти, които не играят по свирката на чуждите посолства, следвайки поведението на НФСБ и компания. Централната сила, която ще окаже отпор на тотали­тарното новоконституционно мнозинство, се казва АТАКА. Неин водач е Волен Сидеров. А ние сме бойците, които той води. И никога няма да се откажем от битката.

Иззточник: http://www.vestnikataka.bg/2014/10/българи-гответе-се-за-битка-в-защита-на/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог