събота, 14 февруари 2015 г.

Призив до Борисов и Областния Управител на София да освободят помещенията от ДКЕВР за новият законен Граждански Енергиен Форум.

Призив до Борисов и Областния Управител на София да освободят помещенията от ДКЕВР за новият законен Граждански Енергиен Форум.




Общонационално гражданско обединение съгласно разпоредбите на
Третия енергиен пакет

Aдрес за контакт:
ул. Майор Томпсън № 54, вход А, ет. 3                тел. 02/862 73 02
с/о ГС „Техрен“, Юлиан Цанков                  e-mail: techren@abv.bg
1404 София                                     taxpayersbg.association@abv.bg

Внесено в:
- МС за м-р-председателя ген. Борисов с вх.№08.10-26 от 05.02.2015г.
- канцеларията на Областния управител с вх.№70№/1 от 05.02.2015г.

До
Ген. БОЙКО БОРИСОВ
Министър-председател на РБългария
бул. Дондуков № 1

Копие: г-н ВЕСЕЛИН ПЕНЕВ
Областен управител на гр. София
ул. Алабин № 22

Уважаеми г-н МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ,
Уважаеми г-н ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА гр. СОФИЯ,

Както Ви е известно от публикации в медиите, в съответствие с разпоредбите на Третия енергиен пакет, в сила от 03 март 2011 г., Гражданският енергиен форум утвърди следния легитимен 7-членен състав на Гражданския регулаторен орган, който трябва да замени нелегитимната комисия (ДКЕВР), именно:
-         акад. проф. д-р Иван Попчев;
-         чл. кор. проф. д-р Димитър Бучков;
-         проф. д-р Илия Ценев (метрология);
-         проф. д-р Владимир Петров (вещно право);
-         проф. д-р Симеон Тасев (гражданско право);
-         проф. д-р Боян Дуранкев (макроикономика и маркетинг);
-         д-р Радко Ханджиев (социални науки).

С безспорния си капацитет (за разлика от досегашните корупционно изкушени членове на ДКЕВР), Гражданският регулатор ще бъде в състояние да гарантира правилни отношения между потребителите и енергийния сектор,[1] предотвратяване злоупотребата с монополизма и нелоялната конкуренция, да защитава потребителя (гражданите и бизнеса), да отстоява интересите на гражданите и обществото – единственият интерес, който Конституцията припознава,[2] в съответствие с императивните разпоредби на Третия енергиен пакет – в сила от 03 март 2015 г. – и препоръките на Европейската комисия за независим от правителството национален регулатор със широки пълномощия, напълно независими от всякакви публични или частни интереси, който да се избира от граждански форум![3]

Гражданският регулатор ще респектира също европейските ни партньори, ще отстоява авторитетно националните ни приоритети в европейската Агенция за сътрудничество между енергийните регулатори (ACER).Осъществяването на всички регулаторни функции от Гражданския орган освен това ще отслаби корпоративния лобистки натиск върху парламента и изпълнителната власт. И най-вече милиардите, които грабят сега енергийните монополисти, ще се влеят в реалната икономика, ще създадат условия за откриване на нови работни места, за създаване на нови пазари, за генериране на национален доход.

Молим да разпоредите членовете на нелегитимния регулатор (ДКЕВР), които от години прикриват кражбите и грабежа на енергийните монополисти; узаконяват корупционни практики, чрез които се престъпва върховенството на закона и ЕС норми; създават условия за поскъпването на енергията и чиито актове, считано от 3 март 2011 г. – крайната дата за транспониране на Третия енергиен пакет – вече са противоевропейски, не само антибългарски и антипазарни; да освободят в едноседмичен срок противоправно заеманите от тях помещения в сградата на бул. „Княз Ал. Дондуков“ № 8-10, София 1000, в които помещения да въведете членовете на легитимния Граждански регулаторен орган.

Възползваме се от случая, уважаеми г-н МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ и г-н ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ, да Ви уверим в искрените си почитания, воля и намерения за най-добро сътрудничество.

София, 5 февруари, 2015 г.                                С уважение, (п)
                                                                 
                                                                 


[1] всички справочни издания и тълковни речници на българския книжовен език определят действието „регулирам” като създаване на правилни отношения между частите на едно цяло; а използването на книжовния български език е задължително и за законодателната власт, и за администрацията;
[2] Конституция на РБългария, чл. 19 (2): Законът създава и гарантира на всички граждани и юридически лица еднакви правни условия за стопанска дейност, като предотвратява злоупотребата с монополизма, нелоялната конкуренция и защитава потребителя.
[3] пар. 3.2.2. и пар. 3.4.2. в Съобщение от Комисията до Европейския парламент съгласно член 251, параграф 2, втора алинея от Договора за ЕО; също, встъпителния пар. 34 и чл. 35 на Директива 2009/72/EC от 13 юли 2009 г., която е неразделна част от Третия енергиен пакет, задължаващ страните-членки да го транспонират не по-късно от 3 март 2011 г.;

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог