понеделник, 2 февруари 2015 г.

За „Южен поток“ и лицемерието

За „Южен поток“ и лицемерието

Публикувано на 29.01.2015 @ 07:08
Автор: Елена Дюлгерова

/Поглед.инфо/ „Преди няколко седмици получих няколко документа от кореспонденцията по проекта „Южен поток“ от времето на служебното правителство на г-н Близнашки. Реших да ги покажа публично, за да може всеки да прецени и си направи изводите за т.нар. „прогресивни“ и „реформаторски“ настроени управляващи.“ Това е написал в профила си във фейсбук народният представител от "БСП - Лява България" Жельо Бойчев.

По думите му от документите, които той публикува в социалната мрежа „ясно се виждат двойните стандарти и лицемерието на тези хора“.

“Специално за „Гласове“ той сподели: От документите ясно се вижда лицемерието. Кабинетът „Близнашки“, както става ясно, твърде лицеприятно кореспондира с „Газпром“, докато президентът Плевнелиев, който го е назначил, сипе гняв върху Русия и „Южен поток“.

„Според мен част от причините проектът да бъде спрян се крият и в този подход от наша страна. Пред руската страна да твърдиш, че подкрепяш проекта, а пред САЩ и ЕС да се опитваш да търсиш дивидент за спирането му“, коментира Жельо Бойчев.

Задавам си въпроса кога са искрени тези хора? Когато президентът Плевнелиев твърди, че Русия е едва ли не агресор и води информационна война с нас, или когато неговият служебен министър пише тези писма на „Газпром“. Когато ГЕРБ в своята предизборна кампания обявяват проекта "Южен поток" за приоритет или след това, когато вицепремиерът Румяна Бъчварова обявява Борисов за герой заради това, че е спрял три големи руски проекта, риторично пита депутатът.

Не знам само колко приятно ще бъде на нашите европейски партньори, след като видят как кореспонденцията помежду ни се препраща на трета страна. Или как борците против проекта са били готови да заплатят аванс за започване на строителството, прогнозира Бойчев пред „Гласове“.

Чрез няколко свои източници съм проверил автентичността на документите. Да, твърдя, че са абсолютно автентични, заяви пред „Гласове“ депутатът.  

За морал не искам да говоря, нека всеки сам за себе си даде оценка на подобно поведение, коментира още той.

ГЛАСОВЕ публикува документите, предоставени от Жельо Бойчев.

Източник: http://bulgarski.pogled.info/news/61951/Za-YUzhen-potok-i-litsemerieto

И най-същественият коментар, относно лицемерието, което идва от всичките партии без Атака:

Stanka Dobreva ·  Водещ коментатор · Работи в Facebook
А защо като БСП беше на власт, не строихте Южен поток ?


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог