сряда, 19 ноември 2014 г.

АТАКА СЕ БОРИ ЗА: НИСКА ЦЕНА НА ТОКА, ЕРП-ТАТА В БЪЛГАРСКИ РЪЦЕ, СТОП НА ТОРМОЗА ОТ ВЕИ ОЛИГАРСИТЕ

АТАКА СЕ БОРИ ЗА: НИСКА ЦЕНА НА ТОКА, ЕРП-ТАТА В БЪЛГАРСКИ РЪЦЕ, СТОП НА ТОРМОЗА ОТ ВЕИ ОЛИГАРСИТЕ

26 септември 2014, петък | публикувано от Стела Кирилова

„АТАКА” С ВОЛЕН СИДЕРОВ ПО АЛФА ТВ, 23 СЕПТЕМВРИ 2014 Г. 

Протест на АТАКА срещу увеличаването цената на тока
 пред Министерския съвет в сряда
Уважаеми българи, тези дни в медиите се тиражира информацията, че по време на предизборната кампания нямало силни послания от страна на партиите. Всеки, който е бил на срещите ни, знае мно­го добре, че АТАКА отправя много ясни послания, но повечето коментатори се правят, че не ги чуват. Нашите послания са силни, категорични, последователни.

Социолозите са единодушни, че ГЕРБ щяла да бъде първа политическа сила с най-много мандати в следващия парламент. В такъв случай има ли ГЕРБ послания и какви са те? Порових и извадих едно от тях, което е много актуално и категорично, отправено от самия лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. На 5.06.2014 г. пред медиите той казва следното: „…С тази цена безумна на тока, която не може да стои така, трябва да се вдигне”.

Вездесъщият и сюблимен лидер на ГЕРБ каза ясно, че ниската цена на тока, която „лошото” прави­телство на Орешарски задържаше, трябва да се вдигне. Каза го и служебният кабинет го изпълни. Но­вият председател на ДКЕВР Светла Тодорова заяви пред БНР след първото си заседание, че цената на тока ще се вдигне с около 10%. Информацията идва в отговор на предложението за 18-процентово поскъпване на електроенергията за битови потребители, което поискаха ЕВН.

Тук е актуална старата притча за този, който си купувал два номера по-малки обувки и като го питали защо го прави, казал: „Като ги събуя, знаете ли какъв кеф изпитвам”. По този подход действа и ДКЕВР. Първо се пуска новината, че двете мафиотски колонизаторски фирми ЕВН или ЧЕЗ са поискали 18% поскъпване на тока, след което ДКЕВР обявяват, че ще бъде „само” 10%.

Токът не трябва да се вдига с нито един процент 

Той трябва да се намалява, тъй като е прекалено висок за българския стандарт на живот. За това АТАКА се бори във всички парламенти, в които е участвала досега. Другите партии обаче подпомагаха покачването на сметките.

В последното НС предложихме мораториум върху вдигането на цената на тока, да се отнемат ли­цензите на ЕРП-тата, които грабят милиарди от България, но се сблъскахме със стена. ГЕРБ, най-го­лямата политическа сила, БСП – втората по големина политическа сила, и ДПС, третата по големина политическа сила, отхвърлиха нашите предложения. Сега виждате, че социолозите пак ги подреждат в същия ред. Значи, пак същите ще бъдат в парламента и пак същите ще приемат не намаляване, не мораториум върху цената на тока, както искаше АТАКА, а покачване. Лидерът Борисов ясно каза „Какви са тези глупости цената да се задържа. Не. Токът трябва да се вдигне”. Той работи за ЕВН, ЧЕЗ, за колонизаторите и сега се готви да управлява България. Да видим кой ще го подкрепя? На първо място, разбира се, т.нар. реформатори. Там са костовците, които съсипаха България в периода 1997-2001 г. Там е Меглена Кунева, която трябва да бъде в затвора, заради предателското затваряне на АЕЦ „Козлодуй” и за това, че излъга България и българите. Там е антиконституционната партия на Касим Дал и Корман Исмаилов, който се снима пред турското знаме с Ердоган и разпространи в милионен тираж снимката през 2013 г. Тази партия се формира под крилото на ГЕРБ, с личната протек­ция на Ердоган, и трябваше да служи за нов Троянски кон, нова пета колона, освен ДПС, в българската политика.

С ГЕРБ се готви да управлява Валери Симеонов-Балевски. В изявление пред телевизията председателят на Националния фонд за спасение на Бойко (НФСБ) казва: „Ще подкрепяме ГЕРБ”. Те се събраха с МВРо и направиха патриотичен или както някои го наричат, паричен фонд.

Става ли ви ясно, уважаеми българи, за какво става дума. „Лошото” правителство на Орешарски, срещу което излизаха соросоиди и хулиганчета да протестират в центъра на София, задържа цената на тока, дори я намали, под натиска на АТАКА.

Ние отнехме от печалбата на ВЕИ олигарсите 

които печелиха милиарди, защото държавата се задължи да откупува техния ток от фотоволтаиците. До 20 пъти по-скъп ток, отколкото го продава АЕЦ „Козлодуй”. Да си притежател на фотоволтаици е сладка работа. Такива са Иво Прокопиев, Цветелина Бориславова, кръговете, свързани с Росен Плевнелиев и с кликата на ГЕРБ. Те са крупни притежатели на фотоволтаици, печелеха много добре и когато ние внесохме една законова поправка и ударихме печалба им, Плевнелиев задейства Конституционния съд (КС) по антибългарски начин и се отмени нашето постижение в Народното събрание да намали печалбата на ВЕИ-тата. КС защити олигарсите, които печелят на ваш гръб, защото токът е скъп, заради задължителното изкупуване от страна на държавата на тока от ВЕИ-та. Това е записано в договор по времето още на Костов, който сега е реформатор и се готви да управлява с ГЕРБ. Той е дал на американците да лапат гарантирано 15 години напред, като продават тока много по-скъпо. Това се казва монополизъм.

Сега костовисти, герберисти и Националният фонд за спасение на Бойко, плюс МВРо искат да упра­вляват в интерес на колонизаторите, вдигайки тока и замразявайки пенсиите, което също излезе като информация. Вече се говори за увеличаване на пенсионната възраст, за нови концесии, които ще бъдат дадени на американски, канадски и всякакви други фирми, които да изсмукват нашите природни богатства.

Ако позволите на Борисов да управлява, той ще дойде на власт при вече вдигнат ток от Служебния кабинет и ще си измие ръцете, че не той го е направил.

Ако не искате тази картинка, а България да се освободи от колониалното робство, трябва да под­крепите партия АТАКА. Трябва да подкрепите всички наши действия, защото те са във ваша полза.

АТАКА иска отнемане на лицензите на ЕРП-тата, връщането им в държавни български ръце, намаля­ване цената на тока, изгонване на американските фирми ТЕЦ „Марица изток 1” и ТЕЦ „Марица изток 3” и приключване с печалбите на ВЕИ олигарсите.

Източник: http://www.vestnikataka.bg/2014/09/атака-се-бори-за-ниска-цена-на-тока-ерп/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог